Dacia

Descrierea cartierului Dacia

Situat la granița vestică a Iașiului, Dacia este un cartier de dimensiuni reduse, ce se învecinează cu Păcurari-Canta, Gară, Alexandru cel Bun și Galata. Stocul locativ existent aici este alcătuit aproape exclusiv din blocuri, din care majoritatea ridicate înainte de anul 1990 – deși există și ansambluri rezidențiale de nouă generație.

Raportat la dimensiunile sale reduse, cartierul Dacia este foarte bine reprezentat din punctul de vedere al mijloacelor de transport în comun. Acesta este tranzitat, astfel, de liniile de autobuz 19, 20, 30, 44B, 47 și 52, dar și de linia tramvaiului 11. Printre stațiile de autobuz care se găsesc aici se numără Piața Sfântul Anton de Padova, Zimbru și Octav Băncilă.

La capitolul retail, locuitorii acestei zone a capitalei Moldovei au la dispoziție o serie de magazine și supermarketuri de cartier, printre care se numără și un magazin Lidl. Aceștia pot ajunge cu ușurință însă și la hipermarketul Kaufland, din cartierul învecinat Nicolina – ca și la alte magazine existente aici, printre care și un Carrefour.

În materie de recreere, locuitorii zonei Dacia pot miza pe oportunitățile oferite de cartierul învecinat Galata. Printre acestea se numără Ștrandul Municipal, foarte atractiv pe timp de vară, dar și pădurea Galata, o importantă destinație de relaxare în aer liber pe timp de weekend. La acestea se adaugă, desigur, și variantele oferite de zona Copou-Sărărie, mai ales Grădina Botanică „Anastasie Fătu”.

Raportat la dimensiunile sale, cartierul Dacia este destul de bine reprezentat la capitolul oportunități de educație. Printre opțiunile pe care le au la dispoziție familiile cu copii se numără Școala Gimnazială „George Călinescu”, dar și Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”. Oportunități suplimentare, inclusiv în materie de învățământ superior, pot fi găsite în cartierele apropiate, precum Copou-Sărărie.

Locuitorii acestei zone a Iașiului au la dispoziție, strict între granițele propriului cartier, mai cu seamă cabinete medicale private, cu diferite specializări. Aceștia se pot orienta, însă, și spre instituțiile medicale, de stat sau particulare, existente în zonele învecinate – printre care se numără și Spitalul de Recuperare „Recumedis”, din zona Nicolina.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

Deși aici poți fi găsite câteva fast-food-uri de cartier, zona Dacia nu este foarte ofertantă când vine vorba de opțiuni de a ieși cu prietenii în oraș. Și în această privință, însă, locuitorii acestui cartier pot miza pe oportunitățile oferite de alte zone ale orașului, cum ar fi Păcurari-Canta sau Nicolina.

Acest cartier de dimensiuni reduse al capitalei Moldovei este slab reprezentat și la capitolul servicii bancare – de menționat la acest capitol fiind un bancomat din rețeaua banca Transilvania, amplasat pe Bulevardul Dacia, nr. 26. Pentru mai multe opțiuni la acest capitol, va trebui să te orientezi spre zonele învecinate, respectiv Păcurari-Canta sau Nicolina.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Dacă locuiești la bloc și ai mașină, probabil că te bazezi pe locurile de parcare existente în preajma casei. Cei care doresc să evite disputele cu vecinii și să aibă un spațiu al lor, închiriat de la autoritățile locale, se pot adresa reprezentanților Primăriei, al cărei sediu se găsește pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Dacia

1 rezultat

Datorită disponibilității terenurilor pretabile pentru construcții, zona Dacia a atras în ultimii ani (și continuă să atragă) interesul dezvoltatorilor rezidențiali. Cei interesați de achiziția unui apartament nou-construit au, așadar, șanse mari să găsească o proprietate potrivită – deși nu același lucru poate fi spus despre cei care ar prefera să locuiască la curte.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Comat Towers. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Dacia şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Dacia

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Chiriile apartamentelor din cartierul Dacia

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
220 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
250 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
335 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Dacia

Vânzare apartament în Iaşi

zona Dacia, 2 camere, 44 mp, Etaj 3 / 4

Vand apartament cu 2 camere, modelul Semidecomandat in Iasi, intr o zona semicentrala fiind situat la etaj intermediar . Are o suprafata de 43 mp si anul de constructie este din 1978, fara risc...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Dacia, 3 camere, 72 mp, Etaj 1 / 4

Agentia Top Imobil va propune spre vanzare un apartament cu 3 camere, modelul decomandat cu suprafata de 72mp, situat la etajul 1 intr-un bloc de 4 etaje in zona Dacia. Apartamentul este complet...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Dacia, 3 camere, 80 mp, Etaj 4 / 4

Select Imobiliare va propune spre vanzare un apartament 3 camere ,modelul decomandat,situat in Dacia,la etajul 4 din 4 cu hidroizolatie deasupra, intr-un bloc fara risc seismic . Apartamentul are...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Dacia, 3 camere, 72 mp, Etaj 1 / 8

Va propunem spre vanzare un apartament cu 3 camere in Rond Zimbru- Dacia- Sc. George Calinescu. Apartamentul este modelul decomandat cu o suprafata de 72 mp si se afla la etajul 1 din 8 intr-un...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Dacia, 3 camere, 86 mp, Parter / 4

P4758 Agentia Select Imobiliare recomanda spre inchiriere un apartament cu 3 camere semidecomandat , amplasat in zona Dacia Apartamentul are o suprafata utila de 85mp si este compartimentat...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Dacia, 2 camere, 65 mp, Etaj 3

P4768 Agentia Select Imobiliare recomanda spre inchiriere un apartament cu 2 camere decomandat, amplasat in zona Dacia Apartamentul are o suprafata utila de 65 mp si este compartimentat astfel :...