Ofertă de decembrie: apartamente pasive cu ZERO costuri la utilități în primii doi ani!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 6 Decembrie 2018, Ultima actualizare: 10 Decembrie 2018

LOFT Green Apartments apartamente pasive cu zero facturi la utilitati in primii doi ani

Apartamentele pasive din cadrul LOFT Green Apartaments beneficiază, în mod normal, de costuri la utilități cu 80% mai mici decât la blocurile vechi.

Termenul de intrare în vigoare a așa-numitelor obiective „20-20-20” se apropie cu pași repezi, astfel că dezvoltatorii autohtoni acordă o atenție sporită măsurilor de protecție a mediului când vine vorba de construcții noi. Un ansamblu rezidențial care se pliază perfect pe noua direcție este LOFT Green Apartments, un proiect de tip boutique lansat recent de dezvoltatorul autohton Ecovillas. Amplasat în mijlocul pădurii Mogoșoaia, acesta va cuprinde 154 de apartamente pasive, având una, două și trei camere, precum și un parc de 3.000 de metri pătrați, delimitat de liziera pădurii. Construcția va atrage, potrivit estimărilor, o investiție de 10 milioane de euro, și va fi realizată în două faze; cea dintâi etapă, constând în 44 de unități locative, are ca termen de finalizare luna mai 2019.

100 de lei pentru încălzire și apă caldă în lunile de iarnă!

În concordanță cu profilul „green” al ansamblului rezidențial, reprezentanții Ecovillas au lansat o ofertă specială pentru sfârșitul acestui an: astfel, apartamentele care vor fi contractate în decembrie 2018 nu vor avea facturi la utilități în primii doi ani de folosire, costurile cu apa caldă, căldura, răcirea și curentul electric urmând a fi suportate, în acest răstimp, de către dezvoltator. În plus, după cei doi ani în care vor fi scutiți de orice facturi la utilități, locatarii ansamblului vor beneficia de costuri cu circa 80% mai mici comparativ cu un apartament vechi pentru apă caldă, căldură, dar și pentru răcirea locuințelor.

„Avantajul principal al apartamentelor pasive îl constituie costurile reduse pentru apă caldă, căldură și răcirea apartamentelor. Apartamentele noastre sunt izolate foarte bine pentru a reduce pierderile de căldură. De exemplu, la proiectul nostru de case pasive Ecovillas, locatarii plătesc în lunile de iarnă în jur de 100 de lei pentru încălzire și apă caldă.”

Gabriel Focșeneanu, investitor LOFT Green Apartments

 

Citește și: Locuințele „verzi”, viitorul pentru orice membru UE – inclusiv România!

Energia geotermală ca sursă de căldură

Ansamblul LOFT Green Apartments utilizează energia regenerabilă, iar încălzirea se face cu ajutorul pompelor geotermale, montate sub pământ. Funcționând după același principiu ca al frigiderelor, acestea captează căldura din pământ – care este constantă pe tot parcursul anului – și o aduc în apartamente prin intermediul unui lichid ce parcurge un circuit închis. Spre deosebire de modul de încălzire convențional, care utilizează energie electrică, gaz sau combustibil solid pentru a genera căldură, pompa de căldură geotermică utilizează cu mult mai puțină energie, deoarece aceasta doar face un transfer al căldurii deja existente în sol. Astfel, eficiența sistemului este de 5:1, ceea ce înseamnă că un kilowat de energie electrică produce cinci kilowați termici.

LOFT Green Apartments apartamente pasive cu zero facturi la utilitati in primii doi ani

Apartamente pasive în stil loft

Ca design, noul ansamblu rezidențial va urma caracteristicile stilului loft – un stil în vogă toate marile capitalele europene, atât pentru locuințe, cât și pentru restaurante/baruri. Conceptul arhitectural este realizat de o tânără echipă de tineri arhitecți români, coordonată de Maxim Calujac (un arhitect cu mai multe premii câștigate pentru inovația în materie de arhitectură contemporană). Construite cu grijă pentru stil și pentru confort, cele trei clădiri sunt orientate astfel încât fiecare cameră va avea vedere la pădure, iar fiecare dintre cele 44 de apartamente va avea o configurație unică. Respectând stilul locuințelor exclusiviste, apartamentele vor avea o înălțime de 2,9 metri – la fel ca ferestrele, care dau spre pădure. Constructorul va folosi beton aparent, grinzi ascunse sub tavanul de beton, dar și cărămidă aparentă de cea mai bună calitate.

Citește și: Ansamblul EcoVillas: facturi la încălzire reduse cu 90%, datorită energiei geotermale!

Despre Ecovillas:
Compania de dezvoltare imobiliară Ecovillas a fost fondată în anul 2014, în urma asocierii a trei investitori români cu o experiență de peste 10 ani în implementarea sistemelor de energie verde (geotermal/geotermic), construcții și imobiliare. LOFT Green Apartments este cel de-al doilea proiect imobiliar dezvoltat de Ecovillas pe piața locală, primul fiind un complex de vile pasive. Amplasat în sectorul sectorul 5 al Capitalei, acesta din urmă a fost început în anul 2014 și este format din 32 de unități locative. Ansamblul de vile pasive a fost vândut în totalitate în anul 2016, iar de atunci până în prezent valoarea proprietăților din componența sa a urcat cu 35% la sută.
Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un dezvoltator specializat în construcția de locuințe „eco” are în plan noi proiecte

În cadrul noilor ansambluri, reprezentanții companiei aspiră la implementarea conceptului de “effortless maintenance”. Din cele 190 de locuințe „prietenoase cu mediul” dezvoltate în ultimii cinci ani, dezvoltatorul ansamblurilor Ecovillas...

citește mai departe
Pe fondul pandemiei, dar și schimbării standardelor internaționale în construcții, tot mai mulți români sunt interesați de locuințe „eco”

Potrivit standardelor internaționale nZEB, clădirile private, inclusiv cele de locuințe, trebuie să aibă un consum de energie aproape de zero. În contextul modificării preferințelor în materie de locuire, locuințele...

citește mai departe
5 tendințe (pozitive) din piața rezidențială valabile și postpandemie

Situația din domeniul sanitar a dus la transformarea stilului de viață și a dus la modificarea exigențelor în materie de locuire. Epidemia de COVID-19 a modificat semnificativ tendințele manifestate...

citește mai departe
Culmea digitalizării? Un dezvoltator vinde primele apartamente exclusiv online: trendul momentului sau doar de moment?

Deși cumpărătorii se arată, azi, semnificativ mai deschiși la interacțiunile online, aceștia nu au renunțat la precauție. Pe fondul schimbărilor generate de răspândirea COVID-19, mediul online a căpătat, cu...

citește mai departe
Proiect 100% verde la marginea Capitalei. Plătești iarna încălzirea cu echivalentul a două meniuri de mâncare

Dezvoltatorul unui ansamblu aflat în construcție la marginea Capitalei, în Mogoșoaia, le promite cumpărătorilor costuri extrem de reduse pentru apă caldă, încălzirea și răcirea apartamentelor. Prima clădire a fost...

citește mai departe