Bartolomeu

Descrierea cartierului Bartolomeu

Bartolomeu este unul dintre cartierele Brașovului, situat în partea de nord, destul de aproape de centrul orașului. Numele acestui cartier a fost preluat de la Biserica Sfântul Bartolomeu, localizată la marginea de sud a zonei, care este cea mai veche clădire a orașului Brașov. Concret, lăcașul de cult a fost construit în jurul anului 1223.

Cartierul Bartolomeu s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, datorită faptului că au început să se construiască diferite complexuri rezidențiale. Mai mult, această zonă stă foarte bine din punct de vedere al facilităților oferite locuitorilor.

Dacă iei decizia să te muți în cartierul Bartolomeu, trebuie să știi că te poți deplasa foarte ușor, datorită numeroaselor linii de transport în comun care străbat zona. Concret, autobuzul 5 pleacă de la Stadionul Municipal, aflat în cartierul Bartolomeu, și are capăt de linie la Roman SA, linia 9B leagă Bartolomeu Nord de Rulmentul, linia 12 pleacă de la Stadionul Tineretului și are capăt la Livada Poștei, iar cu linia 16 poți ajunge de la Stadionul Tineretului la Livada Poștei.

De asemenea, autobuzul 18 te transportă de la Bariera Bartolomeu la ICA Ghimbav, cele de pe linia 22 pornesc de la Stadionul Tineretului și ajung la Saturn, autobuzele 23 leagă Stadionul Municipal de Saturn, iar cele de pe linia 23B, Stadionul Municipal de Triaj.

De menționat la acest capitol ar mai fi faptul că în cartierul Bartolomeu se află o mică gară, în apropierea complexului comercial Bartolomeu, precum și două autogări, una pe str. Avram Iancu, iar alta pe Șoseaua Cristianului.

Cartierul Bartolomeu nu duce lipsă de alternative pentru a face cumpărăturile, zona fiind tot mai aglomerată, datorită investițiilor care se realizează aici. Astfel, pe Șoseaua Cristianului, una lângă alta, se află centrul comercial Brintex, precum și Eliana Mall, primul mall deschis în Brașov, în care găsești diferite magazine pentru a cumpăra ce ai nevoie.

Cele două centre sunt situate într-o zonă comercială aflată în plină dezvoltare. Așa se face că în această zonă funcționează și un hypermarket Auchan, un supermarket Lidl și un magazin Altex. Totodată, pe str. Avram Iancu găsești și un supermarket Kaufland.

La capitolul recreere, de menționat este faptul că principalul punct de atracție din cartierul Bartolomeu este Biserica Sfântul Bartolomeu, considerată una dintre cele mai mari biserici construite în Transilvania. De asemenea, la marginea cartierului se află Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou, construită în imediata apropiere a Cetății Brașov.

Pentru relaxare în mijlocul naturii, poți ieși foarte ușor din oraș pentru te bucura de un picnic la Pietrele lui Solomon, să servești bucate tradiționale la stâna turistică Sergiana, așezată într-o poiană, sau să te bucuri de frumusețea stațiunii Poiana Brașov.

În cartierul Bartolomeu găsești trei unități de învățământ de stat la care poți să-ți înscrii copilul. Astfel, pe str. Școlii funcționează Școala Gimnazială Nr. 12, iar în apropiere, pe str. Lungă, își desfășoară activitatea Școala Gimnazială Nr. 14 „Sfântul Bartolomeu”.

De asemenea, tot pe str. Lungă se află Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu”. Pentru o ofertă educațională mai bogată, ești nevoit să te orientezi spre celelalte cartiere din Brașov.

Dacă ai probleme de sănătate nu foarte grave, te poți deplasa ușor la cabinetele și clinicile medicale particulare care se găsesc în cartierul Bartolomeu. Concret, ai la dispoziție un centru medical pe str. Făgărașului, iar un altul pe str. Lungă. Totodată, pentru afecțiuni stomatologice te poți adresa unei clinici aflate pe str. Avram Iancu. De asemenea, alte două clinici medicale se află pe str. Școlii și pe str. Avram Iancu.

Foarte important la capitolul medical este de amintit faptul că în cartierul Bartolomeu își desfășoară activitatea Spitalul Clinic de Copii, pe str. Nicopole, în care sunt tratați micuți din întreg județul.

