Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
15 Februarie 2010

Un apartament nou, cu 10.000 de euro mai ieftin decat unul vechi

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 15 Februarie 2010

Desi majoritatea proprietarilor si-au aliniat preturile la plafonul de 60.000 de euro, unii dezvoltatori fac exceptie de la regula – in minus de data aceasta.

Disputa dintre apartamentele vechi si cele noi este una cunoscuta. In ciuda crizei, perspectiva romanilor nu s-a schimbat cu mult in ultimii trei ani. Majoritatea celor care vor sa-si cumpere o locuinta in aceasta perioada se indreapta aproape din start spre una veche. Motivul invocat cel mai adesea? Preturile mai mici. Oamenii s-au obisnuit cu oferte de apartamente noi cu doua camere la circa 80.000 de euro – un pret care este in mod clar peste puterea de cumparare a celor mai multi romani, potrivit lui Cristi Nicula, agent in cadrul firmei Tentant Imobiliare. Asa se explica orientarea acestora cu preponderenta spre locuintele construite inainte de anii 1990.

Blocurile „comuniste”, intepenite la 60.000 de euro
Acest tipar nu este insa intotdeauna valabil. Criza a modificat semnificativ datele problemei. La ora actuala, majoritatea proprietarilor de apartamente vechi si-au aliniat preturile la pragul de 60.000 de euro propus de Prima Casa. Cu greu mai poti gasi astazi o locuinta cu doua camere decenta, situata intr-un cartier precum Dristor, Titan sau Militari, care sa fie si cu 5.000 de euro sub acest prag. Una dintre ofertele agentiei Tentant Imobiliare este reprezentata de un apartament cu doua camere de 50 de metri patrati, construit in anii 1980 si situat in Militari, in zona Pacii. Pretul cerut de proprietar? 58.000 de euro. „Apartamentul a fost initial la 65.000 de euro, apoi proprietarul a lasat la 60.000 de euro, dupa care am negociat pentru cineva pana la 58.000 de euro si a ramas asa, dar proprietarul vrea 60.000 de euro”, explica Nicula. Acesta precizeaza de altfel ca 60.000 de euro este de fapt pretul standard la care se incheie tranzactii pentru apartamente similare in aceasta zona din Militari.

Complex nou: 1.000 de euro pe metru patrat util
In contrast cu standardele rigide ale proprietarilor, unii dezvoltatori se dovedesc mult mai flexibili cand vine vorba de pret. In acelasi cartier, in apropiere de zona Pacii, un apartament in cadrul ansamblului Militari Residence poate fi achizitionat cu 1.000 de euro pe metru patrat. Astfel, o locuinta confort 1 cu o suprafata de 48 de metri patrati costa 48.000 de euro. Marius Costache, administratorul agentiei Grand Trust Imobiliare, spune ca in cadrul aceluiasi complex s-au vandut locuinte si cu 750 de euro pana la 900 de euro pe metru patrat. Acestea erau insa situate fie la parter, fie la etajele superioare si au fost contractate in totalitate. De altfel, subliniaza Costache, in decursul ultimelor trei luni, in cadrul Militari Residence au fost vandute circa 200 de apartamente cu suprafete de sub 60 de metri patrati. Majoritatea cumparatorilor au efectuat tranzactiile prin Prima Casa.
Diferenta de pret dintre un apartament vechi si unul nou nu este una singulara. Aceeasi situatie se regaseste si in Drumul Taberei. Un apartament cu doua camere de 43 de metri patrati este scos la vanzare in Prelungirea Ghencea cu 52.000 de euro. Pe de alta parte, un apartament cu doua camere si o suprafata utila de 55 de metri patrati poate fi achizitionat cu 40.300 de euro, intr-un imobil ce va fi finalizat in aprilie-mai anul acesta.

