Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
25 nov. 2013

Lansare: Pact pentru Integritate și Transparență în Mediul de Afaceri Românesc (P)

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

negocierebancaSemnatarii își vor asuma angajamentul de a genera un model economic și social bazat pe valori si principii morale ca soluție de dezvoltare a societății românești.

Transparency International va lansa vineri, 29 noiembrie 2013, Pactul pentru Integritate și Transparență în Mediul de Afaceri Românesc, în cadrul conferinței internaționale cu tema „Integrity in Business: Key for sustainable and long term prosperity”, ce se va desfășura între 27 și 29 Noiembrie la Hotel Intercontinental București. Documentul punctează o serie de standarde de integritate și transparență în afaceri și a fost dezvoltat de Transparency International România, alături de reprezentanții câtorva companii care sunt foarte conștienți atât de impactul pe care îl poate avea corupția asupra societății în general, cât și de responsabilitatea proprie față de societatea în care își desfășoară activitățile economice.

Companiile care vor alege să semneze acest document în cadrul conferinței finale își asumă misiunea de a contribui la crearea unei culturi de integritate și transparență prin reașezarea și consolidarea sistemului de valori și principii la nivelul societății românești, având la bază următoarele fundamente:

– Responsabilitatea față de societate, angajați și acționari;
– Transparența 360º;
– Dezvoltarea incluzivă;
– Dezvoltarea durabilă;
– Onestitatea față de consumatori;
– Acțiunea colectivă;
– Atitudinea pro-activă;
– Conformitatea și complementaritatea;
– Credibilitatea.

Pactul reprezintă angajamentul individual și colectiv al companiilor membre de a genera un model economic și social bazat pe valori si principii morale ca soluție de dezvoltare a societății românești, de eliminare a inegalităților, a corupției, a abuzului de putere și a fraudelor. Prin aderarea la acest pact, părțile semnatare își însușesc valorile și principiile enumerate în cadrul său și împărtășite de Transparency International România. Aceste principii sunt linii directoare în crearea unui mediu de afaceri integru, transparent și responsabil.

În prima zi a conferinței internaționale cu tema „Integrity in Business: Key for sustainable and long term prosperity” vor fi lansate alte patru evenimente similare, adresate mediului academic, societății civile, IMM-urilor și sistemului medical. Aceste documente au fost elaborate pe parcursul a trei ani în cadrul proiectului POSDRU 63280 „Împreună pentru integritate, responsabilitate socială și dezvoltare durabilă”, prin întâlniri de lucru ale grupurilor interesate și prin dezbaterea rezultatelor la nivel regional.

Pentru mai multe detalii referitoare la eveniment, dar și la pact, vă rugăm să accesați fie www.businessintegrity.ro/conference, fie www.transparency.org.ro.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
AVANERA: peste 500 de locuințe noi pentru suceveni, în centrul administrativ al orașului (P)

Lucrările de construcție sunt programate să înceapă în perioada imediat următoare, iar apartamentele sunt deja disponibile pentru a fi (pre)contractate. Situat în centrul administrativ al oraşului Suceava, pe Strada...

citește mai departe
Lake House 2: o iniţiativă imobiliară marca Mircea Lucescu (P)

Dincolo de localizarea favorabilă (în zona Lacul Morii), ansamblul imobiliar se distinge prin designul său futurist, dar și prin facilitățile de top oferite viitorilor locatari. Toată lumea îl cunoaşte...

citește mai departe
RE/MAX: Oportunități de investiții în Chișinău, Republica Moldova – de la teren de 9,7 ha la marginea orașului la clădire de birouri în centru (P)

Localizarea geografică favorabilă a țării vecine o face atractivă pentru potențialii investitori – cu atât mai mult cu cât aceasta are o piață imobiliară în curs de dezvoltare. La...

citește mai departe
Apartamente cu două și trei camere, finalizate, într-un ansamblu rezidențial liniștit, cu spații verzi, din estul Capitalei. Te poți muta imediat! (P)

Visezi la o locuință nou-construită, cu acces facil la facilitățile orașului, dar vrei să eviți agitația și supraaglomerarea? Acest proiect de mici dimensiuni poate fi exact pe gustul tău....

citește mai departe
Parfum de istorie cu esențe cosmopolitane: Armenească Residence, șansa ta de a locui în centrul Capitalei! (P)

Într-una din zonele care păstrează cel mai bine aerul Bucureștiului de altădată, datorită vechilor reședințe boierești și monumentelor arhitecturale, își face loc un nou ansamblu rezidențial. Situat în zona...

citește mai departe