Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 Mai 2011

IMPACT creşte numărul „locuitorilor verzi” la 1.200! (P)

scris de Imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 11 Mai 2011

Impact Developer & Contractor continuă cea mai mare campanie de împădurire din nordul Capitalei, începută în martie 2009, ajungând astfel, la 2,4 copaci pentru fiecare locuitor din Greenfield Băneasa, faţă de 1,2 cât corespunde fiecărui bucureştean, adică dublu.

IMPACT Developer & Contractor şi-a propus plantarea unui număr de minimum trei copaci pentru fiecare locuitor din ansamblul rezidenţial Greenfield. Pe măsură ce numărul locuitorilor va creşte, şi numărul copacilor plantaţi va creşte, ajungând la 3.000 de copaci plantaţi pe o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi pentru cei 1.000 de locuitori cât va avea ansamblul rezidenţial Greenfield (estimat pentru anul 2012).

Sâmbătă, 30 aprilie, s-a desfăşurat a doua ediţie a campaniei „Un arbore te aşteaptă să-l plantezi!”. Campania vine în continuarea celei din martie 2009, când s-au plantat 450 de puieţi pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi.

Astfel de acţiuni sunt cu atât mai importante şi necesare cu cât în ultimii ani, parcurile şi spaţiile verzi din Capitală au pierdut teren în faţa betonului. În vreme ce în Bucureşti copacii dispar, în Greenfield se plantează. Fiecărui locuitor din Greenfield îi corespund peste 40 de metri pătraţi de spaţiu verde, de opt ori mai mult spaţiu verde faţă de un bucureştean, care are, în medie 5-6 metri pătraţi. Minimul cerut de UE este de 26 de metri pătraţi de locuitor, iar necesarul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 50 de metri pătraţi pe locuitor.

La evenimentul din 30 aprilie au participat peste 160 de voluntari, majoritatea familii cu copii, dar şi angajaţi ai companiei şi locuitori din Greenfield. Anul acesta s-au plantat 600 de pomi fructiferi, 420 de meri şi 180 de caişi, pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Puieţii au fost sădiţi după regulile şi explicaţiile date voluntarilor de către specialiştii pomicultori şi asistenţii peisagişti ai Impact.

Iniţiativa, care s-a desfăşurat cu fonduri puse la dispoziţie de Impact Developer & Contractor, a avut parte de susţinerea Mic.ro şi s-a bucurat de mediatizarea online prin intermediul blogurilor Let’sdoitromania.ro, romaniapozitiva.ro, alexmazilu.ro, stiridebine.ro şi a blogului Greenfield – blog.greenfieldresidence.ro.

Cei mai implicaţi şi entuziasmaţi de acţiune au fost copiii. Aceştia au avut o experienţă inedită pentru că şi-au făcut un prieten pe care au promis să se întoarcă să-l viziteze şi căruia i-au dat un nume. Numele pomişorului a putut fi notat în Diploma de Plantator pe care fiecare valuntar a primit-o!

„Filozofia noastră de dezvoltator a fost să construim întotdeauna cât mai aproape de pământ. De aceea, în ansamblurile noastre, avem numai case şi blocuri de joasă înălţime, de maximum trei etaje. Mai mult, conceptul nostru urbanistic este “wood mood”, ceea ce înseamnă cât mai mult verde în ansamblurile noastre, cât mai multe spaţii verzi şi locuri de recreere. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de dezvoltări rezidenţiale responsabile, dar şi de implicarea celor care vor locui efectiv în ansamblurile respective. În acest sens, această campanie de plantare este un exemplu de colaborare între dezvoltator şi beneficiari – actuali şi potenţiali, colaborare din care vom avea cu toţii de câştigat” – a declarat Carmen Săndulescu, Director Executiv Financiar al IMPACT Developer & Contractor.

Despre Impact:
IMPACT Developer & Contractor SA este cea mai inovativă companie imobiliară românească. IMPACT oferă soluţii de locuire care presupun produse rezidenţiale diferite, cu soluţii financiare individualizate, cu modalităţi de contractare multiple, precum şi servicii de administrare complexe. Înfiinţată în 1991, IMPACT este cotată la Bursa de Valori Bucureşti şi este una dintre cele mai cunoscute societăţi din România în domeniul imobiliar şi al pieţei de capital. Din 1996, de când a introdus pe piaţă conceptul de ansamblu rezidenţial, IMPACT a dezvoltat 16 ansambluri în patru oraşe: Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Oradea, cu peste 2.200 de case şi apartamente, precum şi 25.000 mp de birouri şi spaţii comerciale. În cei 20 ani de activitate pe piaţa românească, IMPACT a obţinut peste 100 de distincţii şi premii.

Imobiliare.ro este site-ul de imobiliare din România cu cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor. Imobiliare.ro promite celor care își caută o locuință, cumpărători și chiriași, cea mai bună experiență de căutare și îi ajută să ia cea mai bună decizie pentru a găsi casa ideală.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum se văd vânzările de apartamente de la etajul 19? (P)

Sfârșitul anului aduce în lumina reflectoarelor unul dintre proiectele cele mai impunătoare din București, ansamblul Global Residence Monolitului aflat lângă stația de metrou Mihai Bravu, un complex cu regim...

citește mai departe
Un nou ansamblu rezidențial în estul Capitalei. Apartamentele s-au pus în vânzare săptămâna aceasta

HILS Development, dezvoltator cu peste 4.000 de apartamente în portofoliu, lansează un nou proiect rezidențial. HILS Sunrise va fi construit în imediata apropiere a stației de metrou Anghel Saligny...

citește mai departe
Chirie în două dintre proiectele noi din București. Ai de ales din 120 de locuințe

Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital își rezervă stocul de locuințe finalizate în București pentru o ofertă de închiriere, cu contribuția financiară a unor investitori instituționali. Tranzacția inițială cuprinde aproximativ 120...

citește mai departe
Dacă vrei o locuință aici, ar fi bine să te grăbești. Gradul de contractare a ajuns la 98% în prima jumătate a anului

În ansamblul Greenfield Băneasa, aflat în continuă dezvoltate în zona de nord a Capitalei încă din anul 2007, gradul de contractare a ajuns în prima jumătate a acestui an...

citește mai departe
În 2021, dezvoltatorul ansamblurilor Cortina a vândut locuințe în valoare de peste 90 de milioane de euro. Compania continuă investițiile

Lucrările la două dintre proiectele în care au fost tranzacționate proprietăți au început chiar anul trecut. Dezvoltatorul autohton Eden Capital Development a anunțat că anul trecut a vândut locuințe...

citește mai departe