Neincrederea, marea problema a dezvoltatorilor
Dincolo de pret, faptul ca o buna parte dintre cumparatorii de locuinte se indreapta inca spre apartamente vechi are la baza si alte argumente. In primul rand, este vorba de localizarea ansamblului si de accesul catre mijloacele de transport in comun, scoli, gradinite, spitale, magazine, locuri de munca etc. De multe ori, cumparatorii fac rabat de la vechimea sau pretul apartamentului pentru a avea usurinta de miscare in oras, spune Costache. Asta pentru ca apartamente noi la preturi rezonabile care sa indeplineasca aceste criterii nu sunt foarte multe. Un alt motiv pentru care apartamentele vechi sunt mai cautate consta in neincrederea clientilor. „Sunt anumiti clienti care spun ca se simt mai in siguranta in blocurile vechi”, subliniaza Nicula. Astfel de cumparatori se tem sa se mute intr-un complex rezidential nou, din cauza ca nu sunt siguri de modul in care a fost construit acesta.

Părerile cititorilor
  • Liliana Bodea

    Stau in bloc vechi in Arad si vreau sa ma mut in bloc nou, nici prin gand nu-mi trece sa imi iau tot un apartament intr-un bloc vechi. In primul rand ca e vechi, ca indiferent ce spun unii tevile sunt cum sunt, izolatiile la fel, compartimentarile lasa de dorit in multe blocuri de pe vremuri, multi vecini au spart dupa bunul plac peretii si nu stiu daca imi poate garanta cineva ca la un cutremur, fie el si mai mic, nu ne vom duce la vale cu tot cu blocul nostru de 10 etaje.
    In Arad sunt cateva firme care ofera apartamente noi in cartiere rezidentiale si daca e sa fac o alegere aleg oricand ARED si daca intrati pe site-ul lor http://www.ared.ro o sa vedeti ca se poate construi bine si in Romania, bineinteles ca nu cu firma romaneasca, ci cu firma maghiara. Ca romanca ma doare sa vad ca este aleasa o firma maghiara, dar daca mergi si vezi la fata locului cum construiesc intelegi perfect de ce s-a procedat asa si mai e un aspect foarte important aici, termenul de finalizare. Peste tot la stiri auzim ca se depasesc termenele de finalizare si ca oamenii nu mai au unde locui ca si-au vandut ce au avut sperand sa se mute in locuinta noua. Aici firma maghiara a terminat mai repede toate 3 blocurile de care s-au ocupat.
    Preturile … ei bine o sa fiti surprinsi sa constatati ca sunt acceptabile si ca prefer sa aleg un apartament nou oricand in bloc nou, cartier nou, fata de un bloc vechi, ceausist, cam la acelasi pret cu cel nou.

  • mircea bocanescu

    Preturile se vor aseza la locul lor!
    Vreau sa facem un calcul corect.

    Pe vremea comunismului, cand toate preturile erau exorbitante, un apartament de 3 camere 60mp la et 8 din 9 in Bucuresti, in Romana , s-a dat avans 57000 lei si rata de 650 lei timp de 15 ani.
    57000+650x12x15=174000 lei.
    Cu banii jos, costa 140000 lei.
    Salariul mediu (bani in mana)pe vremea comunismului era de 1800 lei.
    Acum, este de 1200 lei.Raport 1.5.
    Acest apartament de care vornim,. ar trebui sa fie 140000:1.5=93300lei
    93300:4,1=22700 euro(pret apartament cu banii jos
    22700euro:60mp=378 euro/mp
    Surpriza:
    Analistii financiari de acum, arata ca infiecare capitala europeana, pretul unui mp este egal cu salariul mediu pe economie pe luna.
    Iata ca 380 de euro/mp e suma reala dintotdeauna si la noi si in toata lumea, pentru un mp in capitalele lumii(zona centrala).
    Lasati investitorii care au sperat sa-si inmulteasca banii de 5 ori la construirea unui apartament si sa vedeti cum in scurt timp, va fi fiecare acolo unde-i este locul.
    iar locuintele vor reveni la pretul explicat aici.
    Pentru cei ce ati trait pe vremea comunismului, ca fapt divers, oricum preturile erau mult mai mari la orice:
    Paine 3.60lei intermediara sau 4,20 alba
    zahar=9lei/kg
    orez 8 lei /lg
    unt=8lei=ulei 14 lei/l sau 7.25 lei 1/2 l
    lapte dulce 4.5 lei
    salam Mistretul 44 lei
    salam=64 lei, sampanie 63 lei, salam uscat (de cal) 180 lei
    ness50g=50lei
    ness100g=75lei
    lamai 19lei/kg
    portocale 18 lei/kg’
    ciocolata chinezeasca 50g=6 lei
    bere litoral 1/2 litri 5 lei
    benzina 9.50 lei/l(la negru 25 lei)
    Kent (la negru) 50lei-120lei
    Cafea Alvorada 250g 250lei
    Un TV Olt 2800 lei, Sirius, Sport 3000 lei, Diamant 3600 lei
    Un color Cromatic la negru-35000 lei
    Un video la negru-70000 lei
    Masina de spalat automata 6500 lei, Aparat Radio Zefir 500 lei, aparat Gloria 1800 lei, Aspirator Record 1300 lei, bormasina Electroarges 1300 lei, Boiler 1800 lei,Pantofi piele medii 330 lei, costum barbati ieftin 900 lei, costum bun barbati1800-2500 lei
    biblioteca perete lemn furrniruit, 8000 lei,
    si in sfarsit Dacia 70000 lei.
    Astea le-am enumerat doar ca fapt divers.
    Criza financiara este de fapt, revenirea din euforie a inmultitorilor peste noape a banilor, doar ca trebuie avut putina rabdare sa se aseze preturile la locurile lor.
    de ni, cei cu capul pe uemri depinde fericirea sau nefericirea excrocilor.
    Tinem aproape

