Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 sept. 2019

Sunt aproape GATA: primele apartamente „verzi” dintr-un ansamblu de lângă pădurea Mogoșoaia

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Situate în imediata apropiere a pădurii Mogoșoaia, aceste apartamente „verzi” vor folosi o sursă de energie alternativă.

Compania românească EcoVillas a finalizat în proporție de 90% primele 44 de apartamente „verzi”, care nu poluează, din cadrul ansamblului rezidențial LOFT Green Apartments. Localizat în imediata apropiere a pădurii Mogoșoaia, complexul va fi format din trei blocuri cu un total de 154 de apartamente și va atrage o investiție estimată la 10 milioane de euro. Potrivit companiei dezvoltatoare, apartamentele vor fi construite în stil industrial, iar designul fiecăruia va fi diferit.

Fără gaze: încălzire și răcire cu ajutorul pompelor geotermice

Locuințele din cadrul LOFT Green Apartments nu sunt racordate la rețeaua de gaze, ci beneficiază de un sistem de încălzire și răcire cu pompe geotermice. Totodată, apartamentele sunt alimentate cu energie regenerabilă, printr-un sistem special conceput pentru a reduce până aproape de zero impactul asupra mediului.

Complexul dispune și de prize pentru mașini electrice, parcări pentru biciclete și cărucioare, boxe, parcări subterane și supraterane, loc de joacă, acces facil către transportul în comun și magazine.

„Nu suntem la primul proiect de acest gen dezvoltat în Romania. Ecovillas a mai construit alte 32 de case pasive cu pompe de căldură finalizate în anul 2016. Acestea s-au bucurat de un real succes, fiind vândute în întregime, iar valoarea lor a crescut deja cu 35% de la darea în folosință. Demararea proiectului LOFT a fost un act de curaj din partea noastră, pentru că ne adresăm altui tip de clienți, clienții de apartamente, care sunt diferiți de cei de case. Apartamentele pasive sunt cu adevărat o investiție pentru că aduc reduceri de costuri lunare și confortul unei locuințe smart.”

Gabriel Focșeneanu, manager proiect

 

70 de lei, încălzirea pe timp de iarnă la trei camere

Datorită sistemului de încălzire cu pompe geotermice folosit în cadrul ansamblului, pe timpul iernii costurile lunare cu energia termică se reduc cu 90% față de un apartament standard. Astfel, încălzirea într-o lună de iarnă va fi de un leu pe metru pătrat – ceea ce înseamnă că locatarii unui apartament cu trei camere vor plăti, în luna ianuarie, cel mult 70 de lei pentru agentul termic. „Există în fiecare apartament un sistem de încălzire prin pardoseală, iar pierderile de căldură sunt reduse la zero datorită izolației foarte bune. Geamurile sunt și ele speciale pentru apartamente pasive, deși sunt foarte mari, nu pierd căldura din locuință”, explică Focșeneanu.

Citește și: Ansambluri rezidențiale ALTFEL – beneficii la care nu te-ai fi așteptat!

„La pădure” în fiecare zi

Potrivit companiei dezvoltatoare, ansamblul LOFT Green Apartments a fost gândit astfel încât să aducă viitorii locatari mai aproape de natură. Acesta este motivul pentru care se află localizat în apropierea unei păduri de 87 de hectare, unde locatarii vor avea acces inclusiv la trasee pentru plimbări. În plus, amprenta la sol a construcțiilor va ocupa doar 25% din suprafața terenului disponibil, astfel că în curtea ansamblului vor exista alți 7.500 de metri pătrați de spații verzi.

„Când construiești apartamente verzi trebuie să te gândești că cei care le cumpără iubesc natura, ei își doresc un stil de a trăi departe de agitația urbană, dar aproape de oraș. Așa am decis să construim în Mogoșoaia pentru că aici putem oferi zonă verde suficientă, calitate premium la un preț de apartament standard, plus tehnologie și inovație.”

Gabriel Focșeneanu, manager proiect

 

Click pentru detalii suplimentare și fotografii!

Părerile cititorilor
1 părere
  • Crește interesul pentru achizițiile în scop investițional: chiar 30% din apartamentele noi, cumpărate în vederea închirierii -Ştiri imobiliare, Ştirea zilei – ImoExpert

    […] Citește și: Sunt aproape GATA: primele apartamente „verzi” dintr-un ansamblu de lângă pădurea Mogoșoaia […]

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Un dezvoltator specializat în construcția de locuințe „eco” are în plan noi proiecte

În cadrul noilor ansambluri, reprezentanții companiei aspiră la implementarea conceptului de “effortless maintenance”. Din cele 190 de locuințe „prietenoase cu mediul” dezvoltate în ultimii cinci ani, dezvoltatorul ansamblurilor Ecovillas...

citește mai departe
Pe fondul pandemiei, dar și schimbării standardelor internaționale în construcții, tot mai mulți români sunt interesați de locuințe „eco”

Potrivit standardelor internaționale nZEB, clădirile private, inclusiv cele de locuințe, trebuie să aibă un consum de energie aproape de zero. În contextul modificării preferințelor în materie de locuire, locuințele...

citește mai departe
5 tendințe (pozitive) din piața rezidențială valabile și postpandemie

Situația din domeniul sanitar a dus la transformarea stilului de viață și a dus la modificarea exigențelor în materie de locuire. Epidemia de COVID-19 a modificat semnificativ tendințele manifestate...

citește mai departe
Culmea digitalizării? Un dezvoltator vinde primele apartamente exclusiv online: trendul momentului sau doar de moment?

Deși cumpărătorii se arată, azi, semnificativ mai deschiși la interacțiunile online, aceștia nu au renunțat la precauție. Pe fondul schimbărilor generate de răspândirea COVID-19, mediul online a căpătat, cu...

citește mai departe
Proiect 100% verde la marginea Capitalei. Plătești iarna încălzirea cu echivalentul a două meniuri de mâncare

Dezvoltatorul unui ansamblu aflat în construcție la marginea Capitalei, în Mogoșoaia, le promite cumpărătorilor costuri extrem de reduse pentru apă caldă, încălzirea și răcirea apartamentelor. Prima clădire a fost...

citește mai departe