Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 mai 2014

Ofertă pentru cumpărători: chirie garantată pe un an de zile la achizițiile în scop investițional!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare

Cei interesați pot spera la un randament de până la 9%, în funcție de numărul de locuințe achiziționate și de variantele de mobilare alese.

Sesizând o creștere a interesului pentru achiziția de locuințe noi în scop investițional, compania Coldwell Banker Affiliates of Romania, manager și agent exclusiv al ansamblului rezidențial Cosmopolis, a lansat la începutul acestui an un produs numit „business la cheie”. Acesta este adresat micilor investitori care vor să cumpere una sau mai multe locuințe în cadrul complexului, cu scopul de a le închiria ulterior.

cosmopolis 12

Cumpărătorii care apelează la această soluție au chiria garantată timp de un an de zile, în eventualitatea în care nu vor reuși să-și închirieze noua proprietate. Randamentul anual al unei asemenea investiții, explică reprezentanții companiei, poate ajunge la 9% (în euro) – în funcție de numărul de locuințe cumpărate și de variantele de mobilare alese. Spre comparație, dobânzile medii din piața bancară se situează la un nivel de 3-4% pe an.

“Am sesizat că investitorii s-au întors în piața imobiliară și am decis să lansăm un produs care să li se adreseze. Nu vorbim de un număr la fel de ridicat ca în perioada 2005-2008 dar există persoane care dispun de resurse financiare și care doresc o investiție sigură, o investiție care să le aducă un randament anual superior celui oferit de, spre exemplu, un depozit bancar.”

Gabriel Voicu, director New Homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania

Potrivit informațiilor companiei, prin noul sistem au fost vândute până acum 25 de locuințe, toate fiind deja închiriate, la prețuri de circa 300 de euro pentru o garsonieră, aproximativ 350 de euro pentru un apartament cu două camere, 400 de euro pentru un apartament cu trei camere și 550 de euro pentru o vilă. Cea mai mare parte a celor care au apelat la acest produs au cumpărat două-trei locuințe, cea mai mare tranzacție vizând un „pachet” de șase apartamente. „Acești cumpărători sunt antreprenori sau persoane care ocupă funcții de management, care au economii sau au realizat recent diferite tranzacții”, explică Gabriel Voicu.

Obiectiv pentru 2014: cel puțin 400 de locuințe noi
Până în prezent, în cadrul Cosmopolis au fost finalizate peste 1.400 de unități locative (apartamente și vile), ansamblul având o comunitate de peste 2.500 de locuitori. Bugetul de investiții alocat pentru acest an se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, sumă în care este inclusă finalizarea a cel puțin 400 de locuințe, precum și dezvoltarea infrastructurii generale a proiectului; printre obiectivele pe 2014 se numără amenajarea mai multor terenuri sportive, a lacului din apropierea ansamblului, a unei plaje, dar și construirea unui ponton și a unei noi piscine.

Prețurile de vânzare pentru locuințele din Cosmopolis pornesc de la 29.000 de euro (plus TVA) pentru un studio cu o suprafață construită de 49 de metri pătrați, de la 42.000 de euro (plus TVA) pentru un apartament cu două camere de 63 de metri pătrați construiți, și de la 55.600 de euro (plus TVA) pentru o unitate locativă tricamerală, de 82 de metri pătrați construiți. În cadrul ansamblului sunt disponibile la vânzare și vile, la un preț de 90.000 de euro (plus TVA), pentru o suprafață construită de 112 metri pătrați.

Citește și: Semne bune anul are: dezvoltatorul Cosmopolis vrea să construiască cu 50% mai multe locuințe decât în 2013

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Dezvoltatorul Cosmopolis se adaptează la noile condiții de piață: dintre cele 500 de locuințe planificate pentru 2021, aproape jumătate vor fi vile. „2020 a fost un an bun”

Investiția planificată pentru dezvoltarea proiectului – incluzând aici nu doar componenta rezidențială, ci și infrastructura și facilitățile – a fost majorată cu o treime față de 2020. Opus Land,...

citește mai departe
Lebăda Lake Residence: 600 de apartamente cu vedere spre lac și pădure, în estul Capitalei (P)

Visezi să locuiești cât mai aproape de natură, dar nu ești dispus, pentru aceasta, să renunți la avantajele traiului în Capitală? Acest ansamblu rezidențial de proporții, ce dispune deja...

citește mai departe
Dream Houses: apartamente cochete, spațioase, lângă pădure și lac (P)

Visezi să locuiești în mijlocul naturii, dar fără a te lipsi de toate facilitățile oferite de viața într-un oraș precum Bucureștiul? Ansamblul rezidențial Dream Houses reprezintă o alegere cu...

citește mai departe
Real Residence Resort: o nouă experiență de locuire pentru ploieșteni, în zona centrală a orașului (P)

Te afli în căutarea unei locuințe nou construite într-o zonă bine cotată a orașului, în măsură să-ți ofere stilul de viață la care visezi? Ansamblul Real Residence Resort poate...

citește mai departe
A fost livrată a doua fază de construcție a ansamblului Luxuria Residence. Urmează o a treia în 2021

În prima jumătate a anului viitor mai urmează încă 130 de unități locative, ajungându-se la totalul de 630 planificate. Compania autohtonă Impact Developer & Contractor a anunțat livrarea celei...

citește mai departe