  • damian

    paul a scris:

    15 Februarie 2010 la 7:18 pm
    Cred ca apartamentele vechi ar trebui sa se vanda cu preturi intre 500-800€ in functie de zona,de cum arata locuinta de cum arat subsolul:) si in functie de cheltuielile lunare ,iar unul nou in jur de 850-950€,preturile in Romania au fost mult prea “umflate“,romanul este credul si arunca cu banii chiar daca este criza,propun sa va uitati atent la ce cumparati si cat cheltuiti pe apartamente indiferent ca sunt vechi sau noi !

    GRESIT!
    UN APARTAMENT NOU NU E CU NIMIC MAI PREJOS DE UNUL VECHI, PENTRU CA FIECARE ARE AVANTAJUL SI DEZAVANTAJUL SAU.UNUL DIN ELE AR FI CA CEL NOU SE AFLA LA MARGINEA ORASULUI, IAR CEL VECHI E CHIAR IN BURICUL TARGULUI.
    PRETURILE AR TREBUI SA NU DEPASESCA PREA MULT CELE ALE UNOR AUTOTURISME DE LUX SI ANUME UNUL CU 2 CAMERE SA FIE 40 000 EURO, UNUL CU 3 CAMERE 50 000 E, IAR UNUL CU 4 CAMERE MAXIM 60 000 E SI TOATE ACESTEA PT ZONE REZONABILE.

  • dan

    In mare parte aveti dreptate am vazut cum se construia in jurul casei mele cand sa terminat betonul la funtatie au inceput sa bage pamant ca umplutura si eu construiesc case dar respect intocmai tot ce tine de proiectare si structura dar nici pe proiectantii structuristi nu i intereseaza ce se intampla banu si atat,sa stiti
    ca o casa cu hidroizolatii structura ca la carte,caramida,izolatii min 10 cm, instalatii eventual cupru tamplarie f buna, acoperisuri tabla de calitate sau tigla parazapezi ,parchet calitate marmura ,incalzire pardoseala ,finisaje deosebita ,imprejmuiri fier forjat ,dar m ai ales structura iese real la 650 -800euro mp cu teren 500 mp utilitati .astept comentarii raspund

  • Ciufu Vladimir

    Ca atare ea costa in primul rand, atat cat sa poata fi achitata de catre acea familie. Cei care au bani, nu-si cumpara apartamente si nu circula cu metroul. Asa ca… distinsi dezvoltatori/vanzatori, aveti dreptul sa cereti cat doriti, insa aici trebuie sa intervina acel OCHI care sa va impoziteze progresiv profitul, in asa fel incat sa obtineti acelasi profit net. De fapt aceasta este toata buba acestei marete probleme. Banii negrii, din economiile subterane, ies la suprafata si sufoca plata firava a economiei reale. Nu se doreste a se trage o “prasila” zdravana acestor buruieni, deorece de 20 de ani multi s-au cuibarit si au granit exponentii puterii. Cine doreste sa faca ordine, trebuie sa puna mana pe par.

