Plopilor

Descrierea cartierului Plopilor

Ca suprafață, Plopilor este unul dintre cele mai mici cartiere din Cluj-Napoca – ceea ce face ca și numărul său de locuitori să fie, în mod firesc, mai redus comparativ cu alte zone. Situat în zona central-vestică a orașului, acesta oferă câteva beneficii importante locuitorilor săi – actuali și potențiali.

Ca și celelalte cartiere ale Clujului, Plopilor este deservit de diferite linii de transport în comun (autobuze, troleibuze, tramvaie), care asigură o bună legătură cu zonele învecinate – și nu numai.

La limita sudică a cartierului Plopilor, aproape de granița cu Mănășturul și de cea cu Centrul, se găsește cel mai tânăr centru comercial al orașului Cluj-Napoca, respectiv Platinia Shopping Center.

La categoria alimente și articole de casă, locuitorii cartierului nu au la dispoziție niciun hipermarket, însă pot alege dintr-o serie de supermarketuri, dintre care unele afiliate unor rețele internaționale (precum Mega Image). Cei care doresc, totuși, să beneficieze de mai multe opțiuni de cumpărături pot ajunge cu ușurință la hipermarketul Kaufland, din Mănăștur.

Dacă îți place să-ți petreci timpul în aer liber, te vei bucura să afli că, dincolo de numeroasele spații verzi din cartier, Plopilor oferă câteva opțiuni demne de luat în seamă la categoria parcuri. Una dintre acestea este Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” (sau Parcul „Babeș”). O amenajare mai recentă a Primăriei este Parcul Rozelor, amplasat în extremitatea vestică a cartierului Plopilor.

Alte obiective de interes pentru pasionații de sport ar fi și Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, Sala Sporturilor „Horia Demian”, Complexul de Natație al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, dar și stadionul multifunțional Cluj Arena, din vecinătatea Parcului Stadion.

Află, mai jos, ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber mai ai în Plopilor:

Cartierul Plopilor reprezintă o bună alegere pentru cei care au copii și din punctul de vedere al oportunităților de educație disponibile. La capitolul unități de învățământ particulare, de menționat este Școala Gimnazială Internațională „Spectrum”, de pe Calea Mănăștur, nr. 22-24, a cărei ofertă educațională include atât ciclul de grădiniță, cât și pe cel de școală, primară și gimnazială.

În ceea ce privește variantele de învățământ superior, în apropiere de Parcul „Iuliu Hațieganu” se află Facultatea de Educație Fizică și Sport, ce beneficiază de multiplele oportunități sportive puse la dispoziție de acest parc. Mai spre granița vestică a cartierului se găsește Școala de Sănătate Publică Cluj.

La capitolul servicii medicale de stat, este bine să știi că în Plopilor vei găsi una dintre cele trei clinici de psihiatrie pediatrică din România. Aceasta reprezintă, de fapt, cel mai nou departament al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca; unitatea oferă, totodată, servicii în domeniul toxicomaniei. În ceea ce privește clinicile particulare din această zonă a orașului, de menționat este centrul medical Medsan, de pe strada Ilie Măcelaru, nr. 28.

Datorită poziționării favorabile a acestui cartier, locuitorii săi pot ajunge cu ușurință la spitalele și clinicile de stat existente în zona centrală a orașului, printre care se numără Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Spitalul Universitar C.F. Cluj-Napoca, Spitalul de Pediatrie etc.

Dincolo de o serie de fast food-uri de cartier, locuitorii cartierului Plopilor au la dispoziție, în cadrul acestuia, și alte câteva oportunități interesante la capitolul gastronomie. Printre acestea se numără restaurantul „La Șes”, amplasat pe Strada Șesului, nr. 33A, dar și restaurantul „Casa Germană”, de pe Strada Plopilor, nr. 51-55.

Pentru a beneficia de o gamă mai largă de opțiuni pentru ieșirile în oraș cu prietenii, poți vizita, desigur, și zona centrală, mult mai ofertantă la acest capitol.

