Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în

5 mituri legate de îmbunătățirile pe care le poți aduce unei locuințe pentru a-i crește valoarea

Mulți proprietari care au o locuință pe care vor să o scoată la vânzare cad în capcana îmbunătățirilor care ar trebui să crească valoarea proprietății, dar, în schimb, îi fac să cheltuiască mulți bani degeaba.

Atunci când vrei să faci diverse lucrări de renovare sau modernizare este bine să te gândești de două ori înainte să investești sume semnificative în speranța că vei crește prețul proprietății, altfel vei pierde timp și bani. Nu uita că mulți cumpărători sunt oricum interesați să își amenajeze noua casă în funcție de propriile preferințe.

Iată care sunt 5 mituri pe care le auzi cel mai des atunci când te pregătești să scoți la vânzare o locuință și vrei să o faci mai atractivă pentru cumpărători.

1. Orice îmbunătățire adaugă plus valoarea locuinței.

Aceasta este una dintre cele mai întâlnite greșeli în rândul proprietarilor. Unele îmbunătățiri nu sunt văzute cu ochi buni de către eventualii cumpărători sau pot scădea valoarea proprietății din punctul lor de vedere. Un exemplu concret ar fi transformarea a două dormitoare mai mici într-unul mai spațios.

Un alt exemplu ar fi renovarea completă a bucătăriei. Acesta poate fi considerat de mulți un pas necesar pentru a adăuga valoare locuinței înainte de vânzare. Nu este însă adevărat de cele mai multe ori pentru că un astfel de proiect este foarte costisitor și vei ajunge să plătești mai mulți bani decât vei obține în final pentru toată munca depusă. În plus, nu știi dacă îmbunătățirile vor fi pe placul potențialilor cumpărători.

Există însă câteva îmbunătățiri care nu sunt foarte costisitoare și care te vor ajuta cu siguranță să faci locuința mai atrăgătoare:

  • poți să schimbi blatul din bucătărie dacă este zgâriat sau uzat. Dacă ai un buget mai mare dedicat acestor îmbunătățiri încearcă să folosești un blat din granit. Aceasta este mereu o alegere populară;
  • poți să schimbi bateria de la chiuveta din bucătărie sau din baie cu una mai modernă;
  • poți să schimbi vasul de WC din baie cu unul nou sau chiuveta, mai ales dacă este ciobită sau are urme de murdărie sau de calcar de care nu poți scăpa. Dacă ai destul spațiu o poți înlocui cu o chiuvetă dublă;
  • poți să schimbi oglinda din baie dacă este spartă;
  • poți să zugrăvești pereții, dar și exteriorul dacă vrei să scoți la vânzare o casă. Atenție însă atunci când alegi culorile. Este bine să optezi pentru culori neutre și să le eviți pe cele puternice.
  • poți scăpa de covoarele vechi sau poți înlocui o mochetă veche cu una noua, nu neapărat foarte scumpă.

2. Dacă folosești cele mai bune materiale sigur atragi mai mulți cumpărători.

Greșit. Cumpărătorii care au un buget fix sau care își fac bine temele înainte să vină la vizionare nu vor fi impresionați de astfel de îmbunătățiri dacă știu că pot opta pentru o locuință similară, mai accesibilă ca preț și aflată în același cartier.

În plus, mulți dintre cei care se află în căutarea unui nou apartament sau vor să achiziționeze o casă își fac deja planuri cu privire la lucrările de renovare sau modernizare pe care și le doresc pentru a transforma locuința în casa visurilor lor.

3. E mai bine, dacă ai spațiu, să adaugi un dormitor decât o baie.

Dacă ai, de exemplu, o locuință cu două dormitoare și un spațiu la dispoziție pe care ai putea să îl transformi într-o nouă cameră ar fi mai bine să adaugi o baie decât să faci un dormitor mai mic și viitorul proprietar să aibă trei dormitoare și o singură baie.

