Straulesti

Descrierea cartierului Straulesti

Zona Străulești este localizată în Sectorul 1 al Capitalei, în regiunea de nord-vest a orașului. Aceasta s-a transformat în ultimii ani, proiecte rezidențiale fiind construite aici atât de către dezvoltatorii imobiliari, cât și direct de către proprietarii de terenuri.

Străulești cuprinde zone cu trafic destul de intens, în special în apropierea ieșirii din București, spre Mogoșoaia, dar și zone aerisite cu străzi liniștite, unele chiar în imediata apropiere a pădurii sau a lacului Străulești.

Zona este potrivită pentru tine dacă îți dorești să evadezi din agitația orașului la finalul zilei. Nu uita însă că vei avea, cel mai probabil, nevoie de o mașină pentru a te deplasa cu mai multă ușurință. Important este, de asemenea, să știi că există în continuare câteva străzi neasfaltate aici.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Principala arteră de circulație care traversează zona este Șoseaua București - Târgoviște, care duce la ieșirea din oraș spre Mogoșoaia. De aici poți lua autobuzul 304 care ajunge până la Piața Presei. O altă opțiune pe care o vei avea la dispoziție, dacă te muți în zonă, este dată de terminalul multimodal Străulești, primul din București, dar pentru a ajunge la el vei avea, cel mai probabil, nevoie de mașină. O poți lăsa în parcarea de tip Park&Ride din cadrul terminalului, care cuprinde 660 de locuri.

Poți lua apoi metroul care te va transporta pe Magistrala 4 Gara de Nord - Lac Străulești sau troleibuzul 97 care parcurge Calea Griviței și ajunge până în zona Sfinții Voievozi din centrul orașului. Vezi unde găsești stațiile mijloacelor de transport în comun pe harta de mai jos.

Cel mai apropiat centru comercial de unde îți poți face cumpărăturile este Pima Shops București. Include un magazine ca Lidl, Kaufland și Pepco. La doi pași se află și centrul comercial Colosseum Retail Park de pe Șoseaua Chitilei. Cuprinde un hipermarket Carrefour, un magazin de bricolaj Leroy Merlin și numeroși alți retaileri ca Jysk sau Pepco. O altă opțiune poate fi mall-ul Băneasa Shopping City la care ajungi în doar câteva minute cu mașina.

Găsești pe hartă poziționarea tuturor magazinelor situate în apropierea viitoarei tale case.

Fiind vorba despre o zonă de case, familia ta se va putea bucura de plimbări lungi cu bicicleta în weekend. Ai la doi pași de casă Lacul Străulești și pădurea din Parcul Natural Străulești. Vara poți merge la piscină. O vizită la Palatul Mogoșoaia aflat în apropiere sau un picnic aici pot fi alte opțiuni de petrecere a timpului liber. Tot în Mogoșoaia găsești și un club de echitație.

Dacă vrei să mergi la film, va trebui să te deplasezi până la cel mai apropiat mall, Băneasa Shopping City. Consultă harta pentru a afla ce alte puncte de interes găsești în apropiere.

În această zonă, pe Bulevardul Petrila, găsim Școala Generală nr. 13. Există și câteva grădinițe private în apropierea viitoarei tale case. Vezi pe hartă ce unități de învățământ de stat și private există găsești în împrejurimi.

Cele mai apropiate unități sanitare pentru cei care locuiesc în Străulești sunt,în momentul de față, clinicile private aflate în zonele Băneasa și Aviației. Spitalul modular aflat pe Șoseaua Chitilei, la ieșirea din oraș, nu este departe de zona Străulești, dar este utilizat doar pentru a tria pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare.

În următorii ani, însă, chiar la intersecția dintre Șoseaua București - Târgoviște și Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești (zona Doi Cocoși) va fi construit Spitalul de Urgență “Sfântul Vasile cel Mare” care va fi cel mai modern spital de urgență din Capitală și unul dintre cele mai mari din țară.

Consultă harta pentru a afla unde sunt localizate spitalele, clinicile și farmaciile la care poți apela, dacă te muți în Străulești.

Dacă te muți în zona Străulești, vei avea la doi pași de casă restaurantul Doi Cocoși, cu specific tradițional românesc. Găsești câteva restaurante și pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești din apropiere.

