Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 Octombrie 2013

Alegere pentru o familie: închiriem apartament în oraș sau vilă nouă la periferie?

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 29 Octombrie 2013

La marginea Capitalei pot fi închiriate case nou-construite cu mai puțin de 500 de euro pe lună.

Pentru o familie cu unul sau mai mulți copii, statul în chirie poate deveni o problemă. Pe lângă nevoia de spațiu locativ suplimentar, încep să devină importanți o serie de alți factori – cum ar fi existența unui loc de joacă pentru copii, o siguranță mai mare etc. În astfel de situații, alegerea unei case la curte în detrimentul unui apartament la bloc se poate dovedi o alegere inspirată.

http://www.dreamstime.com/-image18442484Potrivit ofertelor listate pe Imobiliare.ro, cu circa 450 de euro pe lună, o familie mai numeroasă poate locui într-o vilă nou-construită într-unul dintre ansamblurile rezidențiale de la marginea Bucureștiului. Cu aceeași sumă ar putea fi închiriat un apartament cu trei camere în zona centrală a Capitalei (în apropiere de Casa Poporului sau aproape de Universitate) sau o casă mai modestă în interiorul orașului.

Patru sau mai multe camere, la curte
O vilă finalizată în anul 2010, situată în Domnești, are un preț cerut de 425 euro pe lună, pentru o suprafață utilă de 127 de metri pătrați pe lună. Locuința are patru camere (și trei băi) și este mobilată și amenajată modern. Proprietatea dispune de un teren cu o suprafață de 77 de metri pătrați.

În complexul rezidențial Sydney din Tunari, o vilă structurată pe P+1E, cu o suprafață utilă de 120 de metri pătrați, poate fi închiriată cu 430 de euro pe lună. Casa are patru camere și trei băi, o terasă de 10 metri pătrați și curte de 100 de metri pătrați. Imobilul se închiriază nemobilat.

În zona centrală a orașului Bragadiru, proprietarul unei unități locative cu cinci camere, construită în anul 2007, solicită suma de 450 de euro pe lună. Casa are o suprafață utilă de 150 de metri pătrați, este situată pe un teren de 300 de metri pătrați și se închiriază parțial mobilată.

În Corbeanca, o casă cu șapte camere, construită în anul 2008, are un preț cerut de 460 de euro pe lună. Locuința are o suprafață utilă de 240 de metri pătrați, este amplasată pe un teren de 200 de metri pătrați și face parte dintr-un ansamblu rezidențial prevăzut cu servicii de pază. Casa se închiriază nemobilată, dar cu bucătăria parțial mobilată și utilată. La cerere, aceasta din urmă poate fi complet utilată.

Compară mai multe oferte de închirieri case-vile.

Casă veche în Unirii
La un preț similar pot fi găsite oferte de case și în interiorul Bucureștiului, însă imobilele sunt vechi, au suprafețe mai mici și/sau mai puține camere. Spre exemplu, în zona Unirii, o vilă construită în anul 1931, compartimentată în patru camere (decomandate), are un preț cerut de 450 de euro pe lună. Locuința are o suprafață utilă de 90 de metri pătrați și se închiriază nemobilată.

Tot cu 450 de euro pe lună poate fi închiriată o casă cu suprafață similară (90 de metri pătrați), dar compartimentată în doar două camere, în zona 1 Mai. Locuința este complet mobilată și utilată și dispune de bucătărie și două băi.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ce trebuie să știi despre viza de flotant. Acte necesare și alte informații utile

Te-ai mutat într-o locuință închiriată, în gazdă sau la cămin, iar acum ai nevoie de o viză de flotant? Iată cum o poți obține.  Viza de flotant este un...

citește mai departe
Ce verifici la vizionare? Recomandările expertului când vrei să închiriezi o locuință

Ai căutat o locuință online, ai găsit câteva opțiuni care par să ofere toate lucrurile pe care ți le dorești și acum te pregătești de vizionare. Am discutat cu...

citește mai departe
Cum cerni anunțurile de închiriere pentru a-ți găsi locuința perfectă? Sfatul expertului în imobiliare

Ai pornit în goana după chirie și acum ai ajuns în etapa în care cauți printre numeroasele anunțuri publicate online cu proprietăți de închiriat în speranța că vei găsi...

citește mai departe
Tot ce trebuie să știi când intri în goana după chirie în Timișoara

Poate nu este momentul potrivit pentru tine să cumperi o locuință, așa că ai intrat în goana după chirie. Stai fără griji. Îți punem la dispoziție cele mai noi oferte...

citește mai departe
Tot ce trebuie să știi când intri în goana după chirie în București

Ai intrat deja în goana după chirie sau îți aduni acum forțele să intri în cursa care te va aduce față în față cu locuința perfectă pentru tine? Secretul...

citește mai departe