4. Vopseaua lavabilă ascunde defectele pereților.

Nu este adevărat, mai ales dacă aceștia au probleme serioase precum mucegaiul.

Timpul necesar pentru găsirea unui cumpărător poate fi destul de îndelungat, iar problema poate să reapară. În plus, tu cum te-ai simți dacă ai cumpăra o locuință și într-o lună ai vedea că pereții sunt plini de mucegai și că ai fost mințit de vânzător?

5. Faci singur îmbunătățirile și cheltuiești mai puțin.

Este mult mai bine să chemi un profesionist care să se ocupe de aceste îmbunătățiri. În multe cazuri ai nevoie de echipamente speciale pentru ele și, dacă nu ai mai făcut niciodată ceva similar, lucrurile nu vor fi atât de simple pe cât te-ai aștepta.

În plus, este posibil să faci greșeli și să cheltuiești mai mulți bani pentru că vei fi nevoit în cele din urmă să chemi un specialist care să le rezolve.

Mare atenție dacă vrei să schimbi singur instalații electrice sau sanitare. Poate fi chiar periculos dacă nu ai cunoștințele necesare.

Pune direct o întrebare

Experții noștrii imobiliari vor căuta soluții și îți vor oferi sfaturi

Citește cele mai noi știri din piață
Colliers: Pentru piața terenurilor, 2021 poate fi unul dintre cei mai buni ani de după 2008. „Retailerii și dezvoltatorii de rezidențial sunt mai activi ca oricând”

Potrivit companiei de consultanță, oferta de terenuri rămâne consistentă și vine din partea unor categorii diferite de vânzători. Din punctul de vedere al volumului tranzacțiilor, în care sunt incluse...

citește mai departe
Trei antreprenori români visează ca litoralul autohton să devină atractiv pe tot parcursul anului, cum este și Coasta de Azur. Au în plan mai multe proiecte imobiliare în Neptun-Olimp

Marea, liniștea, climatul plăcut, susținute de facilitățile și serviciile de calitate, toate acestea sunt ingredientele unei „rețete” ce și-a dovedit deja viabilitatea în alte țări. Cătălin Scripcaru, Bogdan Căruntu...

citește mai departe
Colliers: Pentru piața terenurilor, 2021 poate fi unul dintre cei mai buni ani de după 2008. „Retailerii și dezvoltatorii de rezidențial sunt mai activi ca oricând”

Potrivit companiei de consultanță, oferta de terenuri rămâne consistentă și vine din partea unor categorii diferite de vânzători. Din punctul de vedere al volumului tranzacțiilor, în care sunt incluse...

citește mai departe
Regulamentul Concursului “Giveaway Mop electric cu aburi Vileda steam”

Art.1 Organizatorul și regulamentul oficial al concursului Concursul “Giveaway Mop electric cu aburi Vileda steam XXL” este organizat și desfășurat de Realmedia Network SA, o societate din România cu...

citește mai departe
AXXIS NOVA Resort & SPA: Se lansează primul concept imobiliar integrat din Mamaia Nord (P)

Luna septembrie marchează lansarea primului concept imobiliar integrat din Mamaia Nord, AXXIS Nova Resort & SPA, un proiect unic care va cuprinde un hotel de cinci stele și șase...

citește mai departe
Prima zi a evenimentului TNI. Peste 20.000 de oferte imobiliare sunt prezentate în cadrul evenimentului

Primul târg imobiliar organizat în ultimii 2 ani începe astăzi, 10 septembrie, de la ora 10.00 la Palatul Parlamentului, Sala Unirii. Cea de-a 31-a ediție a Târgului Național Imobiliar,...

citește mai departe
Capcanele pieței imobiliare: locuințele racordate la curentul de șantier

Cumpărătorii de locuințe noi întâmpină dificultăți, conform ultimelor semnale din piață, anunțate de oamenii legii. Aceștia atrag atenția asupra riscurilor la care cumpărătorii neavizați sunt expuși, căzând în capcanele...

citește mai departe