Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
28 August 2020

Zona din Costa del Sol unde dețin proprietăți George Clooney și Novak Djokovic, accesibilă și pentru români! Cât costă aici locuințele

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 31 August 2020

Datorită climatului blând, regiunea este atractivă pentru turiști tot timpul anului, iar cele 80 de terenuri de golf existente aici reprezintă un avantaj suplimentar.

La cea mai recentă ediție a emisiunii imoExpert a participat și Alina Florentina, Co-CEO & Property Management Director în cadrul Prime Realty Marbella, din Spania. Cu un portofoliu de aproximativ 240 de ansambluri noi, pe toată Costa del Sol, agenția imobiliară de tip boutique a fost fondată, în 2016, în orașul Marbella, din sudul Spaniei, zona Andaluzia.

Având 80 de câmpuri de golf, 15 porturi și circa 320 de zile însorite pe an, această zonă este foarte căutată de către turiști din țări precum Marea Britanie, Suedia, Germania sau Emiratele Arabe Unite, dar nu numai. Datorită condițiilor oferite aici, în Marbella dețin proprietăți și celebrități precum George Clooney sau Novak Djokovic.

Citește și:
Românii tânjesc să locuiască cât mai aproape de natură: Brașovul și împrejurimile, în topul preferințelor. Sfaturi pentru cumpărători

Munte versus mare: un dezvoltator autohton oferă oportunități de achiziție pentru ambele categorii de cumpărători – cu randament garantat

Prețuri de la 200.000 de euro pentru un apartament

Deși casele situate în prima linie a plajei pornesc de la 4.000 de euro pe metru pătrat, piața locală oferă și opțiuni mai rezonabile. Pe segmentul apartamentelor, prețurile locuințelor oferite spre vânzare de companie pornesc de la 200.000 de euro – în cazul unui complex situat la circa doi kilometri de mare. Un apartament cu vedere la mare poate fi achiziționat, însă, cu circa 350.000 de euro.

Pe segmentul vilelor, valorile de achiziție încep de la 500.000 de euro – pentru un imobil de circa 200 de metri pătrați construiți, cu vedere spre mare, cu trei-patru dormitoare, piscină și grădină. Asemenea proprietăți fac parte din complexuri rezidențiale private, moderne, cu o gamă largă de facilități. Desigur că, în cazul celor mai spectaculoase proprietăți din zonă, prețurile ajung și până la 30 de milioane de euro, a explicat Alina Florentina.

Prime Realty Marbella se ocupă atât cu vânzarea, cât și cu administrarea proprietăților din această zonă – inclusiv cu închirierea lor în scop turistic.

Unii români vor mai mult decât o casă de vacanță

Potrivit reprezentantei companiei, aceasta lucrează și cu clienți români – dintre care unii sunt interesați, în mod evident, de investiția într-o locuință de vacanță (pe care s-o poată, însă, închiria în perioada în care nu o folosesc). Alții decid, însă, chiar să se mute aici, împreună cu familia.

Pentru românii interesați de o achiziție pe Costa del Sol, dar care nu cunosc zona, reprezentanții companiei organizează călătorii așa-zis „de inspecție”. „Sunt și zone scumpe, sunt și zone moderate. În funcție de cerințele fiecărui client putem să facem un tur și le arătăm zonele și care ar fi cele mai bune”, a arătat Alina Florentina.

Potrivit acesteia, zona concurează, din punctul de vedere al potențialului turistic, cu Monaco, precizând că, la fel ca în sudul Franței, închirierea unei bărci ajunge și la 4.400 de euro pe zi (în cel mai exclusivist dintre cele 15 porturi din zonă). „Cei care sunt obișnuiți cu zona și au mai venit în vacanțe cunosc prețurile”, a arătat ea. Acesta este și motivul pentru care prețurile proprietăților imobiliare cresc într-un ritm mai alert decât în restul țării – în ultimul an a fost consemnat, spre exemplu, un avans de 8%, față de 4% în restul Spaniei.

Aici poți viziona, intetragl, cea mai recentă emisiune imoExpert:

Cheltuieli suplimentare: la tranzacționare, dar nu numai

La fel ca orice tranzacție imobiliară, achiziția unei locuințe în această zonă a Spaniei va implica anumite cheltuieli suplimentare, aici încadrându-se atât costurile aferente contractării unui credit la bancă, cât și comisionul avocatului sau cheltuielile notariale – acestea din urmă variind între 1.000 și 6.000 de euro, în funcție de valoarea imobilului achiziționat. „Aproximativ, pentru o proprietate nouă, cheltuielile ar ajunge la un maxim[um] de 13% peste prețul de vânzare” – dar ar porni de la un minimum de 8%, a precizat Alina Florentina. „Noi lucrăm direct cu promotorii, pe toată Costa del Sol, ei sunt cei care ne plătesc comisionul pentru marketingul și publicitatea pe care le-o facem; deci agenția noastră nu ia niciun comision extra, pentru niciun serviciu”, a subliniat aceasta.

Un potențial proprietar de locuință în această zonă mai trebuie să țină cont și de cheltuielile – lunare – implicate de administrarea proprietății (și a spațiilor comune). Valoarea acestora depinde atât în funcție de valoarea proprietății, cât și de regiunea în care aceasta se află amplasată. Astfel, pentru un apartament de 200.000 de euro în Marbella, ea ar ajunge la 200 de euro lunar, dar, în alte regiuni, poate scădea la jumătate. În mod firesc, cu cât un ansamblu oferă mai multe facilități și servicii „extra”, cu atât costurile urcă. La toate acestea se vor adăuga, desigur, și cheltuielile cu utilitățile pentru proprietatea în sine.

Părerile cititorilor
1 părere
  • Lucretia Voinescu

    Ma intereseaza un apartament de 2- 3 camere cam 120mp, cu vedere la mare si acces la plaja. Evident cu toate facilitatile – piscina etc. in apropiere de facilitati medicale. Sunt interesata exclusiv de o proprietate intr-un complex rezidential nou. Astept ofertele dv.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ai nevoie de un plus de confort acasă? Iată ce soluții de finanțare poți accesa

Confortul de acasă a devenit tot mai important în ultimul an. Perioada de izolare, munca de la distanță și școala online au fost doar câțiva dintre factorii care i-au...

citește mai departe
Credit ipotecar sau Noua Casă. Tu ce alegi pentru viitoarea ta locuință?

Dacă te afli în căutarea unei noi locuințe, atunci știi deja că principalele soluții de finanțare pe care le ai la dispoziție sunt creditul ipotecar sau creditul Noua Casă....

citește mai departe
Vrei un credit? Ascultă recomandările unui specialist BCR înainte de a face acest pas

Te afli în căutarea locuinței ideale și știi că ai nevoie de un credit pentru a o cumpăra. Cel mai probabil, nici nu ai mai făcut o astfel de...

citește mai departe
Cum îți recuperezi investiția de la un dezvoltator neserios? Sfatul avocatului

O locuință cumpărată la stadiul de proiect poate fi o investiție bună, dar nu și lipsită de riscuri. Dacă lucrurile nu merg așa cum te-ai așteptat, iar dezvoltatorul nu...

citește mai departe
Cumperi o locuință aflată la stadiul de proiect? Recomandările avocatului te ajută să eviți riscurile

Să cumperi o locuință aflată la stadiul de proiect poate să-ți aducă o serie de beneficii, dar o astfel de investiție vine și cu unele riscuri. Iată care sunt...

citește mai departe