Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
manoelasimiganoschi a întrebat

Acte necesare pentru cumparare bloc nou

publicat pe 8 Jul 2018 in categoria Cumpărători

Buna ziua,
Vreau sa cumpar un apartament nou care este in faza de proiect. As vrea sa stiu care sunt actele care trebuie sa le prezinte proprietari. Tin sa specific ca tranzactia se face prin intermediul unei agentii imobiliare. Va multumesc

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
9 Jul 2018
  • imobiliare.ro

Indiferent de modul in care ajungeti la decizia de cumparare - contactand direct dezvoltatorul sau prin intermediul unei agentii imobiliare - tranzactia se initiaza (antecontract) si se finalizeaza (contract de vanzare-cumparare) la notarul public. Acesta, la incheierea antecontractului, va verifica actele imobilului si se va asigura ca ati luat la cunostinta de acestea. Notarul unde se incheie tranzactia este ales, in mod normal si recomandabil, de catre cumparator.

Puteti solicita dezvoltatorului orice document de care poate dispune in aceasta faza: copie a proiectului in sine, avizele si autorizatiile obtinute pana acum, istoricul terenului pe care se va dezvolta proiectul s.a. Puneti in discutie si partea de ulteriora constructiei la rosu: finisaje, amenajare spatii comune, infrastructura etc.

In prezent, principala grija este demararea si finalizarea constructiilor - aici se pot solicita si garantii suplimentare (termene fixe pentru fiecare etapa si clauze contractuale explicite cu privire la nerescpectarea acestora si, mare atentie, cu privire la modul de constatare a nerespectarii termenelor si calitatii lucrarilor - multe persoane s-au blocat aici, date fiind clauzele neclare).

Am mentionat si importanta fazei finale a lucrarilor. Puteti, de la bun inceput, sa solicitati informatii cu privire la materialele folosite pentru amenajarea interioara (de cele mai multe ori, dezvoltatorii au inca din faza de proiect colaborari formale cu diversi furnizori), infrastructura urbana s.a. si puteti solicita si in acest caz includerea in antecontract a detaliilor de interes.

Raporteaza

0