Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
17 sept. 2018

Expansiunea zonei de sud a Bucureștiului continuă: tot mai multe locuințe noi!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare

expansiunea zonei de sud a Bucurestiului continua tot mai multe locuinte noi

Datorită disponibilității terenurilor pentru construcții (la prețuri accesibile), sudul Bucureștiului continuă să ofere oportunitatea de a construi produse adaptate pieței – respectiv locuințe noi la prețuri similare cu cele din blocurile vechi.

Cu destul timp înainte de sfârșitul recesiunii, zona de sud a Capitalei (atât între granițele orașului, cât și dincolo de acestea) a atras din plin atenția dezvoltatorilor imobiliari. Odată cu revenirea pieței, o serie de alte zone ale orașului au devenit interesante pentru construcția de locuințe. Asta nu înseamnă, însă, că interesul pentru sud a pălit.

Potrivit celui mai recent raport de piață publicat de Analize Imobiliare, platforma lansată și susținută de Imobiliare.ro, în Sectorul 4 al Capitalei se găsesc cele mai multe proiecte rezidențiale noi, respectiv 69, ce însumează 10.300 de unități locative planificate. Această subdiviziune a Bucureștiului se află la strânsă concurență cu Sectorul 3 (unde se găsesc 67 de proiecte, cu 6.800 de unități locative planificate), dar și cu Sectorul 6 (unde există 50 de proiecte la vânzare, ce vor însuma 20.000 de locuințe). Pe de altă parte, Berceni este zona din București cu cele mai ansambluri rezidențiale anvergură, respectiv 54, cartierul situându-se pe primul loc și din punctul de vedere al numărului de unități locative planificate, care ajunge la 8.300 (pe următorul loc se situează Drumul Taberei, cu 7.500 de locuințe).

Citește și: 80.000 de unități locative în ansamblurile rezidențiale din București și împrejurimi

Investițiile autorităților susțin dezvoltarea zonei

În acest context, reprezentanții Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari din România – Urbanis (ADIRU) subliniază că, ultima perioadă, Sectorul 4 al Capitalei cunoaște „o adevărată renaștere urbană” – efervescență generată, pe de o parte, de interesul cumpărătorilor pentru locuințe noi în această zonă, iar, pe de altă parte, de investițiile realizate de autoritățile publice locale pentru modernizarea căilor de acces, a parcărilor, precum și a parcurilor și zonelor de relaxare. Nu trebuie uitat, desigur, că Sectorul 4 se distinge prin proximitatea faţă de o serie de puncte de interes, precum instituţii de învăţământ, centre comerciale, parcuri, unități medicale, săli de sport etc. – toate acestea reprezentând un important factor de interes pentru familiile tinere aflate în căutarea unei locuințe noi.

Interesul pentru sud, în creștere

Aceștia punctează că sudul Capitalei a atras unele dintre cele mai recente investiţii în infrastructură, precum Pasajul Mihai Bravu şi cel de la Piaţa Sudului. De menționat este că anul viitor ar trebui să fie finalizat și podul peste Dâmboviţa de la Nicolae Grigorescu, ce va conecta intersecţia Vitan-Bârzeşti – Olteniţei cu partea de est a Capitalei – fapt ce nu poate decât să îi bucure atât pe locuitorii sau potențialii cumpărători din sud, cât și pe dezvoltatorii de locuințe. Reprezentanții ADIRU adaugă că aprobarea noului PUZ al zonei de sud reprezintă o mare realizare administrativă și urbanistică, fiind de o reală importanță pentru dezvoltarea sa coerentă, această parte a orașului urmând a deveni și mai atractivă, atât pentru bucureșteni, cât și pentru cei veniți din alte orașe ale țării. Se estimează, astfel, că peste 50.000 de oameni vor putea avea o locuință în această zonă din Capitală, alături de cei peste 322.856 de locuitori deja existenți (conform datelor Institutului Național de Statistică din luna iunie 2018).

Citește și: „O locuință de 50-60 mp nu este lăcomie, nici fală, ci o necesitate!”

„Atât din datele furnizate de specialiștii în domeniul imobiliar, cât și din estimările noastre, rezulta că Sectorul 4 va reprezenta un pol «fierbinte» în piața imobiliară din Capitală, foarte probabil unul dintre cele mai importante conform cifrelor existente până la acest moment, iar acest lucru relevă că o dezvoltare urbană durabilă poate avea loc doar cu sprijinul autorităților publice locale, care au înțeles deplin acest lucru și susțin, prin toate lucrările și investițiile realizate, acest demers de modernizare a Capitalei, în speță a Sectorului 4.”

Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari din România – Urbanis (ADIRU)

Părerile cititorilor
2 păreri
  • zava

    Alt articol care trebuia marcat cu P.

  • Mihai Ionita

    Asa este – chiar in weekend am fost in vizita in zona Policolor: cand va ninge sa imi spuna cineva cat 6×6 imi trebuie. A, da – este o sosea 1 banda (nu pe sens! In total). Imi place si mirosul puternic emanat de o canalizare ne-dimensionata la 100k locuinte. Ma saturasem de stirile cu Dimitrie Leonida sau Militari. Le astept pe cele de aici. Acolo chiar e marginea Bucurestiului. Iti trebuie 10-15 min sa ajungi la un mijloc de transport.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
EXPANSIUNE: Marile orașe „înghit” localitățile limitrofe prin dezvoltările de locuințe noi

Deși terenuri libere s-ar mai găsi, construcțiile de locuințe noi din marile orașe nu „duduie” pe măsura cererii. În schimb, funcționează foarte bine modelul aplicat în alte mari ale...

citește mai departe
Noua Casa, o varianta mai proasta decat Prima Casa?

Desi inca nu a aparut intr-o forma finala, programul intitulat Noua Casa, ce urmeaza a inlocui mult mai celebrul Prima Casa, face deja ravagii in presa inceputului de an....

citește mai departe
5 motive pentru care o locuinta deja locuita este o afacere mai buna decat una noua!

In general, oamenii prefera lucrurile noi. De la cele mai scumpe pana la cele mai ieftine achizitii, afinitatea pentru nou e in natura umana. O locuinta noua, ridicata conform...

citește mai departe
Dilema TVA la locuinte: piata blocata si incasari viitoare mari sau repornirea imobiliarelor si incasari prezente la buget mici?

Exista voci care sustin ca statul ar trebui sa elimine temporar TVA pentru vanzarile de locuinte noi. In primul rind se presupune ca locuintele noi sunt doar ale companiilor. Din...

citește mai departe
1.500 de locuinţe ANL în Pipera

Jumătate din unităţile locative sunt destinate angajaţilor din sistemul naţional de apărare şi ordine publică, iar restul tinerilor. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a anunţat construcţia unui proiect...

citește mai departe