Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 Februarie 2023

De ce să colaborezi cu un broker de credit?

scris de Alexandra Manolache in categoria Credite
Ultima actualizare: 03 Februarie 2023

Atunci când dorești să beneficiezi de un credit ipotecar într-un timp cât mai scurt, soluția ideală pentru tine poate fi apelarea la un broker financiar. Acest specialist te va ajuta să găsești cele mai bune rate ale dobânzii și te va susține în cadrul întregului proces, până vei obține creditul.

Minimizarea anxietății privind întregul proces de creditare

Deoarece contractarea unui credit poate fi un proces foarte emoțional, brokerul de credite poate fi foarte util, deoarece te poate ajuta în diferite etape: de la informarea cu privire la documentele de care vei avea nevoie, până la întocmirea efectivă a dosarului. Pe scurt, acesta este un intermediar între client și bancă, traducând astfel cerințele autorităților financiare pe înțelesul tău.

Este un serviciu gratuit

Serviciile unui broker de credite nu vor fi plătite niciodată de către client, deoarece acest specialist lucrează pe baza comisioanelor obținute din partea băncilor. Așadar, tu nu va trebui să plătești pentru serviciile sale.

Soluția potrivită pentru tine

Brokerul îți va prezenta o varietate de oferte de la diferite bănci și totodată te va ajuta să înțelegi care este cea mai potrivită ofertă pentru nevoile tale. Astfel, spre deosebire de serviciile oferite direct de către bancă, brokerul are și rol de consultant.

Mai mult timp pentru tine

Dacă decizi să urmezi acest proces de unul singur, va trebui să treci prin mai multe etape. Astfel, vei identifica ofertele de credit oferite de către toate băncile din România, le vei sorta în funcție de nevoile tale, iar în cele din urmă va trebui să îți aloci timp să vorbești cu ofițerii de credite ale băncilor alese. În funcție de ofertele primite, vei lua decizia finală. Drept urmare, toți acești pași vor fi consumatori de timp, spre deosebire de scenariul în care vei colabora cu un broker de credite.

Compari mai multe oferte, fără ca scorul FICO să aibă de suferit

Cu ajutorul acestui scor, băncile estimează riscul printr-un algorim de elegibilitate. Scorul este influențat de mai mulți factori, precum: istoricul de creditare, numărul interogărilor la birourile de credit, durata, tipul și frecvența ratelor din trecut. Cu cât scorul tău este mai mic, cu atât mai reduse sunt șansele de a primi creditul dorit. În schimb, prin intermediul unui broker poți compara un număr nelimitat de scenarii de credit, fără ca acest scor să fie afectat.

Un dosar pus la punct, șanse mai mari de a primi creditul

Deoarece uneori dosarul de credit necesită acte specifice, acest lucru poate duce la întârizeri de depunere. Însă, daca te decizi să colaborezi cu un astfel de expert, acesta te va sfătui și îți va spune de la început de ce acte vei avea nevoie, iar procesul va decurge rapid, fără situații neașteptate. Inclusiv întocmirea dosarului de credit de către broker este un serviciu gratuit, fără costuri ascunse.

Concluzie

Beneficiază de avantajele de mai sus, prin intermediul parteneriatului DSA Advisors și Imobiliare.ro. Te bucuri de posibilitatea de a obține finanțare printr-un broker de credit, complet gratuit, fără nici un cost ascuns.

Solicită o întâlnire cu unul dintre brokerii de credite!

Cu o experiență de 3 ani ca digital marketing specialist, a dobândit competențe valoroase în comunicare și inovație. Colaborează cu Imobiliare.ro din 2021, ocupându-se de social media și brand. În trecut, a contribuit ca editor al rapoartelor și a comunicatelor de presă.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *