Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 aug. 2012

Cine este Asociaţia Română pentru Tehnica de Securitate – A.R.T.S.?

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

A.R.T.S. organizează cursuri de perfecţionare în domeniul de securitate, autorizate de Consiliul National de Formare Profesională a Adulţilor (C.N.F.P.A.).

Constituită în anul 2003, ca asociaţie profesională a principalelor societăţi comerciale implicate pe piaţa de securitate din România, Asociaţia Română pentru Tehnica de Securitate – www.arts.org.ro – este o organizaţie profesională apolitică, non-guvernamentală şi non-profit care militează pentru profesionalizarea companiilor membre şi a creşterii nivelului de securitate în România. De la înfiinţarea sa şi până în prezent A.R.T.S. este un participant activ la construirea cadrului de creştere a nivelului de securitate, la reglementarea, formarea şi profesionalizarea continuă a domeniului de siguranţă şi securitate a persoanelor şi valorilor.

Beneficiind de o echipă managerială profesionistă şi imparţială, A.R.T.S. asigură interfaţa între membrii săi şi instituţiile statului care activează în domeniul ordinii publice şi managementului situaţiilor de urgenţă, alte asociaţii, diferite instituţii si organisme, reprezentând, promovând şi protejând astfel interesele membrilor săi. Urmare a Protocoalelor de Colaborare semnate cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Poliţiei de Ordine Publică (I.G.P.R.-D.O.P.) şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.), A.R.T.S. este implicată în iniţiativele legislative importante pentru industria de securitate din România.

Din luna mai 2009, A.R.T.S. a devenit membru cu drepturi depline în rândurile organizaţiei europene a producătorilor, integratorilor şi furnizorilor de servicii în domeniul sistemelor de securitate – EURALARM.

Din anul 2003, A.R.T.S. este membră a Asociaţiei Române de Standardizare – A.S.R.O. Activităţile desfăşurate în cadrul comitetelor tehnice 27 – Sisteme de alarmă – şi, respectiv, 216 – Echipamente de protecţie contra incendiilor – ne oferă posibilitatea de a participa la efortul de elaborare, preluare şi aplicare a principiilor şi standardelor de profil naţionale, europene şi internaţionale. Din anul 2011, A.R.T.S. a preluat secretariatul CT 27 – A.S.R.O.

Interesată de ridicarea nivelului profesional şi dobândirea de competenţe ale angajaţilor membrilor săi, precum şi ale altor actori de pe piaţa de securitate, A.R.T.S. organizează, în cadrul Centrului de Formare Profesională al asociaţiei, cursuri de perfecţionare în domeniul de securitate, autorizate de Consiliul National de Formare Profesională a Adulţilor (C.N.F.P.A.). Astfel, suntem acreditaţi ca Formator Profesional pentru organizarea cursurilor pentru ocupaţiile: „Inginer sisteme de securitate”, cod COR 215222, „Tehnician pentru sisteme de detecţie, supraveghere video, control acces“, cod COR 352130 şi „Proiectant sisteme de securitate”, cod COR 215119. De asemenea, A.R.T.S. a elaborat şi standardele ocupaţionale pentru ocupaţiile amintite precum şi normele de deviz pentru sistemele de monitorizare şi control acces, pentru sistemele de detectare, avertizare şi alarmare la efracţie, pentru sistemele de televiziune cu circuit închis şi pentru sisteme de detecţie şi avertizare la incendiu.

În octombrie 2010, A.R.T.S. a lansat prima ediţie a expoziţiei Romanian Security Fair – www.romaniansecurityfair.ro, eveniment organizat sub patronajul Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională – Camera Deputaţilor. Evenimentul a fost apreciat de către toţi participanţii şi vizitatorii şi a reprezentat dovada clară că asigurarea securităţii se manifestă la toate nivelurile societăţii şi reprezintă o reală necesitate în soluţionarea celor mai multe dintre circumstanţele care pot afecta bunăstarea naţională sau interesele comunităţii.

A.R.T.S. editează un buletin tehnic trimestrial cu titlul „ALARMA” – www.revista-alarma.ro, specializat în domeniul apărării împotriva efracţiei şi incendiilor. Publicaţia se adresează investitorilor, integratorilor şi utilizatorilor, proiectanţilor de sisteme, precum şi altor specialişti din domeniu, interesaţi de cunoaşterea tendinţelor de dezvoltare a pieţei de securitate din ţara noastră şi din lume.

A.R.T.S. susţine campanii de promovare a conceptelor şi bunelor practici în domeniul securităţii cetăţeanului, rezidenţial şi comercial, încurajând astfel schimbul de opinii şi exprimând prin aceasta dorinţa de dialog şi de a contribui la realizarea stării de securitate, la informarea şi educarea corectă a consumatorilor din România. În această direcţie au fost organizate campaniile “Securitate pentru comunitate” şi, respectiv, “Un plus de siguranţă”, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii Bucureşti.

Prin membrii săi, A.R.T.S. este un garant al concurenţei libere şi loiale, al calităţii şi fiabilităţii prestaţiilor specialiştilor în domeniul securităţii. Asociaţia Română pentru Tehnica de Securitate este o prezenţă activă în domeniul tehnicii de securitate şi îi invită pe toţi cei interesaţi în susţinerea şi dezvoltarea acestei sfere de activitate să participe la concretizarea sloganului nostru:

Arta de a trăi în siguranţă!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Oportunitate de investiție în Snagov: peste 100 de hectare de luciu de apă, plus teren adiacent, cu trei restaurante FOTO (P)

Te gândești să deschizi un business „în mijlocul naturii”, dedicat mai ales locuitorilor Capitalei? În județul Ilfov, zona Snagov, poți găsi o proprietate cu adevărat specială. Aflată în portofoliul...

citește mai departe
Maurer Imobiliare: „Continuăm să lucrăm asiduu la proiectul nostru de peste 300 de unități din centrul orașului Cluj-Napoca” (P)

Apartamentele din cadrul ansamblului Maurer Panoramic vor beneficia, printre altele, de sistem smart home și încălzire prin pardoseală. Te afli în căutarea unui apartament nou, construit cu simțul răspunderii,...

citește mai departe
Stonehill Towers, Târgu Mureș: au început lucrările la primul bloc, de 128 de apartamente (P)

Cea dintâi fază de construcție a complexului rezidențial târg-mureșean urmează a fi predată în primăvara anului 2022. Ansamblul Stonehill Towers, din Târgu Mureș, este amplasat într-o zonă aflată în...

citește mai departe
Firidei Residence: apartamente finalizate, în zona Nicolae Grigorescu, la două minute de metrou (P)

Te afli în căutarea unei locuințe noi, deja finalizate, într-unul dintre cartierele tradiționale ale Capitalei? Firidei Residence respectă aceste cerințe și îți oferă, în plus, acces facil la mijloacele...

citește mai departe
L.A. Residence: vile cu patru camere și teren propriu, în nordul Capitalei, localitatea Tunari (P)

Ți-ai dori să te muți la casă, într-o zonă liniștită și aerisită, dar să beneficiezi, totuși, de acces facil către oportunitățile oferite, în mod obișnuit, de traiul în Capitală?...

citește mai departe