ion.anca a întrebat

Actele casei inainte de antecontract?

publicat pe 2 Dec 2020 in categoria Cumpărători

Buna ziua. Ca regula, actele casei se ofera spre consultare cumparatorului inainte sau la semnarea antecontractului? Sunt in situatia in care vanzatorul nu vrea sa ne arate copii dupa acte decat la notar, la antecontract.
Multumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
4 Dec 2020
  • imobiliare.ro

Documentele imobilului sunt prezentate integral la notar si se pun la dispozitia cumparatorului; acestuia i se va oferi timpul necesar studierii / analizei dosarului, precum si clarificari, daca sunt solicitate.
Bineinteles, actele se pot prezenta si inainte de semnarea contractului, dar, data fiind natura informatiilor cuprinse in astfel de documente, decizia in acest sens apartine exclusiv proprietarului.
Daca va intereseaza numai anumite informatii punctuale, puteti sa ii solicitati vanzatorului extrase / poze cu informatiile respective (schite, informatii din ceritificatul energetic, descrierea imobilului din acte etc.) - este posibil ca la o astfel de abordare sa se arate mai putin reticent.
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Raporteaza

0