Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
7 mart. 2012

Ce riscuri presupune supra-aprecierea locuintei tale?

scris de Leonard M. in categoria Proprietari

Deci, te-ai hotarat sa-ti vinzi locuinta si, bineinteles, pretul este un aspect important. Afacerea trebuie sa iti aduca profit, iar pentru maximizarea acestuia mai multe etape sunt necesare a fi parcurse in modul cel mai profesionist posibil.

Tentatia initiala a fiecarui vanzator este sa-si maximizeze artificial profitul, iar in practica, artificialitatea se traduce, pe de o parte, intr-un pret ridicat, iar pe de alta parte in imbunatatiri de fatada, fara valoare intrinseca, facute pentru a masca deficiente tehnice si functionale.

Strategia pretului ridicat, cu posibilitatea de negociere ulterioara, poate fi si este o greseala, atunci cand nu sunt luate in calcul proprietati similare aflate in aceeasi zona. O diferenta de pret neglijabila intre doua proprietati cu caracteristici identice este benefica vanzarii, iar negocierea pretului in asemenea situatie este un bonus de care, cu siguranta, cumparatorul locuintei tale se va bucura. Insa diferentele majore sau mai mari vor intarzia vanzarea foarte mult.

Sa detaliem putin acest aspect. De ce un pret mult peste toate celelalte oferte de acelasi fel constituie un dezavantaj si va impiedica vanzarea?

1. Relatia cu clientii.
Daca anuntul tau de vanzare iese in evidenta printr-un pret prea piperat, vei avea surpriza ca telefonul tau sa nu sune. Oricat de buna ar fi descrierea, factorul emotional se declaseaza doar in momentul vizionarii. Altfel pretul va fi cel care va dicta. Iar in cazul de fata, pretul dicteaza ca oferta ta sa nu fie atractiva.

2. Relatia cu partenerii.
Supra-aprecierea locuintei tale te va situa in partea de jos a preferintelor consilierilor agentiilor imobiliare cu care te-ai decis sa lucrezi. In constiinta lor, locuinta ta va fi inaccesibila. Chiar daca la un moment dat te decizi sa scazi pretul, este prea tarziu!

3. Relatia cu clientii partenerilor
. Consilierii imobiliari au tendinta de a oferta mai multe variante ale aceluiasi produs. Atunci cand vorbim de acelasi produs la preturi diferite, vei pierde, pentru ca tu vii cu varianta cea mai scumpa! Acest lucru nu tine cont de finisaje, pentru ca fiecare cumparator va dori sa-si puna amprenta proprie pe casa unde urmeaza sa locuiasca.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Niveluri-record de locuințe finalizate în mai multe piețe rezidențiale transilvănene. Unde sunt „suburbiile” cele mai atractive

Într-unul dintre cazurile analizate, numărul unităților locative finalizate s-a dublat comparativ cu anul anterior. În ciuda provocărilor ridicate de situația din domeniul sanitar, reprezentanții SVN Romania sunt de părere...

citește mai departe
Maurer Imobiliare: „Continuăm să lucrăm asiduu la proiectul nostru de peste 300 de unități din centrul orașului Cluj-Napoca” (P)

Apartamentele din cadrul ansamblului Maurer Panoramic vor beneficia, printre altele, de sistem smart home și încălzire prin pardoseală. Te afli în căutarea unui apartament nou, construit cu simțul răspunderii,...

citește mai departe
Oaza ta de relaxare: vilă în stil rustic, cu teren de aproape 5.000 de metri pătrați, la 20 de minute de Cluj-Napoca (P)

Visezi la o oază de relaxare în afara Clujului – orașul cu cea mai rapidă dezvoltare, după Capitală? Această vilă spațioasă, ce combină confortul modern cu stilul tradițional, poate...

citește mai departe
Cluj, București și Timișoara: Prețurile apartamentelor, pe cartiere, la finele lui 2018

Cele mai mari diferențe între prețurile apartamentelor pe cartiere, ajungând și la peste 1.500 de euro pe metru pătrat util, pot fi observate în București; la polul opus se...

citește mai departe
O piață rezidențială mai matură: marii dezvoltatori iau în vizor și orașele mai mici!

Un semn că avem de-a face cu o piață rezidențială mai matură ar fi ca dezvoltatorii de prestigiu să se orienteze nu doar către Capitală și marile centre regionale,...

citește mai departe