Rovine

Descrierea cartierului Rovine

Fiind localizat în jumătatea sudică a orașului, Rovine are, comparativ cu alte cartiere ale Craiovei, dimensiuni medii. Fondul locativ al acestei zone este alcătuit în mod majoritar din blocuri ridicate înainte de Revoluție, chiar dacă aici pot fi găsite și câteva case și vile.

Dat fiind faptul că este alcătuit mai ales din clădiri de locuințe multifamiliale, dintre care unele cu regim mai mare de înălțime, Rovine are o densitate a populației destul de ridicată, raportat la dimensiunile sale. Cu toate acestea, cartierul are o dezvoltare urbanistică coerentă, iar blocurile sunt amplasate, de regulă, la distanțe rezonabile unele față de celelalte.

Una dintre principalele artere de circulație din zona Rovine – care face legătura cu cartierul Gării, dar și cu Lăpuș Argeș – este Bulevardul Decebal, amplasat paralel cu granița nord-estică a cartierului. De menționat este și Bulevardul Nicolae Iorga, care are o traiectorie circulară și ajunge în centrul acestei subdiviziuni a orașului.

Datorită apropierii sale de zona Centru, cartierul Rovine este destul de bine reprezentat la capitolul mijloace de transport în comun. Acesta este tranzitat, spre exemplu, de liniile de autobuz 9, E1R și E1T, dar și de tramvaiul 101, toate acestea făcând legătura între nordul, respectiv nord-estul orașului, și sud-estul acestuia.

La capitolul oportunități de cumpărături, zona Rovine este deservită, per ansamblu, de magazine de format mic – fie magazine tradiționale, de cartier, fie supermarketuri moderne. Astfel, pe Strada Bătrânilor (nr. 16), poate fi găsit un Profi City, pe Bulevardul Nicolae Iorga (nr. A45) se află un Carrefour Express, iar pe Strada Traian Lalescu (nr. 9) se află un alt magazin Profi. Cei care doresc să-și facă cumpărăturile la mall pot vizita Mercur Center, din zona centrală, amplasat pe Calea Unirii, nr. 14.

În ceea ce privește oportunitățile de recreere, locuitorii acestei zone a Craiovei beneficiază, în primul rând, de zonele verzi și locurile de joacă amenajate aici de către autorități. O importantă destinație de relaxare – pe timp de weekend, dar nu numai – este, însă, Grădina Botanică „Alexandru Buia”, amplasată în zona centrală a orașului.

În ciuda suprafeței destul de extinse a acestui cartier, aici nu se găsesc foarte multe instituții de învățământ. De menționat sunt, însă, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” (de pe Strada Traian Lalescu, nr. 6), Liceul „Matei Basarab” (din Strada Vasile Alecsandri, nr. 113), dar și Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” (Strada Vasile Alecsandri, nr. 91). Mai multe oportunități educaționale pot fi găsite în zonele învecinate, iar în zona centrală se găsesc importante instituții de învățământ superior.

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în acest cartier:

Locuitorii acestei subdiviziuni a Craiovei au la dispoziție câteva cabinete medicale private, de cartier, cu diverse specializări. Pentru mai multe opțiuni la acest capitol, aceștia se pot orienta către cartierele învecinate, în special zona centrală, unde se găsesc Spitalul Clinic Municipal Filantropia, Spitalul de Oftalmologie Onioptic, Policlinica Elga, Maternitatea Madonna Maria și altele.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

În afară de fast food-uri, în acest cartier al Craiovei pot fi găsite câteva restaurante interesante. Printre acestea se numără „Il Padrino” (de pe Strada Dezrobirii), „Le Baron” (de pe Strada Vasile Alecsandri, nr. 111), „Still Garden” (de pe Strada Dezrobirii), dar și Restaurantul Chinezesc „Dong Fang” (de pe Strada Nicolae Julea, nr. 10). Numeroase oportunități în domeniul gastronomic sunt disponibile, însă, în zona centrală.

