Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 oct. 2013

Alegere pentru o familie: închiriem apartament în oraș sau vilă nouă la periferie?

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

La marginea Capitalei pot fi închiriate case nou-construite cu mai puțin de 500 de euro pe lună.

Pentru o familie cu unul sau mai mulți copii, statul în chirie poate deveni o problemă. Pe lângă nevoia de spațiu locativ suplimentar, încep să devină importanți o serie de alți factori – cum ar fi existența unui loc de joacă pentru copii, o siguranță mai mare etc. În astfel de situații, alegerea unei case la curte în detrimentul unui apartament la bloc se poate dovedi o alegere inspirată.

http://www.dreamstime.com/-image18442484Potrivit ofertelor listate pe Imobiliare.ro, cu circa 450 de euro pe lună, o familie mai numeroasă poate locui într-o vilă nou-construită într-unul dintre ansamblurile rezidențiale de la marginea Bucureștiului. Cu aceeași sumă ar putea fi închiriat un apartament cu trei camere în zona centrală a Capitalei (în apropiere de Casa Poporului sau aproape de Universitate) sau o casă mai modestă în interiorul orașului.

Patru sau mai multe camere, la curte
O vilă finalizată în anul 2010, situată în Domnești, are un preț cerut de 425 euro pe lună, pentru o suprafață utilă de 127 de metri pătrați pe lună. Locuința are patru camere (și trei băi) și este mobilată și amenajată modern. Proprietatea dispune de un teren cu o suprafață de 77 de metri pătrați.

În complexul rezidențial Sydney din Tunari, o vilă structurată pe P+1E, cu o suprafață utilă de 120 de metri pătrați, poate fi închiriată cu 430 de euro pe lună. Casa are patru camere și trei băi, o terasă de 10 metri pătrați și curte de 100 de metri pătrați. Imobilul se închiriază nemobilat.

În zona centrală a orașului Bragadiru, proprietarul unei unități locative cu cinci camere, construită în anul 2007, solicită suma de 450 de euro pe lună. Casa are o suprafață utilă de 150 de metri pătrați, este situată pe un teren de 300 de metri pătrați și se închiriază parțial mobilată.

În Corbeanca, o casă cu șapte camere, construită în anul 2008, are un preț cerut de 460 de euro pe lună. Locuința are o suprafață utilă de 240 de metri pătrați, este amplasată pe un teren de 200 de metri pătrați și face parte dintr-un ansamblu rezidențial prevăzut cu servicii de pază. Casa se închiriază nemobilată, dar cu bucătăria parțial mobilată și utilată. La cerere, aceasta din urmă poate fi complet utilată.

Compară mai multe oferte de închirieri case-vile.

Casă veche în Unirii
La un preț similar pot fi găsite oferte de case și în interiorul Bucureștiului, însă imobilele sunt vechi, au suprafețe mai mici și/sau mai puține camere. Spre exemplu, în zona Unirii, o vilă construită în anul 1931, compartimentată în patru camere (decomandate), are un preț cerut de 450 de euro pe lună. Locuința are o suprafață utilă de 90 de metri pătrați și se închiriază nemobilată.

Tot cu 450 de euro pe lună poate fi închiriată o casă cu suprafață similară (90 de metri pătrați), dar compartimentată în doar două camere, în zona 1 Mai. Locuința este complet mobilată și utilată și dispune de bucătărie și două băi.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
3 factori care te-ar ajuta să-ți renegociezi chiria iarna aceasta

Poți rediscuta termenii acordului încheiat dacă aceștia nu mai corespund realității. Locuiești în chirie de ceva timp și ți se pare că, dintr-un motiv sau altul, suma plătită în...

citește mai departe
„Portretul” unui cartier tot mai popular pentru chiriași

Printre avantajele acestei zone a Capitalei se numără accesul la metrou, dar și apropierea de parc și de marile clădiri moderne de birouri. Fie că ești un chiriaș aflat...

citește mai departe
Oferta de închirieri de locuințe, creștere cu 30%!

Trimestrul trecut, cel mai mare avans la acest capitol a avut loc în Constanța. Te numeri printre miile de români care locuiesc în chirie și te întrebi cum mai...

citește mai departe
„Crema” chiriilor din marile orașe ale țării

Cele mai exclusiviste zone în materie de închirieri corespund, în genere, acelora cel mai bine cotate pe piața vânzărilor. Ca și în cazul unei tranzacții de cumpărare, când vine...

citește mai departe
Chiriile apartamentelor în reședințele de județ ale țării

Pentru o locuință bicamerală, pretențiile proprietarilor ajung până la o medie de 400 de euro pe lună. Ești în căutarea unei chirii și te întrebi care mai sunt prețurile...

citește mai departe