Dezvoltatorii ansamblului Parcului20, din nordul Capitalei, pregătesc a doua fază de construcție. Au în plan alte cinci proiecte, de circa 2.000 de unități – și mai caută terenuri

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei
Publicat pe: 16 Septembrie 2020, Ultima actualizare: 16 Septembrie 2020

Compania are, pe termen mediu, un buget de investiții de 200 de milioane de euro alocat pentru dezvoltări imobiliare în București.

Cordia România, companie membră a grupului maghiar Futureal, și-a anunțat intenția de a începe, până la finalul anului 2020, începerea lucrărilor la cea de-a doua etapă a ansamblului rezidențial Parcului20 (foto), din nordul Bucureștiului, zona Expoziției. O investiție estimată la 40 de milioane de euro, ansamblul rezidențial Parcului20 a fost conceput să fie dezvoltat în două faze și va avea, în total, 469 de apartamente. În momentul de față, compania dezvoltatoare se află aproape de finalizarea primei faze de construcție și dă startul vânzărilor pentru apartamentele din a doua fază.

Citește și:
INTERVIU: Piața rezidențială în 2020 – prin ochii unui dezvoltator care vrea să livreze 500 de locuințe anual

„Lucrările la prima fază a proiectului Parcului20 sunt aproape gata, conform graficului și fără întârzieri și ne pregătim de recepție. Prima fază a proiectului este vândută în proporție de peste 70% și anunțăm începerea vânzărilor pentru a doua fază a Parcului20, compusă din 220 de apartamente destinate segmentului mediu-superior al pieței rezidențiale. Pentru noi, aceasta este o mare reușită în contextul generat de pandemia de Covid-19. Am observat că, de la finalul perioadei de izolare din mai 2020, interesul cumpărătorilor pentru acest segment este ridicat și că aceștia pot obține finanțarea necesară achiziției.”

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România și Spania și membru în Consiliul de Administrație al Cordia

 

Mauricio Mesa Gomez

Sisteme smart home în dotările standard

Parcului20 este unul dintre primele proiecte „inteligente” din România, toate apartamentele din proiect fiind echipate cu sisteme smart home de ultimă generație. „Grădina privată de peste 3.000 de metri pătrați, stațiile de încărcare pentru autoturismele electrice, spațiile de parcare pentru biciclete, grădina pentru yoga și echipamentele pentru exerciții calistenice se numără printre principalii factori diferențiatori ai proiectului, care este gândit să asigure o experiență de calitate a locuirii și eficiență energetică”, subliniază reprezentanții companiei dezvoltatoare.

Pe lângă investiția de 40 de milioane de euro în Parcului20, Cordia România are, pe termen mediu, un plan de investiții de 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea altor ansambluri rezidențiale pe cinci loturi de teren achiziționate în zona central-nordică a Bucureștiului – acestea urmând a avea, în total, 2.000 de apartamente. În plus, compania are alocate încă 40 de milioane de euro, destinate achiziției unor alte loturi de teren în București. Astfel, bugetul total alocat de Cordia România pe termen mediu se cifrează la 200 de milioane de euro.


Citește și:
Dezvoltator străin cumpără terenuri pentru 4 noi ansambluri de apartamente. Vrea să livreze 500 de unități anual

România, atractivă pentru investiții imobiliare: un mare dezvoltator din Ungaria cumpără teren pentru al șaselea ansamblu rezidențial

Terenuri pretabile pentru dezvoltarea a 14.000 de apartamente, în Europa

Potrivit oficialilor companiei, investițiile pentru expansiunea pe piața imobiliară din România urmează a fi parțial finanțate utilizând un procent din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni din cadrul Sistemului de Finanțare a Obligațiunilor pentru Creștere al Băncii Naționale a Ungariei. Cordia a emis în noiembrie 2019 obligațiuni în valoare de 135 de milioane de euro pe șapte ani și în septembrie 2020 obligațiuni de 105 milioane de euro pe zece ani pentru a-și finanța expansiunea internațională.

Parte din strategia grupului Futureal de a-și crește investițiile în Europa, Cordia a achiziționat aproape 93% din acțiunile Polnord (o companie de dezvoltare rezidențială listată la Bursa din Varșovia), o participație de 20% din Argo Properties NV (o companie olandeză activă în domeniul închirierilor rezidențiale și al regenerării urbane pe scară largă în Germania), dar și compania Blackswan Property din Marea Britanie (un dezvoltator specializat în domeniul închirierilor private – Private Rental Sector – din Birmingham). Aceste achiziții au crescut portofoliul Cordia de terenuri destinate dezvoltării rezidențiale. Pe aceste terenuri pot fi dezvoltate peste 14.000 de apartamente.

Despre Cordia:
Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială și investiții corporative din regiunea Europei Centrale și de Est, activ pe segmentele mediu și mediu superior ale piețelor din Ungaria, Polonia, România – desfășurând, totodată, un proiect-pilot în Spania. Grupul Cordia are o experiență de peste 20 de ani și a câștigat multiple premii internaționale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” sau „Best Purpose Built Project Worldwide”.
Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și