1 Decembrie

Descrierea cartierului 1 Decembrie

Zona 1 Decembrie este localizată în sud-estul orașului, pe raza Sectorului 3 al Capitalei. Aici găsim, în principal, locuințe vechi, unele dintre imobilele în care se află acestea trecând însă în ultimii ani prin procesul de reabilitare termică. Dacă ești interesat de locuințe noi, pe acestea le poți găsi spre zona aflată spre ieșirea din oraș, după Parcul Brățării sau de-a lungul Bulevardului Theodor Pallady.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Transportul în comun în zonă este asigurat, în special, prin linii de autobuz și de tramvai. Printre acestea amintim autobuzul 335 care ajunge în nordul orașului, făcând legătura cu zona Aeroportului Internațional București Băneasa și a centrului comercial Băneasa Shopping City.

Linia de autobuz 311 leagă zona 1 Decembrie de centrul Capitalei, având capătul la doi pași de Piața Universității, iar cu autobuzul 101 vei putea ajunge în zona Obor/Șoseaua Colentina. Stația de metrou 1 Decembrie 1918, aflată pe Magistrala M3, oferă conexiuni rapide cu centrul și cu vestul orașului. La stația Piața Unirii se face și legătura cu Magistrala M1 care traversează Capitala de la nord la sud.

Consultă harta pentru a afla traseele mijloacelor de transport în comun din zonă.

Cei care locuiesc în această zonă își pot face cumpărăturile de la Piața Trapezului aflată în imediata apropiere a stației de metrou 1 Decembrie 1918. În vecinătate se află și complexul comercial situat lângă Secția 13 de poliție și centrul comercial Auchan Titan.

Ajungi repede și la magazinele care fac parte din proiectul Estoria City - Kaufland, Lidl, Leroy Merlin - și la parcul comercial Arcade Pallady, care include magazine precum Auchan, Metro, Jysk, Jumbo, Decathlon, Diego, XXXLutz Pallady. Tot aici poate fi găsit și magazinul IKEA Pallady, iar vis-a-vis retailerul de bricolaj Dedeman. Găsești pe hartă poziționarea piețelor și centrelor comerciale unde îți poți face cumpărăturile dacă locuiești în zona 1 Decembrie.

Dacă ai copii, trebuie să știi că în zona 1 Decembrie găsești numeroase spații de joacă amenajate între blocuri. În plus, ai la dispoziție Parcurile Romulus (fostul Titanii), Brâncuși sau Brățării. Acesta din urmă a fost amenajat recent pe o suprafață de 7 hectare, în spatele centrului comercial Auchan Titan. În weekend poți face o plimbare și în Parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul Parc Titan sau IOR, care se află în apropiere.

Află, mai jos, ce opțiuni de petrecere a timpului liber ai dacă locuiești în această zonă.

Printre principalele unități de învățământ din zona 1 Decembrie 1918 amintim Liceul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic Costin “D. Nenițescu” și Școala Gimnazială nr. 82. Ai la dispoziție harta completă a grădinițelor, școlilor și liceelor din zonă. Află unde ar putea să învețe copilul tău, dacă te muți în acest cartier.

Dacă te muți în această zonă, trebuie să știi că în apropierea Parcului Romulus (fostul Titanii) se află Policlinica Titan. Poți încerca să îți găsești aici un medic de familie, la doi pași de casă.

Consultă harta de mai jos pentru a localiza spitalele, clinicile private și farmaciile din zona 1 Decembrie și din vecinătatea acesteia.

Vrei să iei masa în oraș? Găsești mai multe restaurante pe Strada Postăvarul. Un food court este disponibil și în centrul comercial Auchan Titan. Poți să încerci inclusiv restaurantul care face parte din magazinul IKEA Pallady.

Aruncă o privire pe hartă pentru cele mai apropiate restaurante pe care le ai la dispoziție, dacă te muți în zona 1 Decembrie.

Pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 găsești sucursale Banca Românească, First Bank și ING Bank. Ai bancomate în complexul comercial Auchan Titan și alte sucursale bancare pe Bulevardul Theodor Pallady, spre Piața Titan.

Consultă harta și află unde găsești cele mai apropiate bănci și ATM-uri în zona în care îți cauți o nouă casă.

Una dintre cele mai importante artere de circulație din zonă este Bulevardul Theodor Pallady. Acesta duce la periferia Bucureștiului și oferă șoferilor acces direct pe Autostrada Soarelui.

Dacă preferi să conduci până la birou și vrei să-ți cumperi un apartament aici, atunci trebuie să știi că bulevardele Theodor Pallady și 1 Decembrie 1918, alături de Strada Liviu Rebreanu sunt unele dintre arterele de circulație cu trafic intens din această zonă. Găsirea unui loc de parcare de-a lungul lor se poate dovedi uneori dificilă. Verifică dacă poți să închiriezi un astfel de spațiu de la Direcția Generală Impozite și Taxe Locale Sector 3.

În cazul în care alegi un ansamblu rezidențial nou situat spre periferie, poți discuta cu dezvoltatorul pentru achiziția unui loc de parcare. Consultă harta pentru a afla poziționarea principalelor parcări din zona 1 Decembrie.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul 1 Decembrie

10 rezultate

În zona 1 Decembrie găsești locuințe la prețuri destul de accesibile, în principal, situate în blocuri vechi. În zona Bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Liviu Rebreanu sunt concentrate, de exemplu, imobile vechi cu 4 etaje. Dacă ești interesat mai degrabă de un apartament nou, atunci trebuie să te orientezi spre zona aflată spre ieșirea din oraș, după Parcul Brățării sau de-a lungul Bulevardului Theodor Pallady.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Sun Tower, Titan Sun Park 8, Teilor Parc, RESIDENCE CITY - MARULUI, Hogas35, Titan District Rezidential, Titan Apartments, Park View Titan, City Apartments Prisaca Dornei, White Homes Concept Vitioara. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul 1 Decembrie şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul 1 Decembrie

Apartamentele din acest cartier se află ușor sub media de preț a Bucureștiului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.747 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+3,3%  (55 €/mp) faţă de luna 4/2022

+17,7%  (263 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul 1 Decembrie

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
240 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în 1 Decembrie

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Titan, 3 camere, 70 mp, Etaj 10

Apartament cu 3 camere, semidecomandat, renovat, amplasat in zona Titan - Ozana, o zona linistita, la doar cateva minute de mijloacele de transport in comun. Apartamentul se situeaza la etajul...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Titan, 2 camere, 55.55 mp, Etaj 2 / 8

De vanzare apartament cu 2 camere, semidecomandat, renovat, mobilat si utilat, aparat de aer conditionat, si loc de parcare ADP situat in cartierul Titan- Piata Minis, la doar cateva minute de...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Titan, 2 camere, 55 mp, Etaj 5

Avem placerea de a va prezenta un deosebit apartament cu 2 camere situat in complexul Pallady Hills, la nu mai mult de 5 min de statia de metrou Anghel Saligny. Apartamentul are urmatoare...

Închiriere garsoniera în Bucureşti

zona Titan, o cameră, 28 mp, Etaj 6 / 8

Persoana fizica ofer spre inchiriere garsoniera semidecomandata alcatuita din o camera, bucatarie, baie, balcon inchis, debara, dressing- Suprafata utila 28 mp. Garsoniera se afla la etajul 6...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Titan, 2 camere, 56 mp, Etaj 10

Apartament 2 camere, Titan, zona IOR, 1-2 min fata de statia de metrou Titan, utilat ( masina de spalat, frigider, aer conditionat, televizor)

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Titan, 2 camere, 55 mp, Etaj 5

Inchiriez apartament cu 2 camere, situat pe str.Liviu Rebreanu nr.9 (vis a vis de Park Lake), renovat recent, mobilat, utilat, et.5 din 10, zona linistita cu multa verdeata. Acces facil la mijloace...