Tudor Vladimirescu

Descrierea cartierului Tudor Vladimirescu

Învecinându-se direct cu zona centrală a orașului, cartierul Tudor Vladimirescu poate fi considerat, din punctul de vedere al oportunităților de relaxare oferite, un fel de prelungire a acesteia. Stocul rezidențial existent aici este format atât din blocuri, din care majoritatea construite înainte de Revoluție, cât și din câteva case și vile, de regulă mai vechi.

Urmare firească a amplasamentului său, zona Tudor Vladimirescu este, per ansamblu, foarte bine deservită la capitolul mijloace de transport în comun. Aceasta este tranzitată, astfel, de liniile de autobuz 20, 42 și 43, dar și de linia tramvaiului 8. Toate acestea fac legătura atât cu Centrul, cât și cu alte zone ale orașului.

Locuitorii acestei zone a orașului din nord-estul țării beneficiază de o paletă generoasă de opțiuni și la capitolul retail. Astfel, pe lângă magazinele și supermarketurile de cartier, aceștia pot vizita centrul Iulius Mall, unde vor găsi atât un magazin din rețeaua Carrefour, cât și o serie de magazine de haine, încălțăminte, cosmetice și parfumuri, bijuterii și accesorii, telefonie mobilă etc.

Ieșenii care locuiesc în zona Tudor Vladimirescu se vor bucura, probabil, de spațiile verzi existente în acest cartier, alături de locurile de joacă special amenajate pentru copii. O destinație de relaxare – pe timp de weekend, dar nu numai – o reprezintă, desigur, și centrul comercial Iulius Mall, ca și obiectivele de interes cultural din zona centrală.

În materie de educație, de menționat sunt o serie de instituții de învățământ superior existente în acest cartier: Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria mediului, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, Facultatea de Mecanică.

Locuitorii acestei zone a Iașiului au la dispoziție atât o serie de cabinete medicale de cartier, având diferite specializări, cât și un spital de stat (Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, aflat la „granița” cu zona Tătărași), respectiv o clinică particulară, din rețeaua Regina Maria. Mai multe oportunități în materie de servicii medicale vor fi disponibile, desigur, și în zona centrală.

Vezi pe hartă unde sunt localizate unitățile medicale din această zonă:

După cum este, probabil, de așteptat, această subdiviziune a orașului este destul de ofertantă și în materie de gastronomie. Aici pot fi găsite o serie de restaurante, printre care „Vivo” (pe Strada Moldovei, nr. 20) sau „Grande Piadina” (Bulevardul Tudor Vladimitrescu, nr. 113). Acestora li se adaugă, desigur, opțiunile disponibile în cadrul Iulius Mall, dar și în zona centrală.

În ciuda oportunităților oferite în alte domenii, când vine vorba de servicii bancare zona Tudor Vladimirescu este, în mod interesant, destul de slab deservită. Astfel, dacă ai nevoie să derulezi o operațiune în cadrul unui sediu bancar, va trebui, probabil, să te bazezi pe multiplele opțiuni existente în zona centrală.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în această zonă a Iașiului:

Dacă locuiești la bloc și ai mașină, probabil că mizezi pe locurile de parcare existente în preajma casei. Cei care doresc să evite disputele cu vecinii și să închirieze așa ceva de la autoritățile locale se pot interesa cu privire la procedura legală la sediul Primăriei orașului, de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Tudor Vladimirescu

8 rezultate

Datorită poziționării sale, în proximitatea zonei centrale, cartierul Tudor Vladimirescu a atras – și continuă să atragă – atenția dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale (și nu numai). Acesta reprezintă, așadar, o opțiune demnă de luat în calcul de către cei interesați de achiziția unei locuințe noi în capitala Moldovei.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Comat Towers, Contemporan Residence, Complex Zorilor, ESQ Village 3, Ansamblul rezidential DIMINETII, Azimut Copou, Insignia Iasi Villas, Sivco Confort. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Tudor Vladimirescu şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Tudor Vladimirescu

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt ușor sub media de preț. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.508 €/mp

01.01.24 - 31.01.24

+0,5%  (8 €/mp) faţă de luna 12/2023

+8,8%  (122 €/mp) faţă de luna 1/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Tudor Vladimirescu

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
299 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
500 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Tudor Vladimirescu

Vânzare apartament în Iaşi

zona Tudor Vladimirescu, 3 camere, 77 mp, Etaj 3 / 5

Home Imobiliare va propune spre vanzare un apartament cu 3 camere situat intr-un bloc construit in anul 2015 din zona Tudor Vladimirescu. Imobilul este situat la etajul 3 a unui bloc cu 5 nivele...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Tudor Vladimirescu, 2 camere, 64 mp, Etaj 6 / 9

 Apartament Premium Intabulat, cu Loc de Parcare, in Zona Tatarasi Sud la 5 minute de Iuius Mall Descoperiti oportunitatea unica de a deveni proprietarul unui apartament de exceptie intr-unul...

Vânzare apartament în Iaşi

zona Tudor Vladimirescu, 2 camere, 52 mp, Parter / 4

Agentia Top Imobil va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere si suprafata de 52mp. Proprietatea este situata la parter, intr-un bloc din zona Tudor Vladimirescu, in apropierea intersectiei...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Tudor Vladimirescu, 2 camere, 51 mp, Etaj 1 / 4

Agentia Elit Casa va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere decomandat, in zona Tudor Vladimirescu, situat la etajul 1/4, cu o suprafata totala de 51 mp. Apartamentul dispune de...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Tudor Vladimirescu, 2 camere, 50 mp, Etaj 1 / 4

ID: P73202 KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT cu 2 CAMERE decomandat, complet mobilat si utilat in zona Tudor Vladimirescu. Apartamentul are o suprafata de 50 mp si se...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Tudor Vladimirescu, 2 camere, 50 mp, Etaj 1 / 4

Va propunem spre inchiriere un apartament cu 2 camere in zona Tudor Vladimirescu. *Apartamentul este model decomandat si are o suprafata de 50 mp fiind situat la etaul 1 al unui imobil cu 4...

Închiriere apartament în Iaşi

zona Tudor Vladimirescu, 2 camere, 45 mp, Parter / 3

Exclusivitate: Apartament de Inchiriat cu Terasa - Bucsinescu - Mobilat și Utilat Complet Descoperiti oportunitatea unica de a locui intr-un apartament deosebit, situat in inima cartierului...