Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
25 nov. 2013

Lansare: Pact pentru Integritate și Transparență în Mediul de Afaceri Românesc (P)

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

negocierebancaSemnatarii își vor asuma angajamentul de a genera un model economic și social bazat pe valori si principii morale ca soluție de dezvoltare a societății românești.

Transparency International va lansa vineri, 29 noiembrie 2013, Pactul pentru Integritate și Transparență în Mediul de Afaceri Românesc, în cadrul conferinței internaționale cu tema „Integrity in Business: Key for sustainable and long term prosperity”, ce se va desfășura între 27 și 29 Noiembrie la Hotel Intercontinental București. Documentul punctează o serie de standarde de integritate și transparență în afaceri și a fost dezvoltat de Transparency International România, alături de reprezentanții câtorva companii care sunt foarte conștienți atât de impactul pe care îl poate avea corupția asupra societății în general, cât și de responsabilitatea proprie față de societatea în care își desfășoară activitățile economice.

Companiile care vor alege să semneze acest document în cadrul conferinței finale își asumă misiunea de a contribui la crearea unei culturi de integritate și transparență prin reașezarea și consolidarea sistemului de valori și principii la nivelul societății românești, având la bază următoarele fundamente:

– Responsabilitatea față de societate, angajați și acționari;
– Transparența 360º;
– Dezvoltarea incluzivă;
– Dezvoltarea durabilă;
– Onestitatea față de consumatori;
– Acțiunea colectivă;
– Atitudinea pro-activă;
– Conformitatea și complementaritatea;
– Credibilitatea.

Pactul reprezintă angajamentul individual și colectiv al companiilor membre de a genera un model economic și social bazat pe valori si principii morale ca soluție de dezvoltare a societății românești, de eliminare a inegalităților, a corupției, a abuzului de putere și a fraudelor. Prin aderarea la acest pact, părțile semnatare își însușesc valorile și principiile enumerate în cadrul său și împărtășite de Transparency International România. Aceste principii sunt linii directoare în crearea unui mediu de afaceri integru, transparent și responsabil.

În prima zi a conferinței internaționale cu tema „Integrity in Business: Key for sustainable and long term prosperity” vor fi lansate alte patru evenimente similare, adresate mediului academic, societății civile, IMM-urilor și sistemului medical. Aceste documente au fost elaborate pe parcursul a trei ani în cadrul proiectului POSDRU 63280 „Împreună pentru integritate, responsabilitate socială și dezvoltare durabilă”, prin întâlniri de lucru ale grupurilor interesate și prin dezbaterea rezultatelor la nivel regional.

Pentru mai multe detalii referitoare la eveniment, dar și la pact, vă rugăm să accesați fie www.businessintegrity.ro/conference, fie www.transparency.org.ro.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
WIN Herăstrău: echilibrul și armonia arhitecturii contemporane, la un pas de cel mai mare parc al Capitalei (P)

La finalizare, ansamblul va fi format din șase clădiri rezidențiale, ce vor însuma aproximativ 300 de apartamente. Visezi la o locuință perfect concepută pentru nevoile tale, în care să...

citește mai departe
Liberalizarea pieței de energie: Restart Energy, furnizorul atent la nevoile consumatorilor (P)

Odată cu venirea verii, se apropie termenul-limită până la care românii își mai pot schimba furnizorul de energie electrică. Piața de electricitate a devenit complet liberalizată la data de...

citește mai departe
Apartamente în imobil nou, Piața Victoriei: localizare deosebită, în zonă cu verdeață, finisaje de top. Potențial de investiție!

Cele trei proprietăți disponibile spre vânzare sunt atractive atât pentru un consumator final, cât și pentru un investitor – ele pot fi folosite atât în scop locativ, cât și...

citește mai departe
Ansamblul rezidențial The Ivy: 800 de locuințe moderne, lângă pădurea Băneasa. Va fi certificat Breeam Excellent! (P)

Dacă visezi să locuiești în sânul naturii, aproape de pădure, fără a face vreun rabat în materie de confort, acest proiect modern din nordul Bucureștiului este întrutotul demn de...

citește mai departe
Aqua City, singurul cartier cu apă de izvor la robinet! Peste 1.800 de apartamente lângă Lacul Morii, deservite de zone verzi, teren de sport, grădiniță și centru comercial (P)

Îți dorești să locuiești într-un ansamblu rezidențial modern, într-o zonă aerisită a Capitalei, care să-ți ofere multiple posibilități de relaxare în aer liber? În acest proiect din București poți...

citește mai departe