Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Cosmina Popovici a întrebat

Achizitie apartament cu modificari

publicat pe 22 mai 2019 in categoria Cumpărători

As vrea sa cumpar un apartament vechi care are clasicile modificari: balcon(logie) inchis, extindere spatiu living cu spatiul balconului (nu s-a mai pus geam si usa inapoi dar nici nu s-a spart partea de jos ), spart debara in bucatarie. Am intrebat daca modificarile s-au facut cu proiect, iar proprietarul a zis ca nu, dar ca nu s-au spart pereti de sustinere. Aici vine interbarea mea: cum ma pot asigura ca apartamentul este in regula, cu actele, ce acte trebuie sa verific si daca e ok argumentul ca se pot face modificari daca nu sunt pereti de sustinere.
Multumesc,

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți
Ionut Stancu a răspuns:
22 mai 2019
  • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
  • Administrator si asociat unic
  • Bucuresti

Buna ziua!

In mod normal, conform Legii 50/1991 actualizata 2018, orice modificare de compartimentare a unei proprietati trebuie sesizata de catre proprietar inainte de operare, departamentului abilitat al Primariei care urmeaza sa elibereze acordul de modificare, insotit ulterior de refacerea schitei cadastrale.
In general, in cazul unor modificari nestructurale precum cele mentionate de dvs, decizia de acordare a unei finantari raman la aprecierea institutiei bancare creditoare, aceasta urmand sa solicite (in urma evaluarii proprietatii) cel putin releveul refacut si atestat prin stampila de un inginer de cadastru si care sa nu fie neaparat transmis in vederea actualizarii la Oficiul de Cadastru.
Din experienta, am sesizat ca banca nu respinge dosarele de creditare ale unui apartament cu modificarile specificate fiind, dealtfel, singurele acceptate.
Faptul ca s-a renuntat la usa si ferestrele balconului, nu constituie modificare.

  • Rating răspuns 2.67/5
  • 3 evaluări