Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 iun. 2020

Te poți muta oriunde: casa mobilă, o opțiune și pentru români! Vezi cât costă și cum arată

scris de Adriana Drăgușin in categoria Home & Deco, Ştiri imobiliare, Ştirea zilei, Lifestyle

Amenajată în stil scandinav, acest gen de construcție se pretează nu doar pentru o locuință de vacanță, ci și, de ce nu, pentru una permanentă.

În țări precum Statele Unite ale Americii, Canada sau Australia, casele mobile au devenit tot mai populare în ultimii ani – și nu doar ca o variantă de locuire pe timpul vacanței, ci și ca locuințe permanente. Pe fondul schimbărilor resimțite în ultimele luni în toate domeniile vieții, asemenea locuințe pot reprezenta o soluție cu atât mai atractivă pentru cei care și-ar dori să locuiască la curte – dar, totodată, să nu rămână „legați” de un loc anume.

Vestea bună pentru români este că, deși piața românească este, de regulă, mai conservatoare în materie de construcții, opțiunea de a achiziționa o casă mobilă a apărut, recent, și la noi. Un asemenea produs este cel oferit de Reinventing Home: o locuință (am putea spune) minimalistă, cu o suprafață construită de 45 de metri pătrați și, respectiv, una utilă de 40 de metri pătrați.

„Trăim într-o eră din ce în ce mai mobilă și ne dorim produse complete, care să nu mai necesite intervenții ulterioare sau multă bătaie de cap. Or, construirea unei case devine pentru unele persoane o mare provocare, începând de la cumpărarea materialelor și până la găsirea celei mai potrivite echipe care să pună în practică visul numit CASĂ.”

Alice Ionescu, Reinventing Home

 

Citește și:
„Recalibrarea” nevoii de locuire: confort sporit, suprafețe mai mari, spațiu exterior și facilități în proximitateO „mutare” echivalentă cu prețul unui apartament

Zona de zi a casei constă într-un open space (ce include bucătăria, livingul și o zonă de dining), acesteia adăugându-i-se un dormitor, un loc suplimentar de dormit, plus o baie. Fără electrocasnice, mobilier și decorațiuni, prețul casei este de 34.000 de euro (inclusiv TVA), în vreme ce, pentru varianta complet utilată, mobilată și decorată, acesta ajunge la 42.000 de euro (inclusiv TVA).

Potrivit reprezentantei companiei, Alice Ionescu, au existat clienți care s-au interesat de posibilitatea construirii unor case cu suprafețe mai mari decât atât. Acest concept este, însă, condiționat de dimensiunile standard de transport. „De asemenea, scopul nostru nu este să facem case la comandă la locația clientului. Pentru această nișă sunt deja foarte mulți constructori care pot face asta cu succes”, explică aceasta.

Dacă nu ai altă soluție de „parcare” a casei și vrei să te stabilești într-un loc mai retras, la această sumă s-ar adăuga, desigur, și costul de achiziție pentru un teren – care poate ajunge, să zicem, și la 10.000 de euro (deși în marile orașe și împrejurimi prețurile vor fi mai mari). Practic, asta ar însemna că bugetul necesar pentru a face trecerea spre o casă la curte ar fi echivalent celui solicitat pentru un apartament în București, respectiv 50.000-60.000 de euro.
Construcție pe structură metalică

Casa celor de la Reinventing Home este construită pe structură metalică (de 3,7 To), folosind plăci presate din lemn, izolație interioară cu spumă poliuretanică (pentru pereți, tavan și podea), plus izolație exterioară cu termosistem decorativ. Acoperișul este realizat din panou tip sandwich (de opt centimetri), tâmplăria este de la Salamander (clasa A), iar pereții interiori sunt din rigips (contribuind, astfel, la maximizarea suprafeței utile).

La capitolul dotări, locuința dispune de casetă de conectare la rețelele de energie, apă și canalizare, sistem de încălzire prin pardoseală, boiler electric, aer condiționat, plită și cuptor electrice, mașină de spălat, frigider, televizor etc. „Toate încăperile sunt complet utilate, mobilate și decorate, astfel încât proprietarii să-și aducă doar obiectele personale și să se mute din primul minut”, precizează reprezentanta companiei.

„În construcția ei, am luat în calcul că poate fi o casă permanentă de locuit și nu doar folosită ca o casă de vacanță. Izolația și sistemul de încălzire prin pardoseală fac ca această casă să poata fi locuită tot timpul anului.”

Alice Ionescu, Reinventing Home

 

Citește și:
Efectul izolării: interes sporit pentru case și terenuri! Vezi prețurile din zona SnagovCasa viitorului?

Dincolo de factorul preț – care poate fi considerat, și el, un avantaj, după cum am arătat mai sus –, un important avantaj al unei locuințe de acest tip este, desigur, mobilitatea: faptul că, în funcție de schimbările survenite în viața ta, te poți muta, practic, oriunde (ai nevoie doar de un teren disponibil și de un aviz de amplasament).

În al doilea rând, procesul de construcție și, chiar mai mult, cel de amenajare sunt ușurate la maximum pentru clientul final – întrucât produsul finit, mobilat și decorat, este livrat chiar la locația aleasă de acesta, fără alte „bătăi de cap”.

Nu în ultimul rând, de menționat este că o asemenea structură, compactă și ranforsată, ajunge să fie, practic, antiseismică.

„Românii sunt încă destul de tradiționaliști […]. Însă avem răbdare, toate vin la timpul lor. Știm că este un produs genial și că asta este casa viitorului.”

Alice Ionescu, Reinventing Home

 


Sursă foto: reinventinghome.ro

Părerile cititorilor
1 părere
  • Alferaru Alexandra

    As vrea sa stiu costul unei mutari.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
AXXIS NOVA Resort & SPA: Se lansează primul concept imobiliar integrat din Mamaia Nord (P)

Luna septembrie marchează lansarea primului concept imobiliar integrat din Mamaia Nord, AXXIS Nova Resort & SPA, un proiect unic care va cuprinde un hotel de cinci stele și șase...

citește mai departe
Urban Plaza redefinește linia orizontului la Brașov: 2.000 de apartamente și facilități integrate, la cele mai înalte standarde

Cea dintâi etapă de construcție se află în curs de finalizare, iar predarea locuințelor aferente celei de-a doua va începe spre finele acestui an. După 13 ani de experiență,...

citește mai departe
Interes crescut pentru apartamente la malul mării, cu potențial investițional

Dezvoltatorul unui complex rezidențial-hotelier de pe litoralul românesc a înregistrat o cerere peste așteptări din partea cumpărătorilor în luna august. Nordis Group a anunțat atingerea unui volum-record de vânzări...

citește mai departe
Impact a finalizat ansamblul Luxuria Residence: peste 600 de apartamente în nordul Bucureștiului. Vezi cum arată!

Proiectul se distinge prin gradul ridicat de eficiență energetică, alături de atenția deosebită acordată facilităților aferente. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat finalizarea ultimei faze de construcție...

citește mai departe
Accesarea unui credit pentru locuință, mai facilă pe Imobiliare.ro. Promoție de la BCR!

Mai bine de jumătate dintre cumpărătorii de locuințe din marile orașe și împrejurimi declară că au nevoie de o finanțare bancară. Vara se apropie de sfârșit, iar tu te...

citește mai departe