Sopor

Descrierea cartierului Sopor

Amplasat la periferia estică a capitalei Transilvaniei, Soporul este, cel puțin din punctul de vedere al suprafeței, unul dintre cele mai mari cartiere ale orașului de pe Someș. Nu același lucru se poate spune, însă, și în ceea ce privește densitatea populației, acesta numărându-se, de fapt, printre zonele cel mai slab populate ale Clujului.

Transportul în comun reprezintă una dintre principalele probleme ale clujenilor din Colonia Sopor, mai ales că majoritatea caselor și vilelor de aici se află situate la o distanță rezonabilă de cartierele învecinate. De aceea, dacă dorești să te muți aici, vei fi nevoit, probabil, să te bazezi pe mașina personală.

La fel ca și în alte domenii, Soporul este deficitar și la capitolul retail. Acesta este motivul pentru care locuitorii cartierului sunt nevoiți să se bazeze pe posibilitățile oferite de cartierele învecinate (chiar în ceea ce privește cumpărăturile de zi cu zi).

Una dintre cele mai cuprinzătoare soluții în materie de shopping este reprezentată, desigur, de centrul comercial Iulius Mall, din Gheorgheni. Pe lângă numeroasele magazine din zona de fashion (și nu numai), aici se găsește și un hipermarket din rețeaua Auchan, care reprezintă o foarte bună destinație pentru cumpărăturile de weekend, dar și pentru cele din timpul săptămânii.

Cele mai multe opțiuni de recreere pot fi găsite în Gheorgheni, unde soporenii pot găsi atât parcuri (Iulius, Mercur), cât și două baze sportive moderne: Baza Sportivă Napoca (dotată cu terenuri de fotbal cu teren sintetic și nocturnă, dar și teren multifuncțional), dar și Baza Sportivă Gheorgheni (ce dispune, printre altele, de terenuri de minifotbal, badminton, tenis, beach-volei și baschet).

Ca și în alte privințe, Soporul este slab deservit și în materie de educație. Acesta este motivul pentru care, dacă iei în calcul să te muți aici, va trebui să fii pregătit ca micuții tăi să se deplaseze către unitățile de învățământ din alte cartiere.

Cele mai numeroase și apropiate instituții de profil se găsesc, desigur, în Gheorgheni. Aici vei putea găsi mai multe grădinițe („Lumea Copiilor”, „Paradisul Prichindeilor”), școli (precum Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”) dar și licee (Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”).

Un alt lucru pentru care ar trebui să fii pregătit în cazul în care te gândești la achiziția unei case (sau a unui teren) în zona Sopor este lipsa serviciilor medicale. Dacă ai mașină și te-ai obișnuit cu ideea de a face drumuri frecvente către cartierele învecinate, acest fapt nu va constitui, probabil, o atât de mare problemă.

Ca și în zona Între Lacuri, în Gheorgheni poți găsi o serie de cabinete medicale particulare, având diverse specializări. La capitolul servicii medicale de stat, la marginea vestică a acestui cartier se găsește Spitalul Militar de Urgență „Doctor Constantin Papilian”. Desigur că din Gheorgheni poți ajunge cu ușurință și în Centru, unde se găsesc cele mai multe instituții medicale de stat din oraș.

Fiind un cartier încă slab dezvoltat, Soporul nu oferă, practic, oportunități în materie de gastronomie. Locuitorii săi pot miza, însă, pe cele oferite de zonele învecinate. De menționat în Gheorgheni ar fi, spre exemplu, restaurantele „International Ballroom”, „Rebreanu 3”, dar și „Uzina de Mici”. Opțiuni interesante pot fi găsite, desigur, și în cartierul Între Lacuri.

Soporul este deficitar și la capitolul bănci și ATM-uri, astfel că locuitorii săi trebuie să se bazeze pe opțiunile disponibile în Gheorgheni (Între Lacuri nefiind, nici el, prea bine deservit la acest capitol). Astfel, aici se găsește un sediu Banca Transilvania (pe Strada Nicolae Titulescu, nr. 163), dar și două sucursale BCR – una pe Strada Nicolae Titulescu, nr. 163, iar cealaltă, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 4 (aproape de granița cu zona Andrei Mureșanu).

Consultă harta și află unde sunt localizate și bănci sau ATM-uri în zona Sopor:

Soporul nefiind un cartier foarte aglomerat, găsirea unui loc de parcare, fie el și permanent, nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru posesorii de autovehicule. Cu toate acestea, recomandabil este ca un cumpărător de locuință nouă să se intereseze la dezvoltator cu privire la posibilitatea achiziției unui asemenea spațiu în cadrul ansamblului rezidențial vizat.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Sopor

10 rezultate

Datorită suprafeței sale generoase, doar puțin exploatată până în prezent, Spororul a reușit să atragă, în ultimii ani, atenția dezvoltatorilor imobiliari. Aceștia s-au orientat, de regulă, spre construcția unor ansambluri de apartamente, din care unele cu regim mai mare de înălțime (chiar opt-zece etaje). O veste bună este că autoritățile locale și-au anunțat intenția de a implementa un amplu proiect de dezvoltare urbanistică pentru Sopor.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Bella Vista Residences, Sky Invest Residence, Transilvania Smart City, Q6, Dunarii Park Apartments, Imobil Parc Rozelor, Solaris Eden, ZENIA, Liberty Residential, Bye Residence Tineretului. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Sopor şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Sopor

Majoritatea covârșitoare a clujenilor din acest cartier mărginaș locuiesc în case și vile finalizate după anii 2000 (unele construite pe cont propriu, altele special pentru vânzare). Numărul mic al proprietăților de acest tip disponibile spre achiziție atestă că interesul dezvoltatorilor pentru această parte a orașului este semnificativ mai mic decât în alte cartiere. În schimb, pe piață există destul de multe oferte de apartamente noi – fapt ce atestă orientarea interesului către acest gen de proprietăți.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.465 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+2,2%  (54 €/mp) faţă de luna 4/2022

+29,1%  (555 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Sopor

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
330 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
500 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Sopor

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Sopor, 3 camere, 56 mp, Parter

Apartament spre vanzare in cartierul Sopor! 3 Camere ZONA Sopor, Baza Sportiva 56mp utili + 19mp terasa Avem placerea sa va prezentam spre vanzare un apartament modern cu 3 camere!...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Sopor, 2 camere, 62.08 mp, Etaj 9 / 9

Va oferim spre vanzare un apartament spatios, cu finisaje de calitate superioara, situat in cartierul Sopor, in imediata vecinatate a bazei sportive din Gheorgheni, Iulius Mall, FSEGA....

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Sopor, 2 camere, 62 mp, Etaj 9 / 9

Persoana fizica ofer spre vanzare un apartament spatios, cu finisaje de calitate superioara, situat in cartierul Sopor, in imediata vecinatate a bazei sportive din Gheorgheni, Iulius Mall, FSEGA....

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Sopor, 2 camere, 50 mp, Etaj 1 / 7

va propun spre vanzare un apartament superb cu 2 camere situat in cartierul Gheorgheni, zona Soporului! Apartamentul are suprafata utila de 50 mp + 10 mp balcon si este situat la etajul 1...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Sopor, 2 camere, 54 mp, Etaj 3 / 7

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 2 CAMERE , complet mobilat si utilat in zona Sopor. Apartamentul are o suprafata de 54mp si se afla la ETAJUL 3 intr-un bloc cu regim de...