Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Florina a întrebat

Acte de primit la cumparare imobil nou

publicat pe 11 nov. 2018 in categoria Investiții

Buna ziua,
Saptamana viitoare voi semna contract de vanzare-cumparare pentru o garsoniera intr-un imobil nou. Problema insa este ca dezvolatorul se fastaceste cand vine vorba de utilitati (curent si gaz). Curent exista acum in bloc, dar cred ca este pe contact de santier. Care sunt drepturile mele? ce trebuie sa primesc de la dezvoltator in momentul in care semnez pentru a ma racorda la utilitati pe numele meu?
Multumesc frumos!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Anca Toma a răspuns:
12 nov. 2018
  • imobiliare.ro

Neclaritatile pe care ni le-ati expus implica un grad ridicat de complexitate juridica, precum si adaptare la situatia specifica; de aceea, va recomandam sa apelati la serviciile unui avocat sau ale unui alt specialist in stiinte juridice (notarul care instrumenteaza dosarul imobilului, consilier juridic s.a.). Scopul acestei sectiuni a portalului www.imobiliare.ro este de a oferi informatii despre aspecte ce tin de piata imobiliara, nu colaboram momentan cu specialisti din alte domenii si nu asiguram asistenta juridica gratuita sau contra cost.
Atragem atentia totusi ca o tranzactie de vanzare-cumparare imobil se finalizeaza, deci opereaza de drept, nu dupa semnarea contractului / actului pregatit de notar, ci dupa receptia imobilului de catre cumparator (se face un proces verbal in acest sens, cu mentiuni complete, inclusiv despre fiecare utilitate) si inscriere / intabularea dreptului de proprietate in Cartea Funciara.
Pentru o informare la nivel general, am gasit insa cateva link-uri utile:
https://www.conso.ro/citeste-comentariu/143/imob/Sfaturi-de-la-ANPC-pentru-receptia-corecta-a-unui-apartament-nou.html
https://www.avocatnet.ro/forum/discutie_355263/Cumparare-apartament-nou-aflat-sub-ipoteca-de-la-dezvoltator.html
http://www.legalway.ro/la-ce-sa-fii-atent-atunci-cand-cumperi-un-apartament-nou/