Cât aștepți cumpărătorul când scoți la vânzare un apartament în București? Ce trebuie să știi despre piața locală

scris de Corina Varlan in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Publicat pe: 11 Iunie 2025, Ultima actualizare: 11 Iunie 2025

Ai scos un apartament la vânzare în București și ai senzația că nu mișcă nimic? Iată cât durează, în realitate, găsirea unui cumpărător.

La începutul acestui an, marcat de diverse evenimente care au avut un impact direct asupra comportamentului cumpărătorilor, a putut fi observată o ușoară creștere a perioadei necesare finalizării unei tranzacții imobiliare.

Potrivit celui mai nou raport Imobiliare.ro Market 360 “Piața imobiliară rezidențială”, poți să găsești, în medie, un cumpărător pentru apartamentul pe care l-ai scos la vânzare în 52 de zile. În ultima parte a anului trecut, durata de timp necesară identificării cumpărătorului potrivit era de 48 de zile.

Ofertă restrânsă în București, în special pe segmentul nou

Oferta este și ea tot mai restrânsă, în special atunci când discutăm despre locuințele noi, finalizate în ultimii cinci ani care sunt și foarte căutate în Capitală.

De fapt, pentru fiecare astfel de locuință au existat, în medie, patru potențiali cumpărători la începutul lui 2025. Aceștia au avut, însă, la dispoziție cu 36% mai puține proprietăți noi față de perioada similară din 2024.

În total, în primele trei luni din 2025 au fost scoase la vânzare 37.530 de apartamente și case localizate în București, cu 21% mai puține decât în intervalul ianuarie-martie 2024.

Cartierele cu cele mai mici prețuri

Prețurile au crescut în Capitală cu 16% într-un an. Apartamentele sunt scoase la vânzare, în medie, cu 1.833 euro/mp util.

Există, însă, diferențe considerabile între cartiere. Cele mai scumpe din oraș sunt Primăverii și Herăstrău, iar aici cumpărătorii trebuie să achite circa 3.000 euro/mp util.

Zonele cele mai ieftine sunt Ferentari, Prelungirea Ghencea și Giurgiului. Cu toate că rămân mai accesibile, și aici s-au putut observa majorări considerabile ale prețurilor în ultimul an. Spre exemplu, apartamentele s-au scumpit cu 13% în Prelungirea Ghencea.

Corina Vârlan are o experiență de 12 ani în presa online, comunicare și content marketing. Ea s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în urmă cu 6 ani și ocupă, în prezent, funcția de Content Manager. Corina își concentrează activitatea pe subiecte de interes din sectorul de real estate.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Efectele majorării cotei TVA la locuințe, explicate de specialiști. Cum sunt afectați cumpărătorii și ce înseamnă măsura pentru dezvoltatorii imobiliari?

Românii vor plăti cu câteva mii de euro în plus pentru a face o achiziție imobiliară, odată cu creșterea cotei de TVA la locuințe. Majorarea TVA este una dintre...

citește mai departe
Cel mai căutat cartier din Iași, printre cele mai ieftine din oraș. Peste 1.000 de apartamente de vânzare aici

Cartierul Tătărași a atras cea mai mare cerere în prima parte a acestui an, potrivit datelor Imobiliare.ro. Aproximativ 1.100 de apartamente noi și vechi au fost disponibile celor interesați...

citește mai departe
Prețuri cu 12% mai mari în cel mai căutat cartier din Constanța. Unde găsești apartamente la prețuri accesibile?

Cei mai mulți potențiali cumpărători care își doreau un apartament în Constanța și-au îndreptat atenția, în primele cinci luni ale acestui an, spre cartierul Tomis Nord. Aceștia au avut...

citește mai departe
Aproape de metrou, dar încă dependenți de mașină. “E parte din identitatea lor de oraș” – VIDEO

Sectorul 4 din Capitală devine o zonă tot mai atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari, iar accesul la metrou – prin stațiile Dimitrie Leonida, Apărătorii Patriei și Berceni – joacă un...

citește mai departe
Cumpărătorii, mai protejați când aleg apartamente la stadiul de proiect. Noi reguli, în curând, pentru dezvoltatori

Senatorii au votat un proiect de lege care îi protejează pe clienții dezvoltatorilor imobiliari care vând apartamente în imobile aflate încă în stadiu de proiect. Avansul pentru o astfel...

citește mai departe