Cei care au nevoie să efectueze o operațiune bancară se pot orienta către zona centrală, care este foarte bine deservită la capitolul bănci și bancomate. Aici vor putea găsi un sediu Raiffeisen Bank, un sediu BCR, două sucursale ING Bank, dar și o serie de bancomate.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în cartierul craiovean Rovine:

Pentru posesorii de autovehicule care locuiesc la bloc, locurile de parcare existente în preajma acestora reprezintă, probabil, cea mai facilă soluție. Cei care doresc să evite disputele cu vecinii și să aibă un spațiu al lor, închiriat de la autoritățile locale, trebuie să se intereseze cu privire la procedura legală la sediul Primăriei orașului, amplasat în zona centrală, pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 7.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Rovine

0 rezultate | Resetează filtrele

Pentru că în zona Rovine terenurile pretabile pentru construcții rezidențiale sunt destul de dificil de găsit, a fost mai dificil ca acesta să atragă investiții din partea dezvoltatorilor rezidențiali. Acesta este motivul pentru care aici nu prea poți achiziționa un apartament nou.

Preţurile apartamentelor din cartierul Rovine

Deși zona Rovine cuprinde și câteva case/vile, oferta rezidențială disponibilă spre vânzare aici este alcătuită, în proporție covârșitoare, din apartamente. În mod firesc, cei interesați de o asemenea achiziție au de ales, în esență, între o serie de imobile finalizate înainte de Revoluție. Datorită localizării favorabile, prețurile apartamentelor din acest cartier se situează peste media valabilă la nivel de oraș.

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Chiriile apartamentelor din cartierul Rovine

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile garsonierelor și apartamentelor cu o cameră corespund cu media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
200 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor peste media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
280 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere se situează sub media de preț a Craiovei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Străzi din Craiova


Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Rovine

Vânzare apartament în Craiova

zona Rovine, 2 camere, 49 mp, Etaj 2 / 4

Va propunem spre vanzare urmatorul apartament, cu finisaje deosebite! Apartamentul are 2 camere decomandate se afla in zona Rovine. Suprafata utila 52 mp(cu balcon), cu urmatoarele...

Vânzare apartament în Craiova

zona Rovine, 3 camere, 54 mp, Etaj 4

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu trei camere , situat in Rovine. Imobilul se afla intr-un bloc de apartamente la etajul 4 si are o suprafata totala de 64...

Vânzare apartament în Craiova

zona Rovine, 2 camere, 50.55 mp, Etaj 5 / 8

Aceasta proprietate este reprezentata in exclusivitate de agentia Elegant Imobiliare. Propunem spre vanzare un apartament cu 2 camere, decomandat, situat in Rovine, zona Posta. Apartamentul este...

Vânzare apartament în Craiova

zona Rovine, 4 camere, 90 mp, Etaj 3

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu patru camere , situat in zona Rovine. Imobilul se afla intr-un bloc de apartamente la etajul 3 si are o suprafata totala...

Închiriere apartament în Craiova

zona Rovine, 2 camere, 45 mp, Etaj 2

Ofer spre inchiriere apartament in zona Pizza Ibizza/Piata Rovine, 2 camere, semidecomandat. Apartamentul este complet mobilat si utilat, inclusiv AC. Se inchiriaza pe perioada luna (cu garantie),...

Închiriere apartament în Craiova

zona Rovine, 2 camere, 50 mp, Etaj 2 / 4

Elegant Imobiliare propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere, semidecomandat, situat in cartierul Rovine, zona fosta Piata. Apartamentul este pozitionat la etajul 2 intr-un imobil cu 4...

Închiriere apartament în Craiova

zona Rovine, 2 camere, 54 mp, Etaj 3 / 4

Apartament decomandat, 2 camere, zona Rovine, apartamentul este complet mobilat si utilat, detine centrala proprie. Pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati.

Închiriere garsoniera în Craiova

zona Rovine, o cameră, 37 mp, Etaj 4 / 4

Inchiriez garsoniera, in Craiova , cartier Rovine , zona restaurant Cleo , decomandata