  • Maria Rosca

    Discutiile pro/contra ajuta intotdeauna. Sper ca cei interesati sa ia doar ce este util propriilor buzunare si aspiratii .Este intr-adevar greu sa cumperi ceva in ziua de azi- ieftin si bun.

  • Elena, este foarte adevarat ceea ce scrii.
    Nu este normal sa vinzi un apartament vechi la sumele astea.
    Apropo de blocul construit acum 36 de ani, si platit 25 de ani, cam care era “rata” lunara? Sau anuala? Cam cati bani ar face el evaluat in mod normal? Si asta e un fenomen, platim 25 de ani la un apartament inceput pe vremea lui ceausescu, trecut prin zeci de cutremure, izolat ca naiba, cu conducte si instalatie electrica trasa “romaneste” si cerem pe el o gramada de bani. De ce? ca l-am platit 25 de ani x 12 luni x 50 de euro pe luna? sau cat? 100 de euro pe luna? faceti dumneavoastra un calcul, e simplu.
    Sunt muuulte tzepe pe piatza, si constructori care respecta proiectul dar cand vine vb de interioare si finisaje nu mai respecta nimic.
    Eu sunt din Prahova, dar am fost recent la Satu Mare. Stiti cat costa in Satu Mare, pe linga primarie, deci oarecum central, un apt de 3 camere de vreo 67 mp? Vreo 35.000 de euro. De ce asa putin? Pentru ca nu mai sunt multi tineri in oras? pentru ca nu mai se gaseste de munca?
    Pai ce se vinde, aparamentul? sau posibilitatile?

  • popescu dorin

    parere mea este ca la salariile care sunt an romania si nu ma refer la salariile parlamentarilor sau deputatilor ar fi urmatoare ca un apartament cu 2 camere sa fie undeva la vreo 15000 mii de euro si sa arate de stul de bine si un apartament cu 3 camere maxim 25000 de mii de euro iar cel cu 4 camere la maxim 35000 de mii de euro pentru ca suntem an romaniai daca faceti mai bine un zondaji prin europa o sa ramaneti uimiti ce pretuiri sunt si ce case sunt la 75000 de mii pana la 150000 de mii da sunt an europa nu an romania va repet nu avem salariile europenilor

  • Maria Rosca

    Clujul NU ARE apartamente moderne?????Pai, ce construiesc aia in cartierul Buna Ziua,in Zorilor,in Gheorgheni,etc?? Se intind noii constructori si pe Dealul Feleacului si spun ca sunt la o aruncatura de bat de centru…Se fac constructii noi,draga doamna!!Florestiul are o caruta de penthouse-uri! (la care le zboara acoperisul la un vant mai puternic). Se vede bine ca ne plac cuvintele pompoase…
    V-ati prins! Sunt ardeleanca dar mi-am cumparat ceva in Bucuresti …pe motiv de investitie.Cu sau fara taranii din 1980…acum, in 2010 tot pui de tarani gasesti pe santierele noastre…ca ai la indemana o autorizatie si poti inalta zgaraie-nori nu face impresie…in ziua de azi gasesti doctori care pretind a fi ceea ce nu sunt daramite constructori!!! Ploua cu constructori acum vreo 3-4 ani cand ne-am dat seama ca “se fac bani”!
    Respectele mele.

  • elena

    Citesc si ma crucesc! Repet: citesc si ma crucesc de comment-urile Dvs.!
    Doamne, nici in alti 20 de ani nu ne putem schimba mentalitatea!

    Cum puteti crede ca un dezvoltator imobiliar isi poate”baga picioarele” in truda lui, cata vreme n-are voie sa faca un mm de casa, daca nu respecta CTC- ul care a fostprezent, inca din start, la debutul constructiei si musai trebuie sa respecte rigorile constructiilor actuale. Nu-i permitea sa inceapa constructia!
    Cat ar vrea sa fie de HOT un constructor, nu poate fi atat de cretin sa-si bata cuie-n talpa, cu manuta lui??? Nu sunt decat o Doamna, specialista in “sectorul suflete”, dar sunt internaut si ma intereseaza tara mea si, mai ales, OMUL!
    Intrati pe Google si scrieti tot ce vreti sa stiti! Puneti orice fel de intrebare si veti gasi raspuns!

