Impact a contractat cu 40% mai multe unităţi în trimestrul I 2011 faţă de trimestrul IV din 2010

scris de Imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare
Publicat pe: 13 Mai 2011, Ultima actualizare: 04 Februarie 2013

Impact Developer&Contractor SA (Impact) a contractat un număr de 45 de unităţi de locuit în primul trimestru din anul 2011.
Creşterea numărului de unităţi contractate arată o tendinţă de creştere a interesului clienţilor pentru produsele Impact.
La nivelul profitului brut, Impact a înregistrat o creştere de 3,5 ori faţă de nivelul înregistrat la 31 Martie 2010.
Acest fapt a fost posibil în primul rând datorită diminuării cheltuielilor de exploatare, care au fost cu circa 19% mai mici decât cele din aceeaşi perioadă din 2010.

Astfel, măsurile de restructurare şi eficientizare a activităţii, precum şi rambursarea unei părţi semnificative a creditelor au asigurat diminuarea cheltuielilor şi a pierderii din exploatare, ceea ce a condus per totalul activităţii la un profit brut de 1,6 milioane lei.
La data de 28 Aprilie 2011 a fost admis definitiv şi irevocabil şi recursul Impact împotriva procedurii de deschidere a insolvenţei admisă în luna iulie 2010.
La data de 30 Aprilie 2011 creditele companiei au ajuns sub 25 milioane de euro, ceea ce conduce la o rată a datoriei de circa 28%, calculată ca raport între total datorii şi total active.
„Trebuie subliniat faptul că primul trimestru din anul 2011 a fost caracterizat printr-o creştere a interesului clienţilor pentru produsele diversificate oferite de companie, astfel că veniturile au provenit atât din vânzări de unităţi de locuit, cât şi închirieri şi din vânzări de loturi de teren pentru construcţii individuale”, a declarat Carmen Sandulescu, director executiv Impact SA.
Astfel, în primul trimestru din anul 2011 s-au vândut şi închiriat un număr de 45 de unităţi de locuit şi au fost vândute loturi care însumează circa 700 de metri pătraţi, valoarea totală a contractelor semnate fiind de peste 7 milioane lei.
În aceeaşi perioadă au fost realizate studii de prefezabilitate pentru realizarea unor proiecte din zona leisure, IT&C şi medical, pe terenurile deţinute de companie în Bucureşti. Proiectele au fost prezentate investitorilor în cadrul mai multor evenimente specializate şi discuţii bilaterale. Detalii despre aceste proiecte se regăsesc pe site-ul companiei.

Despre Impact Developer& Contractor SA:
Impact Developer&Contractor SA, înfiinţată în 1991 prin subscripţie publică, este cotată la Bursa de Valori Bucureşti. Compania, care a introdus conceptul de „ansamblu rezidenţial” în România, a dezvoltat până acum în cinci oraşe 16 zone rezidenţiale pentru mai mult de 2.500 de familii care locuiesc în case şi apartamente. Portofoliul este completat cu 25.000 de metri pătraţi de birouri şi spaţii comerciale, precum şi de servicii de administrare complexe.

Imobiliare.ro este site-ul de imobiliare din România cu cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor. Imobiliare.ro promite celor care își caută o locuință, cumpărători și chiriași, cea mai bună experiență de căutare și îi ajută să ia cea mai bună decizie pentru a găsi casa ideală.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Impact a finalizat ansamblul Luxuria Residence: peste 600 de apartamente în nordul Bucureștiului. Vezi cum arată!

Proiectul se distinge prin gradul ridicat de eficiență energetică, alături de atenția deosebită acordată facilităților aferente. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat finalizarea ultimei faze de construcție...

citește mai departe
Impact a achiziționat un nou teren în Iași, pentru ansamblul rezidențial Greenfield Copou

Întregul proiect este conceput să cuprindă aproximativ 1.000 de apartamente „verzi”, distribuite în clădiri cu regim redus de înălțime. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat achiziționarea unui...

citește mai departe
Lucrările la ansamblul rezidențial dezvoltat de Impact în Constanța avansează: vilele sunt în stadiu de finalizare, iar fundația primelor blocuri a fost turnată

Întregul proiect este construit în manieră sustenabilă, respectând standardele internaționale impuse de certificarea BREEAM Excellent. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor, listat la Bursa de Valori București, a anunțat...

citește mai departe
Pentru Impact Developer & Contractor, 2020 a fost cel mai bun an din ultimul deceniu în materie de vânzări

Anul trecut, compania și-a implementat strategia de extindere pe plan național, pe piața din Constanța și pe cea din Iași. Pe parcursul lui 2020, Impact Developer & Contractor a...

citește mai departe
A fost livrată a doua fază de construcție a ansamblului Luxuria Residence. Urmează o a treia în 2021

În prima jumătate a anului viitor mai urmează încă 130 de unități locative, ajungându-se la totalul de 630 planificate. Compania autohtonă Impact Developer & Contractor a anunțat livrarea celei...

citește mai departe