Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 mai 2011

IMPACT creşte numărul „locuitorilor verzi” la 1.200! (P)

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

Impact Developer & Contractor continuă cea mai mare campanie de împădurire din nordul Capitalei, începută în martie 2009, ajungând astfel, la 2,4 copaci pentru fiecare locuitor din Greenfield Băneasa, faţă de 1,2 cât corespunde fiecărui bucureştean, adică dublu.

IMPACT Developer & Contractor şi-a propus plantarea unui număr de minimum trei copaci pentru fiecare locuitor din ansamblul rezidenţial Greenfield. Pe măsură ce numărul locuitorilor va creşte, şi numărul copacilor plantaţi va creşte, ajungând la 3.000 de copaci plantaţi pe o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi pentru cei 1.000 de locuitori cât va avea ansamblul rezidenţial Greenfield (estimat pentru anul 2012).

Sâmbătă, 30 aprilie, s-a desfăşurat a doua ediţie a campaniei „Un arbore te aşteaptă să-l plantezi!”. Campania vine în continuarea celei din martie 2009, când s-au plantat 450 de puieţi pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi.

Astfel de acţiuni sunt cu atât mai importante şi necesare cu cât în ultimii ani, parcurile şi spaţiile verzi din Capitală au pierdut teren în faţa betonului. În vreme ce în Bucureşti copacii dispar, în Greenfield se plantează. Fiecărui locuitor din Greenfield îi corespund peste 40 de metri pătraţi de spaţiu verde, de opt ori mai mult spaţiu verde faţă de un bucureştean, care are, în medie 5-6 metri pătraţi. Minimul cerut de UE este de 26 de metri pătraţi de locuitor, iar necesarul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 50 de metri pătraţi pe locuitor.

La evenimentul din 30 aprilie au participat peste 160 de voluntari, majoritatea familii cu copii, dar şi angajaţi ai companiei şi locuitori din Greenfield. Anul acesta s-au plantat 600 de pomi fructiferi, 420 de meri şi 180 de caişi, pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Puieţii au fost sădiţi după regulile şi explicaţiile date voluntarilor de către specialiştii pomicultori şi asistenţii peisagişti ai Impact.

Iniţiativa, care s-a desfăşurat cu fonduri puse la dispoziţie de Impact Developer & Contractor, a avut parte de susţinerea Mic.ro şi s-a bucurat de mediatizarea online prin intermediul blogurilor Let’sdoitromania.ro, romaniapozitiva.ro, alexmazilu.ro, stiridebine.ro şi a blogului Greenfield – blog.greenfieldresidence.ro.

Cei mai implicaţi şi entuziasmaţi de acţiune au fost copiii. Aceştia au avut o experienţă inedită pentru că şi-au făcut un prieten pe care au promis să se întoarcă să-l viziteze şi căruia i-au dat un nume. Numele pomişorului a putut fi notat în Diploma de Plantator pe care fiecare valuntar a primit-o!

„Filozofia noastră de dezvoltator a fost să construim întotdeauna cât mai aproape de pământ. De aceea, în ansamblurile noastre, avem numai case şi blocuri de joasă înălţime, de maximum trei etaje. Mai mult, conceptul nostru urbanistic este “wood mood”, ceea ce înseamnă cât mai mult verde în ansamblurile noastre, cât mai multe spaţii verzi şi locuri de recreere. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de dezvoltări rezidenţiale responsabile, dar şi de implicarea celor care vor locui efectiv în ansamblurile respective. În acest sens, această campanie de plantare este un exemplu de colaborare între dezvoltator şi beneficiari – actuali şi potenţiali, colaborare din care vom avea cu toţii de câştigat” – a declarat Carmen Săndulescu, Director Executiv Financiar al IMPACT Developer & Contractor.

Despre Impact:
IMPACT Developer & Contractor SA este cea mai inovativă companie imobiliară românească. IMPACT oferă soluţii de locuire care presupun produse rezidenţiale diferite, cu soluţii financiare individualizate, cu modalităţi de contractare multiple, precum şi servicii de administrare complexe. Înfiinţată în 1991, IMPACT este cotată la Bursa de Valori Bucureşti şi este una dintre cele mai cunoscute societăţi din România în domeniul imobiliar şi al pieţei de capital. Din 1996, de când a introdus pe piaţă conceptul de ansamblu rezidenţial, IMPACT a dezvoltat 16 ansambluri în patru oraşe: Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Oradea, cu peste 2.200 de case şi apartamente, precum şi 25.000 mp de birouri şi spaţii comerciale. În cei 20 ani de activitate pe piaţa românească, IMPACT a obţinut peste 100 de distincţii şi premii.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ansamblul rezidențial The Ivy: 800 de locuințe moderne, lângă pădurea Băneasa. Va fi certificat Breeam Excellent! (P)

Dacă visezi să locuiești în sânul naturii, aproape de pădure, fără a face vreun rabat în materie de confort, acest proiect modern din nordul Bucureștiului este întrutotul demn de...

citește mai departe
Aqua City, singurul cartier cu apă de izvor la robinet! Peste 1.800 de apartamente lângă Lacul Morii, deservite de zone verzi, teren de sport, grădiniță și centru comercial (P)

Îți dorești să locuiești într-un ansamblu rezidențial modern, într-o zonă aerisită a Capitalei, care să-ți ofere multiple posibilități de relaxare în aer liber? În acest proiect din București poți...

citește mai departe
Rhodium Residence: ansamblu de tip boutique într-o zonă liniștită, aerisită și cu spații verzi din Cluj-Napoca (P)

Îți dorești ca „acasă” să te poți relaxa deplin, dar și să poți ajunge rapid în mijlocul naturii? Acest ansamblu rezidențial îți împlinește ambele dorințe – și nu numai....

citește mai departe
Perspectivă optimistă pentru rezidențial: în 2020, dezvoltatorii români de locuințe au fost printre cei mai activi cumpărători de terenuri din zona Capitalei

Volumul total al tranzacțiilor consemnate pe acest segment de piață a fost ușor mai scăzut comparativ cu anul precedent, ca efect al stării de urgență impuse pe fondul Covid-19....

citește mai departe
A fost finalizat primul turn rezidențial din ansamblul XCity Towers, din Timișoara. Urmează alte 148 de unități

Clădirea însumează 134 de apartamente moderne, cu tipologii variate, cele mai numeroase fiind cele cu două camere. Dezvoltatorul autohton Wallberg a anunțat finalizarea primul turn din ansamblul rezidențial XCity...

citește mai departe