Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
25 Iunie 2013

Care sunt cele mai eficiente reguli atunci cand vrei sa-ti schimbi locuinta

scris de Blitz Imobiliare

Fiecare vanzare de locuinta este urmata, de cele mai multe ori, de o cumparare, ceea ce face ca aceasta perioada sa fie una dintre cele mai solicitante din punct de vedere emotional pentru cei aflati in mijlocul acestor tranzactii.

Cu aceasta ocazie, stresul, timpul pierdut si nervii se dubleaza, iar persoanele care au inceput un astfel de demers trebuie sa fie de doua ori mai organizate, mai cumpatate si mai inteligente.

Specialistii de la Blitz Imobiliare au intocmit un top al celor mai banale si, in acelasi timp, eficiente reguli de urmat pentru a avea succes in ceea ce ei au numit “cea mai importanta afacere”: schimbarea locuintei.

Selectia echipei

“In primul rand alege-ti echipa cu atentie. Vei avea nevoie de serviciile unui agent imobiliar profesionist, ale unui broker de credite, daca va fi cazul unui imprumut bancar suplimentar, ale notarului si avocatului pentru o vanzare profitabila si in deplina siguranta. In plus, daca vanzarea este urmata de o cumparare, alti specialisti vor completa echipa ta in materie de design si amenajari interioare”, afirma reprezentantii companiei.

Importanta organizarii si comunicarii

Vanzarea si cumpararea nu se produc simultan, asa ca, pentru evitarea situatiilor neplacute, sunt cruciale atat organizarea cat mai buna, cat si deschiderea si disponibilitatea pentru comunicare cu partenerii.

“Ti-ai stabilit deja echipa din care vrei sa faci parte. Timpul este foarte important pentru toti membrii ei iar sincronizarea este cruciala. De regula vanzarea si cumpararea nu se produc simultan iar perioada dintre cele doua trebuie redusa la minim. Altfel, intr-o prima faza vei pierde bani. Apoi vei intra in criza de timp si vei sfarsi prin a cumpara o locuinta noua poate mai proasta decat cea veche”, sustin specialistii companiei.

Stabilirea prioritatilor

Cei care doresc sa isi schimbe locuinta trebuie sa abordeze cele doua etape pe rand: in primul rand vanzarea, iar apoi cumpararea.

“Sunt foarte multi vanzatori care vor sa dea lovitura si pentru asta sunt dispusi sa astepte cumparatorul ideal. Aceasta strategie este total gresita, pentru ca niciodata valoarea de piata nu va corespunde cu emotiile ce ne fac sa supra-apreciem casa in care traim. Drept urmare trbuie sa vinzi atunci cand pretul oferit este cel corect, fara nici cea mai mica ezitare. Apoi vei fi liber sa cumperi”, au concluzionat cei de la Blitz.

Sursa: www.business24.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
5 sfaturi pentru a-ti vinde locuinta in timpul sarbatorilor de iarna!

In aceste zile, in preajma sarbatorilor, unii se gandesc deja la vacanta, altii la mancarurile traditionale, iar tu la faptul ca nu vei gasi cumparator pentru proprietatea ta. Nimic...

citește mai departe
3 motive pentru a locui in Manastur- Imobiliare la minut

Urmeaza: “Imobiliare la minut”- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: 3 motive pentru a locui in Manastur. Manasturul este cel mai mare cartier al...

citește mai departe
Riscul supra-aprecierii unei proprietati (Imobiliare la minut 35)

“Imobiliare la minut”- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: Riscul supra-aprecierii unei proprietati. Vrei sa-ti vinzi proprietatea. Fie ca este vorba de un apartament,...

citește mai departe
Ce documente trebuie sa prezint atunci cand imi vand apartamentul?

La vanzarea unui apartament proprietarul trebuie sa prezinte urmatoarele documente: -actul de proprietate asupra apartamentului, care poate fi dupa caz: contract de vanzare-cumparare, certificate de mostenitor, contract de donatie,...

citește mai departe
Ce inseamna o locatie proasta pentru locuinta ta?

Am vorbit de-a lungul timpului aici pe blog despre cat de importanta este zona si cum sa o alegi pe cea mai potrivita. N-am analizat insa si cealalta parte...

citește mai departe