Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 mai 2011

Impact a contractat cu 40% mai multe unităţi în trimestrul I 2011 faţă de trimestrul IV din 2010

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

Impact Developer&Contractor SA (Impact) a contractat un număr de 45 de unităţi de locuit în primul trimestru din anul 2011.
Creşterea numărului de unităţi contractate arată o tendinţă de creştere a interesului clienţilor pentru produsele Impact.
La nivelul profitului brut, Impact a înregistrat o creştere de 3,5 ori faţă de nivelul înregistrat la 31 Martie 2010.
Acest fapt a fost posibil în primul rând datorită diminuării cheltuielilor de exploatare, care au fost cu circa 19% mai mici decât cele din aceeaşi perioadă din 2010.

Astfel, măsurile de restructurare şi eficientizare a activităţii, precum şi rambursarea unei părţi semnificative a creditelor au asigurat diminuarea cheltuielilor şi a pierderii din exploatare, ceea ce a condus per totalul activităţii la un profit brut de 1,6 milioane lei.
La data de 28 Aprilie 2011 a fost admis definitiv şi irevocabil şi recursul Impact împotriva procedurii de deschidere a insolvenţei admisă în luna iulie 2010.
La data de 30 Aprilie 2011 creditele companiei au ajuns sub 25 milioane de euro, ceea ce conduce la o rată a datoriei de circa 28%, calculată ca raport între total datorii şi total active.
„Trebuie subliniat faptul că primul trimestru din anul 2011 a fost caracterizat printr-o creştere a interesului clienţilor pentru produsele diversificate oferite de companie, astfel că veniturile au provenit atât din vânzări de unităţi de locuit, cât şi închirieri şi din vânzări de loturi de teren pentru construcţii individuale”, a declarat Carmen Sandulescu, director executiv Impact SA.
Astfel, în primul trimestru din anul 2011 s-au vândut şi închiriat un număr de 45 de unităţi de locuit şi au fost vândute loturi care însumează circa 700 de metri pătraţi, valoarea totală a contractelor semnate fiind de peste 7 milioane lei.
În aceeaşi perioadă au fost realizate studii de prefezabilitate pentru realizarea unor proiecte din zona leisure, IT&C şi medical, pe terenurile deţinute de companie în Bucureşti. Proiectele au fost prezentate investitorilor în cadrul mai multor evenimente specializate şi discuţii bilaterale. Detalii despre aceste proiecte se regăsesc pe site-ul companiei.

Despre Impact Developer& Contractor SA:
Impact Developer&Contractor SA, înfiinţată în 1991 prin subscripţie publică, este cotată la Bursa de Valori Bucureşti. Compania, care a introdus conceptul de „ansamblu rezidenţial” în România, a dezvoltat până acum în cinci oraşe 16 zone rezidenţiale pentru mai mult de 2.500 de familii care locuiesc în case şi apartamente. Portofoliul este completat cu 25.000 de metri pătraţi de birouri şi spaţii comerciale, precum şi de servicii de administrare complexe.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
marea urbanizare: clisee ale evolutiei demografice si civilizatiilor

Lista celor mai mari (100) orase ale lumii http://www.worldatlas.com/citypops.htm   ne indica informatii asupra modelelor, evolutiilor si creaza premisele pentru o …

Citeşte mai departe

citește mai departe
administrarea resurselor: politic, emotional, economic

Evident titlul leaga cele 3 componente de lobbyul si dezbaterea asupra exploatarii de la Rosia Montana. Din start pot sa …Citeşte mai departe

citește mai departe
Impact: Puterea scăzută de cumpărare face clienţii să opteze pentru închiriere şi nu pentru vânzare

Doar 37% dintre beneficiarii care au încheiat tranzacţii în prima jumătate a acestui an au optat pentru achiziţia unei locuinţe, faţă de o pondere de 76% în 2010. Comparativ...

citește mai departe
Preţurile terenurilor, la nivelul din 2004-2005. Unde găseşti cele mai ieftine şi cele mai scumpe loturi în Bucureşti

Zonele centrale sunt cele cu cel mai mare potenţial speculativ, diferenţa între ofertele mai multor vânzători ajungând şi la 6.000 de euro pe metru pătrat. După mai bine de...

citește mai departe
Bucureştiul şi împrejurimile, „scoase la vânzare” pentru 6,8 miliarde de euro

Terenurile scoase la vânzare în Capitală şi localităţile dimprejurul acesteia se ridică la o valoare considerabilă. Potrivit unui studiu realizat de Impact Developer&Contractor, în momentul de faţă terenurile scoase...

citește mai departe