Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Enache Sebastian a întrebat

Achizitie casa

publicat pe 18 Apr 2018 in categoria Cumpărători

Buna ziua. Sunt interesat sa achizitionez o casa sau un teren pentr constructia unei case. Ce-mi recomandati: sa achizitionez terenul si sa construiesc o casa sau sa achizitionez o casa cu tot cu teren?
Zona de interes este in jurul Cluj Napoca

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la cititori
avatar
Martha Popa a răspuns:
19 Apr 2018
  • TOTAL HOUSE IMOB &SERVICES SRL
  • OWNER
  • Ploiesti

Depinde de bugetul de care dispuneti.
In acest sens trebuie sa aveti in vedere doua aspecte care indirect pot duce la diferente financiare.
Achizitia unui teren poate reprezenta un cost mai mic in faza initiala.Dar, va conta si mai mult la final daca pe langa acest teren nu sunt utilitatile trase la hotar sau in apropiere , daca panza freatica este foarte sus si daca drumurile aferente terenului nu sunt puse la punct.
Ridicarea unei case poate duce la un cost final mai mare, fiindca aici va depinde de toate costurile materialelor si de toti cei alaturi de care ridicati casa.
Daca va realizati initial un buget real si verificat prealabil; pentru ridicarea casei ,este posibil atat timp cat terenul este ok din toate punctele de vedere sa va duca la ,,atat cat va permiteti" dar aveti siguranta ca modul in care va arata casa si modul in care a fost facuta casa sunt cum trebuie.
Pe partea cealalta, preluarea unei case deja finalizata va poate aduce altfel de beneficii: 1)Nu mai aveti nevoie sa alergati dupa arhitecti, proiecte si aprobari de constructie si de bransare la reteaua de gaz,apa etc,
2)va scuteste de santier, de alt timp de astaptare pana cand va mutati ,nu mai investiti in materiale de constructie.
Bine inteles ca exista si riscul ca atunci cand luati o casa deja facuta , sa apara si alte vicii ascunse sau eventuale surprize ulterior achizitiei.
Aici tine si de atentia dvs la detalii, si de cunostintele tehnice pe care le aveti despre asa ceva , sau de experienta agentului care va reprezinta in procesul de achizitie al casei.
Decizia finala trebuie sa va apartina exclusiv!

Raporteaza

0