Pentru mai multă diversitate, ai la câteva minute de mers cu mașina de casă mall-ul Băneasa Shopping City care cuprinde un food court extins, cu numeroase restaurante, cofetării și cafenele, pe toate gusturile. Vrei o gustare rapidă între sesiunile de cumpărături? Poți să iei masa și la restaurantul aflat în cadrul magazinului IKEA. Poți cumpăra și pentru acasă unele dintre preparatele cu specific suedez.

Aruncă o privire pe hartă să vezi unde poți să mănânci în oraș, dacă te muți în zona Străulești.

Găsești mai multe sucursale bancare pe Bulevardul Bucureștii Noi din apropiere. ATM-uri sunt disponibile în cadrul mall-ului Băneasa Shopping City. Consultă harta pentru a afla ce bănci ai în apropierea viitoarei tale locuințe.

Fiind o zonă de case, vei parca, cel mai probabil, pe marginea trotuarului sau, dacă vei cumpăra o proprietate cu o curte mai generoasă, direct în curte. Unele vile din zonă dispun și de garaj. E bine să știi și că principala arteră de circulație din zona Străulești, Șoseaua București - Târgoviște, este destul de circulată. La ieșirea din oraș se lucrează, în momentul de față, la un proiect care are ca obiectiv fluidizarea traficului în nord-vestul Capitalei. Este vorba despre Pasajul Mogoșoaia.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Straulesti

3 rezultate

În această zonă din nord-vestul Capitalei vei găsi, în special, vile moderne, la prețuri destul de ridicate. Amplasarea lor poate fi însă ideală pentru tine, dacă îți dorești liniște, multe dintre străzi având un trafic rutier limitat. În plus, vei avea pădurea și lacul la doi pași de casă. Există și o serie de dezvoltări noi în zonă, fiind vorba, în principal, de proiecte de case înșiruite.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Level II, Magnolia Urban Residence, ELEMENTS by the Lake. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Straulesti şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Straulesti

Apartamentele din acest cartier se încadrează în media de preț a Bucureștiului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.761 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,8%  (14 €/mp) faţă de luna 5/2022

+15,5%  (236 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Straulesti

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media Bucureștiului. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor bicamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
405 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
650 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Straulesti

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Straulesti, 4 camere, 110 mp, Etaj 3

Avem placerea sa va propunem spre vanzare un apartament de tip duplex, aflat la etajul 3 al unui imobil recent construit. Duplexul pe care vi-l prezentam are o suprafata utila de 110 mp si...

Vânzare garsoniera în Bucureşti

zona Straulesti, o cameră, 37.92 mp, Etaj 2 / 3

REA1010123 Un proiect rezidential deosebit, cu o locatie de exceptie, ce se bucura de mult spatiu verde, pe malul lacului Straulesti. Proiectul beneficiaza de 10.000mp de teren, dintre care...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Straulesti, 3 camere, 107.5 mp, Parter / 8

REA1010487 SVN Romania va propune spre vanzare un apartament superb compus din 3 camere, aflat la parterul unui imobil construit in anul 2008, in zona Straulesti. Apartamentul este foarte...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Straulesti, 2 camere, 59 mp, Etaj 5 / 6

REA1010542 SVN Romania va propune spre achiitie un apartament de 59 mp utili in complexul Atria Urban Resort ,Straulesti Apartamentul este semidecomandat, dispune de un balcon de 5 mp cu vedere...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Straulesti, 2 camere, 65 mp, Demisol / 4

VAULT ESTATE - COD PROPRIETATE: P14652 Va oferim un apartament de inchiriat, cu 2 camere, decomandat, situat la etajul D/4, intr-un imobil bloc, construit in anul 2000. Proprietatea se afla...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Straulesti, 2 camere, 42 mp, Parter / 3

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 2 CAMERE , complet mobilat si utilat in zona STRAULESTI. Apartamentul are o suprafata 42de mp si se afla la PARTER intr-un bloc cu...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Straulesti, 2 camere, 64 mp, Parter / 3

Apartament superb cu curte, bloc nou de 3 et, prima inchiriere, finisaje lux (marmura, inst Gorenje, centr Vaillant), loc parc subteran, apropiere metrou. Suprafata 64 mp (din care terasa 22 mp) si...