Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
15 Iunie 2017

Cu ce decizii ne confruntăm inevitabil atunci când suntem pe cale să achiziţionăm propriul apartament? (P)

scris de Imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 15 Iunie 2017

Apartament nou sau apartament vechi, în centru sau la periferie, în rate sau cu credit, acestea sunt decizii cu care ne confruntăm inevitabil atunci când suntem pe cale să achiziţionăm propriul apartament.

Dacă te-ai decis că este momentul oportun să investești în propria locuință, probabil că ai deja și o mulțime de întrebări, începând de la ce tip de bloc să alegi, până la câte camere ai dori să aibă apartamentul, cum să fie orientat și ce buget ai disponibil. Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, am evidențiat mai jos trei puncte esențiale de care să ții cont în decizia de alegere a locuinței potrivite:

Belvedere Residences

1. Confort și întreținere:
Izolare termică precară, construcții fragile și pereți crăpați, geamuri cu tâmplărie veche, care lasă aerul rece/cald de afară să-și facă simțită prezența în casă mai mult decât este nevoie, spații comune neîngrijite – cam așa arată unele blocuri vechi din cartierele bucureștene – plus că un apartament vechi este mereu predispus la reparaţii şi cheltuieli administrative mari.

Dacă tot alegi să accesezi un credit pe termen lung sau să îţi investeşti economiile strânse cu greu, un apartament într-un complex rezidenţial nou te poate scuti de cheltuielile suplimentare: sunt mai bine izolate termic pentru că trebuie să respecte noile normative de construcţie, astfel că şi factura la întreţinere este mai mică. În plus, multe din apartamentele noi au centrală proprie, ceea ce permite un control mult mai strict al consumului de gaz.

Imobilele rezidențiale noi au și avantajul de a fi mai bine compartimentate, fiind eliminate spațiile inutile, care doar îți încarcă locuința, dar nu se pot utiliza prea bine.

Apartamentele din Belvedere Residences (foto) sunt foarte diferite, fiind concepute după nevoile și dorințele fiecăruia. În cadrul complexului sunt disponibile studiouri duble, apartamente cu două camere și trei camere, precum și apartamente tip duplex, cu scară interioară. Spațiile apartamentelor au fost eficientizate la maximum, prin eliminarea spațiilor „moarte”: a pereților despărțitori amplasați ineficient, a holurilor mari de la intrarea în locuință sau a pereților ce despart bucătăria de living.

Alegerea unui apartament într-un bloc nou îți oferă un mediu complet nou: curat, aerisit, bine organizat, cu zone bine delimitate pentru confort și cu o structură aleasă astfel încât cheltuielile cu întreținerea apartamentului să fie minime.

2. Facilități:
Ansamblurile noi de apartamente au şi facilităţi precum locuri de parcare în subteran, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, pază, monitorizare video etc. În plus, în funcţie de poziţionarea proiectului, cei care locuiesc într-un apartament nou se pot afla în imediata apropiere a unui lac sau unor spații verzi, toate acestea fiind detalii care îmbunătăţesc calitatea vieţii. La polul opus, lipsa locurilor de parcare reprezintă adesea o reală problemă pentru posesorii de apartamente vechi.

Conceput ca un complex unitar, Belvedere Residences beneficiază de o infrastructură generală care include numeroase facilități adresate locatarilor.

3. Durata de viață:
La acest capitol, un avantaj clar este oferit de locuinţele din cadrul ansamblurilor rezidenţiale, pentru că durata de viaţă a apartamentelor noi este mult mai îndelungată comparativ cu cele din blocurile vechi. Alegerea unui apartament într-un bloc nou, situat într-o zonă foarte bună a Bucureștiului, cu multe facilități, cu legături și mijloace de transport disponibile în proximitate, va fi o adevărată investiție pe care o faci acum pentru viitorul tău, indiferent că vei păstra apartamentul, îl vei închiria sau îl vei vinde peste 20-30 de ani.

Imobiliare.ro este site-ul de imobiliare din România cu cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor. Imobiliare.ro promite celor care își caută o locuință, cumpărători și chiriași, cea mai bună experiență de căutare și îi ajută să ia cea mai bună decizie pentru a găsi casa ideală.

Părerile cititorilor
1 părere
  • Alex

    în rate sau cu credit ?? 🙂

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Luxury Homes Ovidiu: apartamente în Mamaia, între lacul Siutghiol și mare, complet mobilate și utilate. Te poți muta imediat! (P)

În cadrul complexului, realizat în stil arhitectural italian, apartamentele sunt dispuse câte patru, respectiv trei, pe etaj – locatarii vor beneficia, astfel, de un grad sporit de intimitate. Amplasat...

citește mai departe
Quantum Premium Modules Group, primul showroom de case modulare din Europa de Est (P)

Showroomul va dispune de peste 50 de modele de case cu design modern și minimalist, la prețuri foarte accesibile, construite pe diferite tipuri de structuri. Quantum Premium Modules Group,...

citește mai departe
AXXIS NOVA Resort & SPA: Se lansează primul concept imobiliar integrat din Mamaia Nord (P)

Luna septembrie marchează lansarea primului concept imobiliar integrat din Mamaia Nord, AXXIS Nova Resort & SPA, un proiect unic care va cuprinde un hotel de cinci stele și șase...

citește mai departe
Urban Plaza redefinește linia orizontului la Brașov: 2.000 de apartamente și facilități integrate, la cele mai înalte standarde

Cea dintâi etapă de construcție se află în curs de finalizare, iar predarea locuințelor aferente celei de-a doua va începe spre finele acestui an. După 13 ani de experiență,...

citește mai departe
WIN Herăstrău: echilibrul și armonia arhitecturii contemporane, la un pas de cel mai mare parc al Capitalei (P)

La finalizare, ansamblul va fi format din șase clădiri rezidențiale, ce vor însuma aproximativ 300 de apartamente. Visezi la o locuință perfect concepută pentru nevoile tale, în care să...

citește mai departe