Din punct de vedere gastronomic te așteaptă o ofertă bogată dacă alegi să te muți în cartierul Bartolomeu. De amintit la acest capitol ar fi trei restaurante unde poți servi preparate delicioase într-o atmosferă relaxantă, toate fiind situate pe str. Avram Iancu, dar la numerele diferite.

De asemenea, un restaurant cu mâncare chinezească găsești pe Șoseaua Cristianului. În acest cartier funcționează și mai multe pizzerii, fast food-uri și shaormerii, în cazul în care dorești să servești un preparat „pe fugă”.

Din punct de vedere bancar, între granițele cartierului Bartolomeu găsești câteva sucursale bancare și bancomate. Concret, ai la îndemână, pe Șoseaua Cristianului, o bancă BCR și una Raiffeisen Bank, plus un bancomat BRD.

Un alt bancomat Raiffeisen Bank găsești pe str. Bucegi. De asemenea, pe str. Lungă este deschisă o sucursală a Băncii Transilvania.

Pentru că Bartolomeu se află în plin proces de dezvoltare, cartierul este deficitar la capitolul locuri de parcare. Astfel, primăria a decis să scoată la licitație locurile de parcare disponibile pe domeniul public la orașului.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Bartolomeu

2 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără UNO Brasov, Mountain View Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Bartolomeu şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Bartolomeu

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor

Indicele imobiliare.ro

1.614 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+3,5%  (54 €/mp) faţă de luna 4/2022

+18,7%  (254 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Bartolomeu

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
200 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
330 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Bartolomeu

Vânzare apartament în Braşov

zona Bartolomeu, 3 camere, 78 mp, Etaj 7 / 8

REA1010706 Apartamentul propus spre achizitionare a fost preluat si fotografiat, de catre un broker al SVN Romania|Brasov, una dintre cele mai mari companii de consultanta imobiliara, ce face...

Vânzare apartament în Braşov

zona Bartolomeu, 4 camere, 78 mp, Etaj 3 / 7

AS EMPIRE INVEST va propune spre vanzare apartament 4 camere (mobilat-utilat) in zona Avantgarden Bartolomeu, decomandat, amplasat la etaj 3/7. Imobilul dispune de urmatoarele imbunatatiri:...

Vânzare garsoniera în Braşov

zona Bartolomeu, o cameră, 37 mp, Etaj 3 / 5

Comision 0% Garsoniera situata in cartierul Avantgarden 2, str. Graurului, la etajul 3 din 5, pe mijloc, intr-un bloc dat in folosinta in anul 2011. De la inceputul anului 2020 in garsoniera...

Vânzare apartament în Braşov

zona Bartolomeu, 3 camere, 74.53 mp, Etaj 1 / 3

Sunteti in cautarea unui apartament intr-un bloc nou construit, iar pana acum nu ati gasit nimic care sa va ofere o calitate a materialelor/finisajelor si dotarilor peste asteptari? Iata ce va...

Închiriere garsoniera în Braşov

zona Bartolomeu, o cameră, 30 mp, Etaj 3 / 4

REGAL IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE o garsoniera , complet mobilat si utilat in zona Bartolomeu. Imobilul are o suprafata de 30 mp si se afla la etajul 3 al unui bloc in regim P+4....

Închiriere apartament în Braşov

zona Bartolomeu, 2 camere, 35 mp, Etaj 1 / 8

REGAL IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE o Garsoniera, complet mobilat si utilat in zona Avangarden3. Imobilul are o suprafata de 35 mp si se afla la etajul 1 al unui bloc in regim P+8....

Închiriere apartament în Braşov

zona Bartolomeu, 2 camere, 50 mp, Etaj 3 / 4

REGAL IMOBILIARE va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere, complet mobilat si utilat in zona bartolomeu - Avangarden. Apartamentul cu 2 camere are o suprafata de 50 MP, este situat...

Închiriere apartament în Braşov

zona Bartolomeu, 2 camere, 55 mp, Etaj 3 / 4

Grenadine Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere, cu suprafata utila 58 mp, situat in zona Bartolomeu, in apropiere de Avantgarden, la etaj 3/4, structura decomandata. Alte...