Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
27 August 2020

Munte versus mare: un dezvoltator autohton oferă oportunități de achiziție pentru ambele categorii de cumpărători – cu randament garantat

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 28 August 2020

Ansamblurile dezvoltate de companie sunt în așa fel concepute încât să fie atractive, datorită facilităților oferite, tot timpul anului.

În cadrul celei mai recente ediții a emisiunii imoExpert, Alexandru Mihai, Senior Partner în cadrul Nordis Group, a vorbit despre două ansambluri imobiliare mixte, cu profil rezidențial-hotelier, dezvoltate de companie – unul pe litoralul Mării Negre, iar celălalt în Sinaia.

Cel dintâi, anume Nordis Mamaia, va atrage o investiție totală estimată la 90 de milioane de euro și va cuprinde atât o componentă rezidențială (reprezentată de 330 de apartamente), cât și una hotelieră (730 de camere). Ansamblul se află momentan în curs de construcție, prima din cele patru clădiri ale complexului, ținând de partea hotelieră, fiind ridicată integral. „Structura este terminată, fațada este și ea terminată, sticla a fost montată acolo – și mă refer nu doar la tâmplărie, cât și la balustrada din sticlă curbată […]. Este un efect absolut superb: balcoanele noastre au forma unor valuri și balustrada aceasta din sticlă curbată urmărește linia valului. E o arhitectură foarte interesantă”, a explicat reprezentantul companiei. La al doilea corp de hotel, lucrările de construcție au ajuns la turnarea plăcii de la etajul al nouălea, iar zona de recepție dintre cele două clădiri a fost ridicată.

Structură de rezistență ca pentru zgârie-nori

De asemenea, fundația pentru cea de-a treia clădire, rezidențială, este realizată în proporție de peste 80%. „În curând ne apucăm de radier, dezgropăm piloții forați”, a subliniat Mihai, precizând că fundația a fost concepută ca pentru zgârie-nori, iar rezultatul va fi o „clădire foarte solidă”, fără probleme seismice sau de înclinare. Întregul complex de pe litoral urmează a fi livrat în anul 2021: „Marea deschidere va fi în sezonul viitor”, a arătat Alexandru Mihai.

„Nordis Mamaia este un proiect total diferit față de ce s-a construit în ultimii 30 de ani pe litoralul românesc, este un ansamblu hotelier-rezidențial de lux și separat avem și o plajă de un hectar deja concesionată, în care vom investi peste trei milioane de euro și va deveni prima plajă cu adevărat «smart» din România.”

 

Citește și:
Interes și bugete mai mari pentru locuințele de vacanță de pe litoral. Tot mai mulți români își doresc confort și servicii de calitate!

Litoralul, luat cu asalt? În Nordis Mamaia, doi investitori au făcut achiziții de peste 5 milioane de euro – într-o singură săptămână! Care sunt prețurile aici

Un concept diferit: investiția într-o cameră de hotel

Compania oferă investitorilor interesați un concept inovator pentru piața autohtonă, anume posibilitatea de a achiziționa nu doar un apartament, ci chiar o cameră de hotel în cadrul ansamblului de pe litoral. O asemenea proprietate va putea fi folosită de către proprietar timp de o săptămână pe an, urmând ca, în rest, să genereze venituri din închiriere. Dezvoltatorul se va ocupa, astfel, de administrarea și închirierea camerelor, în regim hotelier, astfel că fiecare proprietar va primi, lunar, o chirie fixă. „Este, de fapt, un produs financiar garantat cu o proprietate imobiliară”, a punctat reprezentantul Nordis Group, precizând că avantajul unei asemenea achiziții este că investitorul nu va mai fi nevoit să se ocupe de renovarea, amenajarea sau întreținerea proprietății – și nici de gestionarea relației cu potențialii chiriași. „Noi am gândit acest concept împrumutând ideea din alte țări unde […] merge foarte bine, cum ar fi Dubai sau în Statele Unite, în zona […] Miami”, a arătat acesta.

Prețurile încep de la 64.500 de euro (plus TVA) pentru o cameră de hotel, iar randamentul oferit, garantat de către dezvoltator, este de 7% pe an.

Servicii și facilități de cinci stele

De asemenea, cumpărătorii pot achiziționa, în cadrul complexului rezidențial de pe litoral, și apartamente ce vor beneficia de servicii de lux. „Iarăși, nu este ceva inventat neapărat de noi, […] în străinătate funcționează foarte bine genul ăsta de apartamente. Este vorba de apartamente cu facilități de hotel de cinci stele. Adică […] vei avea room-service, room-cleaning, concierge și valet parking și accesul la o recepție ca de hotel de cinci stele”, a explicat reprezentantul Nordis Group.

La capitolul facilități, complexul va dispune de nouă restaurante și cafenele (inclusiv beach-bar și sky-bar), cinema propriu, dar și de cel mai mare spa de pe litoralul românesc. Acesta din urmă se va întinde pe suprafață totală de peste 3.200 de metri pătrați și va cuprinde mai multe piscine, zone de masaj, hamam, toate închise cu o cupolă de sticlă. Un avantaj foarte important al acestui spa este că astfel va putea atrage turiști tot timpul anului.

