Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 Octombrie 2012

Cum sa-ti negociezi chiria?

scris de Leonard M. in categoria Chiriaşi
Ultima actualizare: 15 Aprilie 2013

In plin sezon al chiriilor, un astfel de subiect pare, pe cat de necesar, pe atat de stiintifico-fantastic. Ce sanse ai sa-ti negociezi o chirie buna, cand agitatia din cadrul acestui sector al pietei imobiliare atinge cote maxime?

Stim. Probabil te-ai multumi sa obtii o chirie decenta. Dar de ce sa nu incerci mai mult? Negociaza-ti chiria in 5 pasi!

1. Vinde-te! Mergi la vizionare imbracat corespunzator, fii punctual si politicos. Vei castiga increderea proprietarului inca de la prima strangere de mana. In faza urmatoare, prezinta-te, punand accent pe familie, serviciu si planuri de viitor.

2. Durata contractului. Daca inchei un contract de inchiriere pe o perioada indelungata, de 2-3 ani, vei ajunge in varful listei de “pretendenti”. Poti sublinia in cadrul discutiilor ca avantajul pe care-l oferi, spre deosebire de studenti, este faptul ca vei locui si vei plati chirie inclusiv pe perioada vacantei de vara.

3. Chiria in avans. Proprietarii pot fi castigati, platindu-le cateva( 3-6) chirii in avans. In fata unei sume consistente de bani, este greu sa spui “nu”.

4. Imbunatatiri. Faptul ca intentionezi sa investesti in spatiul inchiriat iti va aduce un plus la capitolul incredere. Atentie, insa. Nu investi mai mult decat poti recupera din reducerea chiriei!

5. Daca nu reusesti sa negociezi pretul, poti obtine alte avantaje la acelasi pret. De exemplu, un loc de parcare sau un contract cu firma preferata de cablu. Sau, de ce nu, o curatenie generala in fiecare luna.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Timpul necesar pentru tranzacționarea unui apartament. Cum a evoluat trimestrul trecut marja de negociere în marile orașe?

Capitala are în acest moment cea mai activă piață, pe plan național, având în vedere perioada medie de vânzare pentru un apartament. Capitala este urmată, din acest punct de...

citește mai departe
În cât timp se vinde un apartament în 2021 și la cât ajunge marja de negociere

Cea mai îndelungată perioadă de vânzare poate fi observată în Cluj-Napoca – acolo unde și prețul mediu solicitat de către vânzători este cel mai ridicat. Alături de evoluția prețurilor...

citește mai departe
Manualul vanzatorului. Etapa 5: Receptionarea ofertelor si negocierea

Gata cu joaca, incepe jocul! Strategii, arme, tehnici de lupta, toate pentru a castiga razboiul nervilor-negocierea! Ai nevoie de ajutor? Consilierul tau imobiliar iti este aliat indiferent daca te...

citește mai departe
Vizionarea, un pas important spre casa mult visata!

Stim cu totii care sunt cei mai importanti pasi de parcurs spre achizitia unei locuinte: stabilirea bugetului, stabilirea echipei cu care lucrezi, intalnirile de vizionare, negocierile, cumpararea. Etapa de...

citește mai departe
Vinde-ti locuinta pe cont propriu daca te simti pregatit!

Exista un fenomen pe piata imobiliara romaneasca, ce incepe incet-incet sa-si atinga limitele si sa se stinga: aversiunea fata de agentiile imobiliare- o stare legitima, pana la urma, daca...

citește mai departe