Tătărași

Descrierea cartierului Tătărași

Amplasat în zona central-estică a Iașiului, Tătărași se numără, cel puțin din punctul de vedere al suprafeței, printre cartierele ieșene de dimensiuni medii. Oferta rezidențială existentă aici este destul de variată, fiind compusă atât din blocuri (fie ridicate înainte de anul 1990, fie ansambluri rezidențiale noi), cât și din case sau vile.

Dată fiind proximitatea zonei centrale, cartierul Tătărași este, per ansamblu, destul de bine deservit la capitolul mijloace de transport în comun. Acesta este tranzitat, spre exemplu, de liniile de autobuz 20 și 27B, dar și de linia tramvaiului 3. Printre stațiile de autobuz existente aici se numără Doctor Savini, Spitalul Sfânta Maria, dar și Tătărași Nord.

Locuitorii acestei zone a orașului din nord-estul țării au la dispoziție mai multe variante când vine vorba de cumpărături. Astfel, aceștia pot conta pe supermarketurile care se găsesc în acest cartier, printre care se numără și un Lidl, dar și un Profi City. În plus, aceștia pot ajunge cu ușurință la ansamblul Palas Iași, din centru, unde vor găsi, printre altele, un supermarket Auchan.

Pentru ieșenii care locuiesc în zona Tătărași, opțiuni de relaxare în aer liber sunt parcul omonim, spațiile verzi și locurile de joacă amenajate pentru copii, dar și stadionul TEPRO și sălile de sport particulare din cartier. Acestora li se adaugă, însă, și ansamblul Palas Iași, la care se poate ajunge cu ușurință în zona centrală.

Dată fiind densitatea sa demografică, cartierul Tătărași este bine reprezentat la capitolul oportunități de învățământ. Dincolo de o serie grădinițe, de stat și particulare, de menționat la acest capitol ar fi Școala Generală „Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, dar și Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”. Pentru opțiuni suplimentare în această privință, inclusiv în materie de învățământ superior, cei care locuiesc aici se pot orienta spre cartierele învecinate, îndeosebi Copou-Sărărie.

Această zonă a Iașiului este destul de bine deservită din punct de vedere medical. Pe lângă o serie de cabinete medicale private, cu diferite specializări, aici se găsește și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, dar și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”. Locuitorii acestui cartier se pot baza, totodată, pe multiplele instituții medicale de stat existente zona Copou-Sărărie.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

La capitolul gastronomie, această zonă a orașului din nord-estul țării dispune de câteva opțiuni interesante. Printre acestea se numără restaurantele „Faynord” (de pe Strada Doctor Emil Savini), „Ambra” (de pe Strada Ion Creangă) sau „Casa cu Brazi” (de pe Strada Stejar). Locuitorii acestei zone se pot baza, însă, pe oportunitățile oferite de zonele învecinate pe acest segment.

Dacă ai nevoie să derulezi o operațiune bancară, acest cartier îți oferă anumite opțiuni: astfel, pe lângă o agenție CEC Bank, amplasată pe Bulevardul Vasile Lupu, aici vei găsi și un bancomat BCR, dar și unul din rețeaua Banca Transilvania. Mai multe oportunități la acest capitol pot fi găsite, desigur, și în zonele învecinate, mai ales în zona centrală a orașului.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Posesorii de mașină care aleg să locuiască în această zonă a Iașiului se pot baza, de regulă, pe locurile de parcare existente în apropierea casei. Cei care vor să se bucure de confortul de a se folosi de un asemenea spațiu „cu acte în regulă” se pot interesa cu privire la procedura de închiriere la sediul Primăriei, de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Tătărași

2 rezultate

Datorită apropierii sale de Centru, în corelație cu faptul că aici se găsesc destule terenuri pretabile pentru construcții, zona Tătărași este una foarte interesantă pentru dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale. Prin urmare, aici pot fi găsite destule asemenea proiecte imobiliare, de dimensiuni mai mici sau mai mari.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Venetia Residence, Complex Zorilor. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Tătărași şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Tătărași

Zona Tătărași se bucură, la nivelul capitalei Moldovei, de una dintre cele mai consistente oferte rezidențiale. Deși aici pot fi găsite și case/vile, majoritatea covârșitoare a locuințelor scoase la vânzare aici sunt apartamente – iar, în mod interesant, o bună parte din acestea sunt amplasate în imobile nou-construite.

Chiriile apartamentelor din cartierul Tătărași

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
220 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Tătărași

Vânzare apartament în Iaşi

zona Tatarasi, 2 camere, 50 mp, Etaj 3 / 4

Va propunem spre vanzare un apartament cu 2 camere semidecomandat situat in zona Tatarasi-Tudor Center,la etajul 3/4,cu acces rapid la mijloacele de transport. Apartamentul este liber,beneficiaza...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Tatarasi, 2 camere, 46 mp, Etaj 3 / 4

Agentia Elit Casa va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere semidecomandate la etajul 3/4, situat in zona Tatarasi-Dispecer , cu o suprafata totala de 50 mp. Apartamentul dispune de usa...

Închiriere garsoniera în Iaşi

zona Tatarasi, o cameră, 46 mp, Etaj 6 / 6

Agentia VIBE REAL ESTATE, va ofera catre inchiriere un superb apartament cu 1 camera, model decomandat, cu suprafata de 46mp, situat in cadrul unui complex rezidential premium din zona Tatarasi - 5...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Tatarasi, 2 camere, 52 mp, Parter / 4

Va propunem spre inchiriere un apartament cu 2 camere in Tatarasi- Dispecer, la bulevard. Apartamentul este modelul semidecomandat cu o suprafata de 52 mp si se afla la parter intr-un bloc cu 4...