    DECI, cum sa te muti, mai ales in Bucurestiul DVS., in bocuri VECHI, facute cu tarani adusi de pe tarla si …..vai de mama lor cat au fost de zguduite de vreo 2-3 cutremure????
    Zau ca nu va inteleg !
    Doame, cat mi-as dori in Cluj-ul nostru un apartament NOU, MODERN, cu Living, Dressing Dining , 2-3 bai s.a.m.d.
    Cel in care stam, e facut cu…OCLPP-ul; acum 36 de ani; am platit 25 de ani ca sa-l achitam, dar….vai de mama lui…Si totusi, am ales sa platim RATA, ramanand al nostru, decat CHIRIE, iar noi….chiriasi!
    Mai ganditi-va, cei care aveti bani si copii, nepoti ! Banul se va devaloriza RAPID, asa cum s-a intamplat dupa Revoliutie!
    Este o parere!

  • Maria Rosca

    Am cumparat un ap cu 3 in Titan camere anul trecut… este din 1983.Am avut de ales intre o locuinta veche si una noua.Si am ales pe cea veche din simplul motiv ca astea noi sunt facute de mantuiala!Prefer locuinta ceausista care prezinta o mai mare garantie ,mai ales ca dupa 1977 s-au luat o serie de noi masuri de constructie comparata cu locuintele dupa 2005 despre care se spune cate-n Luna si-n stele-ca s-a bagat nu stiu ce tip de beton,ca prezinta nu stiu ce siguranta seismica,etc (stim cu totii ca RECLAMA este mama comertului.Si am mai observat un lucru:in Romania tot romanul “se pricepe” la constructii si finisaje! Hahahaha! Poate ca pe site se afla dezvoltatori imobiliare care o sa ma contrazica…si nu au decat!

  • veronica

    Blocurile vechi sunt vechi. Durata lor de viata s-a cam dus sau in 30 de ani se duce, cat platin rata la banca. De asemenea, nici astea nu sunt foarte bine facute. Cele noi sunt proaste pt ca dezvoltatorul a vrut profit enorm, constructorul a furat pt ca avrut profit enorm, muncitorii foarte slabi profesional tot din cauza profitului si tot asa. Noi, astia tinerii care nu avem blocuri lasate mostenire de pe timpuri ce sa cumparam? Pt ca orice am cumpara, cumparam scump si prost. Asta este realitatea.
    Sa traiti bine in Romania!

  • Elena

    Ca o concluzie, dupa parerea mea, tot ce a fost construit dupa 1990, este ff prost si asta numai din cauza “profitului de 300 – 500% care s-a obtinut in urma constructiilor facute in exclusivitate pt. vanzare. De fapt, asta a fost scopul – profitul – si nimic altceva. Asa ca, mai ganditi-va pe ce dati banii munciti, castigati cu mult stres.

  • mmm

    am cumparat anul trecut cam in oct,o garsoniera 48 mp construiti si am dat pe ea 49000euro.Garsoniera se afla in cartierul tomis plus,cartier nou in constanta.Ape dinafara este totul frumos,dar vreau sa zic ca,stau la etajul 1 si imi ploua in casa,din cauza apelor pluviala,asta e explicatia,cand am luat-o la gata,finisajele erau fff proaste,au angajat oameni sa lucreze la negru,fff neexperimentati,grupurile sanitare din cele mai proaste,un parchet pe jos de ffff proasta calitate,este umflat cam 50% din cauza ca mi-a curs apa pe la geam si de la calorifere,tavanul din bucatarie este distrus,in apropierea cartierului este o cale ferata ,care se aude din casa,izolatia exterioara proasta,nici nu zici ca avem termopane,se aude tot de afara si multe alte chestii,nu mai am spatiu sa le scriu.asa ca…asta e Romania!!

