Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 aug. 2012

Cum sa devii proprietar in doar 7 pasi?

scris de Leonard M. in categoria Cumpărători

Sa cumperi o locuinta este, cu siguranta, cea mai importanta achizitie din viata ta. Pornind de la acest aspect, teama de a nu da gres este explicabila. Un pas gresit te poate intoarce la cei anteriori, iar in cazuri extreme, te poate ruina. De aceea iti oferim un ghid pe care, parcurgandu-l, iti vei indeplini visul in cel mai scurt timp si in conditii de maxima siguranta.

1. Stabileste sursa de finantare.
Aici sunt mai multe aspecte de luat in calcul. In primul rand, daca dispui de toti banii necesari achizitiei, nu mai este nicio problema, trecem direct la pasii urmatori. Daca, insa, e vorba de credit bancar, apeleaza cu incredere la un broker de credite. Vei scuti timp pretios si vei primi cele mai bune variante de creditare. Pe de alta parte, inainte sa iei decizia finala, gandeste-te si la urmatoarele aspecte: jobul, locatia jobului(daca trebuie sau nu sa pleci in viitor din localitate), educatia copiilor. Imagineaza-ti ca achizitie unei locuinte prin credit este ca un maraton. Trebuie sa ai forte pentru toti cei 42 de kilometri daca vrei sa ajungi la linia de sosire.

2. Stabileste echipa cu care vei lucra si incheie parteneriate: agentul imobiliar, brokerul de credite, avocatul, notarul, toti fac parte din echipa ta.

3. Costurile achizitiei. Pe langa pretul de vanzare al apartamentului, exista si costuri adiacente: taxele notariale, comisionul agentului imobiliar, cheltuieli de amenajare si utilare a noii locuinte.

4. Alege zona. Fiecare dintre noi are preferinte pentru o anumita zona, iar acest lucru deriva din obisnuinta(daca am copilarit in zona respectiva), din recomandari(daca prietenii nostri locuiesc in zona vizata), sau pur si simplu din tendintele pietei(un cartier nou). Cand alegi zona poti sa tii cont de toate aceste aspecte, dar nu uita si de cele personale: distanta fata de locul de munca, facilitatile zonei, distanta fata de gradinite/scoli, accesul la mijloace de transport, etc.

5. Alege tipul de locuinta. Ce preferi, o locuinta mai mare, intr-o zona mai putin potrivita? Sau o locuinta mai mica intr-o zona de exceptie. Pana la urma este un compromis pe care v-a trebui sa-l faci, iar alegerea este numai a ta.

6. Studiaza detaliile tehnice ale ofertelor vizionate. Dispunerea camerelor, compartimentarile, orientarea ferestrelor in functie de punctele cardinale, finisaje, reparatii de facut, etc.

7. Fa pasul cel mare, atunci cand toate aspectele enumerate mai sus se directioneaza catre o singura locuinta. Aceea este casa ta!

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Niveluri-record de locuințe finalizate în mai multe piețe rezidențiale transilvănene. Unde sunt „suburbiile” cele mai atractive

Într-unul dintre cazurile analizate, numărul unităților locative finalizate s-a dublat comparativ cu anul anterior. În ciuda provocărilor ridicate de situația din domeniul sanitar, reprezentanții SVN Romania sunt de părere...

citește mai departe
Maurer Imobiliare: „Continuăm să lucrăm asiduu la proiectul nostru de peste 300 de unități din centrul orașului Cluj-Napoca” (P)

Apartamentele din cadrul ansamblului Maurer Panoramic vor beneficia, printre altele, de sistem smart home și încălzire prin pardoseală. Te afli în căutarea unui apartament nou, construit cu simțul răspunderii,...

citește mai departe
Oaza ta de relaxare: vilă în stil rustic, cu teren de aproape 5.000 de metri pătrați, la 20 de minute de Cluj-Napoca (P)

Visezi la o oază de relaxare în afara Clujului – orașul cu cea mai rapidă dezvoltare, după Capitală? Această vilă spațioasă, ce combină confortul modern cu stilul tradițional, poate...

citește mai departe
Cluj, București și Timișoara: Prețurile apartamentelor, pe cartiere, la finele lui 2018

Cele mai mari diferențe între prețurile apartamentelor pe cartiere, ajungând și la peste 1.500 de euro pe metru pătrat util, pot fi observate în București; la polul opus se...

citește mai departe
O piață rezidențială mai matură: marii dezvoltatori iau în vizor și orașele mai mici!

Un semn că avem de-a face cu o piață rezidențială mai matură ar fi ca dezvoltatorii de prestigiu să se orienteze nu doar către Capitală și marile centre regionale,...

citește mai departe