Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
15 iun. 2017

Cu ce decizii ne confruntăm inevitabil atunci când suntem pe cale să achiziţionăm propriul apartament? (P)

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

Apartament nou sau apartament vechi, în centru sau la periferie, în rate sau cu credit, acestea sunt decizii cu care ne confruntăm inevitabil atunci când suntem pe cale să achiziţionăm propriul apartament.

Dacă te-ai decis că este momentul oportun să investești în propria locuință, probabil că ai deja și o mulțime de întrebări, începând de la ce tip de bloc să alegi, până la câte camere ai dori să aibă apartamentul, cum să fie orientat și ce buget ai disponibil. Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, am evidențiat mai jos trei puncte esențiale de care să ții cont în decizia de alegere a locuinței potrivite:

Belvedere Residences

1. Confort și întreținere:
Izolare termică precară, construcții fragile și pereți crăpați, geamuri cu tâmplărie veche, care lasă aerul rece/cald de afară să-și facă simțită prezența în casă mai mult decât este nevoie, spații comune neîngrijite – cam așa arată unele blocuri vechi din cartierele bucureștene – plus că un apartament vechi este mereu predispus la reparaţii şi cheltuieli administrative mari.

Dacă tot alegi să accesezi un credit pe termen lung sau să îţi investeşti economiile strânse cu greu, un apartament într-un complex rezidenţial nou te poate scuti de cheltuielile suplimentare: sunt mai bine izolate termic pentru că trebuie să respecte noile normative de construcţie, astfel că şi factura la întreţinere este mai mică. În plus, multe din apartamentele noi au centrală proprie, ceea ce permite un control mult mai strict al consumului de gaz.

Imobilele rezidențiale noi au și avantajul de a fi mai bine compartimentate, fiind eliminate spațiile inutile, care doar îți încarcă locuința, dar nu se pot utiliza prea bine.

Apartamentele din Belvedere Residences (foto) sunt foarte diferite, fiind concepute după nevoile și dorințele fiecăruia. În cadrul complexului sunt disponibile studiouri duble, apartamente cu două camere și trei camere, precum și apartamente tip duplex, cu scară interioară. Spațiile apartamentelor au fost eficientizate la maximum, prin eliminarea spațiilor „moarte”: a pereților despărțitori amplasați ineficient, a holurilor mari de la intrarea în locuință sau a pereților ce despart bucătăria de living.

Alegerea unui apartament într-un bloc nou îți oferă un mediu complet nou: curat, aerisit, bine organizat, cu zone bine delimitate pentru confort și cu o structură aleasă astfel încât cheltuielile cu întreținerea apartamentului să fie minime.

2. Facilități:
Ansamblurile noi de apartamente au şi facilităţi precum locuri de parcare în subteran, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, pază, monitorizare video etc. În plus, în funcţie de poziţionarea proiectului, cei care locuiesc într-un apartament nou se pot afla în imediata apropiere a unui lac sau unor spații verzi, toate acestea fiind detalii care îmbunătăţesc calitatea vieţii. La polul opus, lipsa locurilor de parcare reprezintă adesea o reală problemă pentru posesorii de apartamente vechi.

Conceput ca un complex unitar, Belvedere Residences beneficiază de o infrastructură generală care include numeroase facilități adresate locatarilor.

3. Durata de viață:
La acest capitol, un avantaj clar este oferit de locuinţele din cadrul ansamblurilor rezidenţiale, pentru că durata de viaţă a apartamentelor noi este mult mai îndelungată comparativ cu cele din blocurile vechi. Alegerea unui apartament într-un bloc nou, situat într-o zonă foarte bună a Bucureștiului, cu multe facilități, cu legături și mijloace de transport disponibile în proximitate, va fi o adevărată investiție pe care o faci acum pentru viitorul tău, indiferent că vei păstra apartamentul, îl vei închiria sau îl vei vinde peste 20-30 de ani.

Părerile cititorilor
1 părere
  • Alex

    în rate sau cu credit ?? 🙂

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
TRIAMA Residence: construcție la standarde europene, spații verzi, curte interioară și parcare subterană. Aproape de metrou! (P)

Proiectul dispune de un mix variat de unități locative, iar clienții pot alege între mai multe variante de finisaje. Amplasat în sud-estul Capitalei, în zona Bd. Basarabia, pe strada...

citește mai departe
Monarch Tower – un proiect rezidențial de lux situat pe Bld. Take Ionescu, Timișoara (P)

De la localizare la facilități, proiectul a fost special conceput pentru cei care visează să se bucure de un stil de viață cu adevărat select. Amplasat în zona centrală...

citește mai departe
Oportunități multiple de investiție în cadrul Silver Mountain Resort & SPA: apartamente, clădire multifuncțională și teren pentru viitoare dezvoltări (P)

Construit în anul 2011, complexul este atractiv atât pentru cei care visează la o locuință de vacanță și/sau micii investitori, cât și pentru cei interesați de un business în...

citește mai departe
O alternativă pentru furnizorul de energie electrică și gaze naturale (P)

Schimbarea furnizorului actual este dreptul tuturor consumatorilor și nu presupune schimbarea contorului și nici a operatorului rețelei de distribuție. Când vine vorba de schimbarea furnizorului de utilități, majoritatea consumatorilor...

citește mai departe
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe