Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 iul. 2014

Apartamentele cu 2 camere, cele mai căutate la închirieri. Prețuri minime vs. maxime în marile orașe

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

De multe ori, bugetul necesar pentru o locuință bicamerală este foarte apropiat de cel pentru o garsonieră.

Pe segmentul închirierilor de apartamente, cele mai căutate sunt locuințele cu două camere. Cel mai important avantaj este că acestea oferă confortul unei suprafețe locative mai mari, la un preț nu cu mult mai ridicat decât cel al unei garsoniere. Totodată, comparativ cu o locuință cu trei sau patru camere, una bicamerală presupune costuri de întreținere mai mici (pentru o familie) și este mai ușor de ocupat, în cazul celor care optează pentru varianta închirierii la comun.

Imobiliare.ro prezintă, potrivit ofertelor listate pe portal, care sunt prețurile practicate pe acest segment în marile orașe:

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-living-room-big-lcd-tv-shelf-contemporary-apartment-image40201059

București:
În Capitală, cele mai ieftine locuințe cu două camere pot fi închiriate cu mai puțin de 200 de euro pe lună. În zona Rahova-Mărgeanului, spre exemplu, o locuință de 48 de metri pătrați utili are un preț cerut de 180 de euro pe lună. La polul opus, cel mai scump apartament scos la închiriere pe Imobiliare.ro poate fi închiriat cu 2.300 de euro pe lună – este vorba despre un penthouse de 70 de metri pătrați, situat într-un bloc finalizat anul trecut, în zona Floreasca.

Click pentru mai multe oferte de închiriere în București

Timișoara:
În orașul din vestul țării, proprietarul unui apartament de 50 de metri pătrați, situat la mansarda unei vile din zona Bălcescu, solicită un preț de 140 de euro pe lună. În zona Piața Unirii însă, o locuință de 106 metri pătrați utili, amenajată modern și amplasată tot la mansarda unei vile, poate fi închiriată cu 1.000 de euro pe lună.

Vezi anunțuri similare

Brașov:
În zona Florilor, un apartament cu două camere confort doi, cu o suprafață utilă de 36 de metri pătrați, are un preț cerut de 150 de euro pe lună. Pe de altă parte, în zona Centrul Istoric, un apartament într-un ansamblu rezidențial nou (construcție 2011) poate fi ocupat în schimbul a 1.200 de euro pe lună – sumă ce include toate utilitățile, plus servicii de curățenie de două ori pe săptămână; locuința are o suprafață utilă de 78 de metri pătrați și este complet mobilată și utilată.

Aici găsești mai multe apartamente de închiriat în oraș

Constanța:
În zona Tomis Nord, un apartament cu două camere în bloc vechi, cu o suprafață de 52 de metri pătrați utili, are un preț cerut de 800 de lei pe lună (echivalentul a circa 180 de euro). În zona Satul de Vacanță, un apartament de 90 de metri pătrați, amplasat într-un bloc nou (finalizat în anul 2010), poate fi închiriat cu 1.000 de euro pe lună.

Click pentru a vedea mai multe anunțuri

Cluj-Napoca:
În orașul din vestul țării, chiriile la două camere pornesc de la 200 de euro pe lună – aceasta este valoarea de listare pentru un apartament de aproape 40 de metri pătrați utili din zona Gheorgheni; în comuna Florești însă, ce s-a dezvoltat în ultimii ani ca un cartier rezidențial al Clujului, un apartament de 52 de metri pătrați, în bloc nou, poate fi închiriat cu 170 de euro pe lună. În zona ultracentrală a orașului, un apartament în vilă, amenajat modern, cu o suprafață de 110 metri pătrați, are un preț cerut de 800 de euro pe lună.

Vezi și alte oferte

Iași:
În zona Podu Roș, proprietarul unui apartament cu două camere – mobilat și situat la etajul doi din patru – solicită 160 de euro pe lună. În zona Copou însă, în cadrul ansamblului rezidențial Exclusive Residence, un apartament de 58 de metri pătrați, complet amenajat, poate fi închiriat cu 550 de euro pe lună.

Aici găsești mai multe apartamente de închiriat

Citește și: De la low-cost la lux: cu cât poți închiria o garsonieră în marile orașe

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
3 factori care te-ar ajuta să-ți renegociezi chiria iarna aceasta

Poți rediscuta termenii acordului încheiat dacă aceștia nu mai corespund realității. Locuiești în chirie de ceva timp și ți se pare că, dintr-un motiv sau altul, suma plătită în...

citește mai departe
„Portretul” unui cartier tot mai popular pentru chiriași

Printre avantajele acestei zone a Capitalei se numără accesul la metrou, dar și apropierea de parc și de marile clădiri moderne de birouri. Fie că ești un chiriaș aflat...

citește mai departe
Oferta de închirieri de locuințe, creștere cu 30%!

Trimestrul trecut, cel mai mare avans la acest capitol a avut loc în Constanța. Te numeri printre miile de români care locuiesc în chirie și te întrebi cum mai...

citește mai departe
„Crema” chiriilor din marile orașe ale țării

Cele mai exclusiviste zone în materie de închirieri corespund, în genere, acelora cel mai bine cotate pe piața vânzărilor. Ca și în cazul unei tranzacții de cumpărare, când vine...

citește mai departe
Chiriile apartamentelor în reședințele de județ ale țării

Pentru o locuință bicamerală, pretențiile proprietarilor ajung până la o medie de 400 de euro pe lună. Ești în căutarea unei chirii și te întrebi care mai sunt prețurile...

citește mai departe