„Vom avea acest ansamblu deschis 12 luni pe an, acolo vei putea merge și în noiembrie, și în decembrie, și în ianuarie, și în februarie, luni în care în România lumea nu era atât de obișnuită să meargă pe litoral. Noi venim cu o alternativă foarte foarte bună și interesantă: poți să pleci la mare, știi că o să fie autostrada foarte-foarte liberă, în Mamaia de pe autostradă ajungi imediat, deci în două ore, două ore și ceva, din București cel puțin, ești în Mamaia.”

 

Citește și:
Investiție plus „locuință” de vacanță: cum ar fi să ai propria cameră de hotel pe litoral, care să-ți aducă venituri, dar pe care să o și poți folosi?

În ansamblul de pe litoral va exista, de asemenea, o galerie comercială de lux. „Lucrăm acum și suntem foarte aproape să semnăm un contract cu un brand de ceasuri recunoscut la nivel mondial. Magazinele care vor fi acolo în galeria comercială nu mai sunt în momentul de față în județul Constanța nicăieri. Este ceva ce piața din România ușor-ușor tatonează în momentul de față, dar noi avem foarte mare încredere și proiectele noastre către asta tind”, a explicat Alexandru Mihai.

Complex hotelier-rezidențial în Sinaia, precontractat în proporție de peste 60%

În cadrul emisiunii imoExpert, reprezentantul companiei a vorbit și despre un complex imobiliar similar, dar de dimensiuni mai mici, dezvoltat de Nordis Group în Sinaia. Situat în zona centrală a orașului de pe Valea Prahovei, în imediata apropiere a gondolei și a pârtiilor de ski, ansamblul Nordis Sinaia va fi format, de asemenea, din camere de hotel (în număr de 240), dar și din apartamente. Potrivit lui Alexandru Mihai, proiectul se află momentan în faza de preautorizare, lucrările de construcție urmând a începe spre sfârșitul acestui an.

Citește și:
Românii tânjesc să locuiască cât mai aproape de natură: Brașovul și împrejurimile, în topul preferințelor. Sfaturi pentru cumpărători

Cu toate acestea, ansamblul din zona montană este precontractat, deja, în proporție de peste 60% – actele de vânzare-cumpărare urmând a fi încheiate în momentul predării efective a imobilelor. „Fiind un proiect mai mic decât [Nordis] Mamaia, îl vom termina până la sfârșitul anului viitor”, a declarat reprezentantul companiei.

Alexandru Mihai a precizat că proiectul „are o locație absolut fantastică, este pe drumul spre cota 1.400, iar terenul pe care este amplasat […] are o diferență de nivel de la stradă către limita [sa] de jos de 29 de metri: practic, este construit oarecum în scări”. La capitolul facilități, complexul va cuprinde un restaurant cu vedere panoramică, servicii hoteliere de lux, dar și o zonă de spa, închisă, disponibilă 12 luni pe an – după modelul complexului din Mamaia.

La fel ca pe litoral, dezvoltatorul oferă investitorilor interesați posibilitatea achiziției de apartamente, dar și de camere de hotel, cu un randament garantat de 7% pe an.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum se văd vânzările de apartamente de la etajul 19? (P)

Sfârșitul anului aduce în lumina reflectoarelor unul dintre proiectele cele mai impunătoare din București, ansamblul Global Residence Monolitului aflat lângă stația de metrou Mihai Bravu, un complex cu regim...

citește mai departe
Un nou ansamblu rezidențial în estul Capitalei. Apartamentele s-au pus în vânzare săptămâna aceasta

HILS Development, dezvoltator cu peste 4.000 de apartamente în portofoliu, lansează un nou proiect rezidențial. HILS Sunrise va fi construit în imediata apropiere a stației de metrou Anghel Saligny...

citește mai departe
Chirie în două dintre proiectele noi din București. Ai de ales din 120 de locuințe

Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital își rezervă stocul de locuințe finalizate în București pentru o ofertă de închiriere, cu contribuția financiară a unor investitori instituționali. Tranzacția inițială cuprinde aproximativ 120...

citește mai departe
Dacă vrei o locuință aici, ar fi bine să te grăbești. Gradul de contractare a ajuns la 98% în prima jumătate a anului

În ansamblul Greenfield Băneasa, aflat în continuă dezvoltate în zona de nord a Capitalei încă din anul 2007, gradul de contractare a ajuns în prima jumătate a acestui an...

citește mai departe
În 2021, dezvoltatorul ansamblurilor Cortina a vândut locuințe în valoare de peste 90 de milioane de euro. Compania continuă investițiile

Lucrările la două dintre proiectele în care au fost tranzacționate proprietăți au început chiar anul trecut. Dezvoltatorul autohton Eden Capital Development a anunțat că anul trecut a vândut locuințe...

citește mai departe