Dacă ai nevoie să efectuezi o operațiune bancară, acest cartier al Clujului nu este prea bine deservit la acest capitol. La acest capitol poți miza, însă, pe oportunitățile oferite de zona centrală, dar și de alte cartiere învecinate. În Grigorescu, spre exemplu, vei găsi trei sucursale bancare într-un perimetru foarte restrâns, anume pe Strada Fântânele: un sediu CEC Bank, unul Banca Transilvania, iar altul din rețeaua BCR.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în cartierul Plopilor:

Dacă ai mașină, găsirea unui loc de parcare ]n apropierea casei nu ar trebui să fie o problemă în cartierul Plopilor. Dacă îți dorești să fii cât se poate de sigur în această privință, poți opta, însă, pentru închirierea unui astfel de spațiu de la autoritățile locale (te poți interesa în această privință la sediul central al Primăriei Clujului, de pe Strada Moților, nr. 3).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Plopilor

1 rezultat

Amplasamentul favorabil, liniștea, spațiile verzi și multiplele oportunități de recreere fac din Plopilor un cartier ce concurează direct Centrul. Încă din perioada de dinainte de izbucnirea recesiunii, cel dintâi a atras interesul dezvoltatorilor de locuințe.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ZENIA. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Plopilor şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Plopilor

Dacă te gândești să te muți în Plopilor, trebuie să iei în calcul, mai întâi, că majoritatea ofertelor de vânzare (și de închiriere) vizează, în mod firesc, apartamente vechi – deși în ultimii ani aici s-au construit, desigur, și ansambluri rezidențiale noi. Blocurile vechi sunt amplasate cu precădere în jumătatea de vest a cartierului și beneficiază de o organizare unitară și aerisită. Un avantaj important este și că acestea sunt construite relativ recent (după anii '70-'80), iar multe dintre ele au un regim mic de înălțime (patru etaje) – ceea ce face ca vulnerabilitatea la seisme să fie destul de redusă. Prețurile apartamentelor din acest cartier se situează aproape de media valabilă la nivelul orașului Cluj-Napoca per ansamblu.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.411 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

-0,8%  (-20 €/mp) faţă de luna 6/2022

+21,8%  (432 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Plopilor

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
292 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
450 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
500 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Plopilor

Vânzare garsoniera în Cluj-Napoca

zona Plopilor, o cameră, 27.5 mp, Parter / 4

Va propunem spre vanzare o garsoniera, cu suprafata utila de 28 mp situata in cartierul Plopilor, zona Parcul Rozelor. Garsoniera este amplasata la parterul unui imobil cu 4 niveluri ....

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Plopilor, 2 camere, 57 mp, Etaj 3 / 3

Tower Real Estate va prezinta spre vanzare un apartament cu 2 camere semidecomandat, in zona semicentrala, cartier Plopilor. Apartamentul este izolat termic si este situat la etajul 3, podul...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Plopilor, 2 camere, 56 mp, Etaj 3 / 8

Va oferim spre vanzare apartament cu 2 camere situat in zona Plopilor. Apartamentul este amplasat la etajul 3 al unui imobil cu 8 niveluri si dispune de o suprafata utila de 56 mp si un balcon....

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Plopilor, 2 camere, 54 mp, Parter / 6

Starlight Imobiliare propune spre inchiriere apartament de 2 camere! Situat in pe strada Plopilor , zona Platinia, in apropiere de USAMV Suprafata utila de 54 mp + 80 mp terasa Etaj P...

Închiriere garsoniera în Cluj-Napoca

zona Plopilor, o cameră, 38 mp, Parter / 4

Trebuie sa vedeti aceasta oferta exceptionala! EDIL va pune la dispozitie un apartament situat la parter inalt din 4 etaje, cu o camera pentru inchiriere in CLUJ-NAPOCA, cartierul PLOPILOR, in...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Plopilor, 2 camere, 45 mp, Etaj 4 / 4

Va oferim spre inchiriere un apartament decomandat, cu 2 camere, in zona Plopilor Apartamentul este situat la etajul 4 al unui imobil dispus pe 4 niveluri. Dispune de o suprafata utila de...