  • Puiu

    v-as putea spune si eu cateva lucruri legate de locuintele vechi si noi;
    -sigur ca e mult mai simplu cand ai la indemana mai multwe mijloace de transport, iar daca socotim si metroul ajungi mai repede decat cu orice masina sau taxi;
    -spatiul intre blocurile vechi fata de cel dintre cele noi este net in favoarea celor vechi;
    -daca pui la socoteala spatiile verzi (vezi zone ca Dr Taberei, Titan,Bercenir si parcuri in apropiere;
    -un alt argument ar fi ca nimeni nu stie daca constructorul a respectat proiectul, sau a pus mai putin fier si beton mai slab ca sa iasa la pret si sa ii mai ramana si lui ceva, pentru ca cine nu a construit nimic nu are de unde sa stie cam care ar fi pretul real pe mp construit, asa ca eu daca ar trebui sa aleg cred ca as alege unul mai vechi daca sunt la preturi similare sau apropiate.

  • Madutza

    Exista destui oameni cu putere de cumparare si atunci preturile nu au cum sa scada! Suntem constransi de imprejurari si atunci gandim ca trebuie sa ajungem si la extreme! Ca platesti o viata intreaga chirie sau ca platesti rata la banca este acelasi lucru!

  • Mihaela

    Nu as cumpara niciodata un apartament in blocurile astea noi. Sunt inghesuite, aproape lipte unele de altele si aproape ca poti vedea in blocul vecin.

  • Lucian Elekes

    Aprecierile legate de pretul apartamentelor vechi nu pot fi generalizate.Spre exemplu in Timisoara, majoritatea apartamentelor nou construite se afla la periferia orasului si sunt lipsite de infrastructura pe care o au blocurile vechi…mai exact, nu exista trotuare, cai de acces rutier, magazine, scoli, etc.
    Asadar, luati in seama si faptul ca aceste elemente sunt parte in ecuatia care constituie pretul unui apartament.

  • spiridon veioza

    mai Paul de ce nu te duci tu sa inoti in……craul? ca prea esti destept in cap!

  • iulian

    am vindut apartament 38mp in constanta, imbunatatit,super zona cu 30 000euro cash, adica 750e/mp.
    asta e piata acum si criza necriza sunt si oameni cu bani care sunt pregati-ti pentru oferte

  • cristi

    ne lasati cu reclamele astea infantile? voi masurati 48 de mp cu tot cu scare blocului , apartamentul ajunge la vreo 38 de mp locuibili ,

  • dinica

    Paul, iti propun sa cumperi cat mai multe apartamente si sa le vinzi la preturile pe care le consideri corecte. Poate ca astfel piata imobilira va fi pe placul tau.
    Stima

  • cristina

    valoarea reala a unui apartament de 2 camere este de 40000 euro si 50000 pentru 3 camere – cum e posibil intr-o tara unde salariul mediu este 500 euro ca pretul unei case sa fie 60 – 100 mii euro = e o inseletorie.
    Dobinda e o alta inselatorie – cu o dobinda numai de 5 la suta veti plati apartamentele dublu sau chiar triplu – asa ca asteptati ca oricum in 2013 totul o sa fie un colaps.

    cristina

  • Radu

    Ma intriga comentariul privind siguranta unei constructii vechi vs una noua. Nici nu va imaginiati cum se lucra acum 30-40-50 ani. Calitatea materialelor era net inferioara, cantitatile de ciment erau reduse, se construia mai mult cu var si nisip. Deasemena supervizarea santierelor era indoielnica. Sa nu mai vorbim ca peste o parte din blocurile vechi a trecut si cutremurul!

  • paul

    Cred ca apartamentele vechi ar trebui sa se vanda cu preturi intre 500-800€ in functie de zona,de cum arata locuinta de cum arat subsolul:) si in functie de cheltuielile lunare ,iar unul nou in jur de 850-950€,preturile in Romania au fost mult prea “umflate“,romanul este credul si arunca cu banii chiar daca este criza,propun sa va uitati atent la ce cumparati si cat cheltuiti pe apartamente indiferent ca sunt vechi sau noi ! Stima

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe