Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 sept. 2013

În pas cu toamna: cum să dai un nou „look” casei tale

scris de Adriana Lefter in categoria Home & Deco, Ştiri imobiliare

Chiar și micile schimbări pot face ca locuința ta să reflecte trecerea la un nou anotimp.

Dacă te numeri printre cei care au nevoie de schimbări din când în când, inclusiv în casă, venirea toamnei este un moment numai bun pentru așa ceva. Designerii retailerului de bricolaj Hornbach îți propun patru sugestii de amenajare, pornind de la scheme cromatice diferite, care te pot inspira. Chiar și micile schimbări pot fi binevenite pentru ca locuința ta să reflecte trecerea la un nou anotimp. „Accentele în locuinţă sunt puse în această toamnă pe diverse accesorii confecţionate din lemn, blană sau ratan, pe lumânările mari susţinute în suporturi de sticlă sau metal, dar şi pe alte elemente cromatice de stil. Tot în această perioadă se poartă şi culorile vesele, în nuanţe pastelate, indiferent dacă vorbim despre mobilier, accesorii sau despre alte obiecte decorative”, subliniază Mugurel-Horia Rusu, directorul general al Hornbach România.

Cool Pastels:
Special concepută pentru aceia care nu (prea) văd în venirea toamnei un motiv de bucurie, această variantă de amenajare are la bază o gamă de culori pastelate, cunoscute pentru efectul lor calmant asupra psihicului. Nuanțele pale ce definesc fundalul camerei pot fi combinate cu obiecte decorative în culori vii, precum roz intens, galben sau mov, pentru a da dinamism încăperii. Într-un astfel de decor se încadrează perfect piesele de mobilier simple, alături de câteva accesorii complementare.

cool pastels Hornbach
 
Feeling Wood:
Această sugestie de decorare a casei se potrivește perfect iubitorilor naturii. Pornind de la o schemă cromatică bazată pe nuanțele pământului, accesoriile folosite au rolul de a transpune în plan urban atmosfera unei cabane din mijlocul munților. Sub diverse forme, lemnul este cel care „dă tonul” nostalgiei după natură – de la parchetul laminat, la piesele de mobilier din lemn masiv până la diversele decorațiuni. Tuturor acestora li se adaugă o serie de detalii precum accesoriile confecționate din blană sau ratan sau plantele decorative ce evocă imaginea copacilor desfrunziți.

Feeling Wood Hornbach

Loft Living: 
Cea de-a treia variantă de amenajare propusă de designerii Hornbach se distinge prin caracterul său funcţional, sobru, specific urban. Schema de culori de factură neutră – ce include tonuri de gri, bej, albastru şi negru – dau locuinţei un aer calm şi echilibrat. Mobilierul simplu, sumar, constituie baza unui decor modern, cu înclinații spre un look industrial (datorită preferinței pentru metal). Un efect deosebit este creat de decorațiunile vintage (precum măsuța de cafea, de fapt un vechi „cufăr” metalic, sau covorul uzat).

Loft Living Hornbach

Summer’s End:
Cea din urmă sugestie de decorare a locuinței folosește din abundență culorile toamnei pentru a crea un ambient caracterizat de plinătate și căldură. Nuanţele predominante de roşu, în combinație cu portocaliul, maroul sau culoarea prunei – totul pe un fundal gri neutru – ilustrează perfect trecerea de la vară la toamnă. Un asemenea decor este plin de viață și liniștitor totodată.

Summer's end Hornbach

Citește și: Cum să faci din casa ta un loc mai relaxant: idei pentru dormitor, living, baie și bucătărie

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.