Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
27 August 2021

Un dezvoltator specializat în construcția de locuințe „eco” are în plan noi proiecte

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei
Ultima actualizare: 27 August 2021

În cadrul noilor ansambluri, reprezentanții companiei aspiră la implementarea conceptului de “effortless maintenance”.

Din cele 190 de locuințe „prietenoase cu mediul” dezvoltate în ultimii cinci ani, dezvoltatorul ansamblurilor Ecovillas și LOFT Green Apartments (foto) a anunțat că a vândut deja 90%, respectiv 170 de unități. „Compania Ecovillas a livrat până în prezent pe piața rezidențială românească locuințe care nu poluează în valoare de peste 20 de milioane de euro, locuințe inovative, cu pompe de căldură geotermice și costuri mai mici la încălzire, apă caldă și răcire ca locuințele standard. Succesul de care s-au bucurat proiectele dezvoltate în București și Mogoșoaia, care au înregistrat vânzări record, a determinat dezvoltatorul să ia în calcul extinderea investițiilor de acest tip”, explică oficialii companiei.

Citește și:
Pe fondul pandemiei, dar și schimbării standardelor internaționale în construcții, tot mai mulți români sunt interesați de locuințe „eco”

O piață aflată abia la început

În cadrul noilor proiecte pe care le au în vedere, reprezentanții companiei vor să implementeze un concept nou, sub numele “effortless maintenance”. „Experiența pe care am câștigat-o pe piață prin dezvoltarea acestor două proiecte inovatoare și care au adus în premieră pe piața locală soluții eficiente și sustenabile de construcție, ne-a încurajat să ne uităm și spre alte investiții. Cererea pentru locuințe ecologice și sustenabile este abia la început pe piața românească și de aceea ne propunem să oferim un nou produs care să întâmpine această creștere a solicitărilor. Așa cum s-a întâmplat cu proiectele Ecovillas și LOFT, vom identifica și vom utiliza cele mai noi soluții și materiale care să crească confortul și eficiența locuințelor pe care le vom dezvolta”, subliniază Vlas Veaceslav, CEO al companiei Ecovillas.

„Piața rezidențială din România a evoluat foarte mult de la lansarea primului nostru proiect – Ecovillas, în anul 2016. Există dezvoltatori mai experimentați, cu background puternic, dar și cumpărători mai exigenți, atenți la detalii și dornici să cumpere în proiecte care le oferă cu adevărat un loc în care să trăiască confortabil din punct de vedere al spațiului, locației, dar și din punct de vedere al costurilor. Din ce vedem pe piață, mulți dezvoltatori au omis confortul pe care ți-l oferă o locuință eficientă energetic, cu tehnologii noi, care oferă un cost mai mic pentru încălzire, apă caldă și răcire decât o locuință standard, acest aspect nouă ne conferă un uriaș avantaj competitiv. Iar surprizele nu se opresc aici, plănuim lansarea unor locuințe cu totul speciale, care vor avea ca principală caracteristică «effortless maintenance», acest lucru înseamnă că locatarii vor câștiga un lucru prețios în ziua de azi: timp și mai puțin stres cu mentenanța locuinței prin materialele folosite la finisarea locuințelor.”

Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas

 

Citește și:
5 tendințe (pozitive) din piața rezidențială valabile și postpandemie

Vânzările, pe ultima sută de metri

Cel dintâi ansamblu „eco” dezvoltat de companie, Ecovillas Mogoșoaia, include în total 32 de case și este finalizat și vândut încă din 2016. Complexul LOFT green apartments, dezvoltat în prezent în Mogoșoaia, este compus din trei imobile, cu un total de 154 de apartamente (de tip studio, cu două camere și trei camere). Prima fază a proiectului este finalizată și vândută integral, iar faza a doua, ce include construcția a două clădiri noi, va fi livrată anul acesta. Dacă blocul al doilea este finalizat (urmează predarea apartamentelor către proprietari), cel de-al treilea va fi gata până la finalul anului. Potrivit companiei dezvoltatoare, locuințele disponibile în proiectul LOFT Green Apartments sunt vândute aproape integral.

Prețurile pentru locuințele din cadrul complexului pornesc de la 50.625 de euro (+TVA), pentru locuințele de tip studio, de la 73.125 de euro (+TVA) pentru două camere, respectiv de la 100.125 de euro (+TVA) pentru trei camere. Valoarea totală a proiectului este de peste zece milioane de euro.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Pe fondul pandemiei, dar și schimbării standardelor internaționale în construcții, tot mai mulți români sunt interesați de locuințe „eco”

Potrivit standardelor internaționale nZEB, clădirile private, inclusiv cele de locuințe, trebuie să aibă un consum de energie aproape de zero. În contextul modificării preferințelor în materie de locuire, locuințele...

citește mai departe
Culmea digitalizării? Un dezvoltator vinde primele apartamente exclusiv online: trendul momentului sau doar de moment?

Deși cumpărătorii se arată, azi, semnificativ mai deschiși la interacțiunile online, aceștia nu au renunțat la precauție. Pe fondul schimbărilor generate de răspândirea COVID-19, mediul online a căpătat, cu...

citește mai departe
Ofertă de decembrie: apartamente pasive cu ZERO costuri la utilități în primii doi ani!

Apartamentele pasive din cadrul LOFT Green Apartaments beneficiază, în mod normal, de costuri la utilități cu 80% mai mici decât la blocurile vechi. Termenul de intrare în vigoare a...

citește mai departe