Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Lucia a întrebat

Am gasit un teren prin munti de 1000m2 unde as vrea sa fac o casuta…

publicat pe 4 dec. 2012 in categoria Cumpărători

Am gasit un teren prin munti de 1000m2 unde as vrea sa fac o casuta de vacanta. Drumul de acces e pietruit. Cum as putea sa fac legal o casa cu fundatie pe terenul respectiv? Trebuie trecut in intravilan chiar daca proprietatea nu va fi locuinta permanenta? Exista firme care sunt specializate in facerea dosarului pentru a obtine o autorizatie de constructie pe terenul respectiv? Ce se intimpla daca se construieste fara autorizatie de constructie?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
35 răspunsuri de la cititori
Mihai a răspuns:
14 feb. 2013

1. Pentru a construi o casa de locuit, terenul trebuie sa fie Intravilan - Curti Constructii. Pentru aceasta operatie, contactati o firma de topografie sau o persoana fizica autorizata.

2. Pentru autorizatia de construire, contactati o firma de arhitectura care sa va faca proiectul casei. In functie de gradul de denivelare al terenului, este posibil sa fie nevoie de un plan topografic pe cote de nivel, pe care il solicita la nevoie arhitectul. Se intocmeste tot de firma de topografie.

3.Daca va construiti casa fara autorizatie, nu va puteti racorda la utilitati, nu va puteti intabula dreptul de proprietate asupra cladirii, nu puteti vinde. In cazul in care cineva face o sesizare la primarie, puteti fi pus in postura de a plati o amenda consistenta si apoi veti fi obligati sa obtineti toate actele necesare (sau primiti alta amenda).

Sper ca v-au fost de folos aceste informatii.

Ing. Topograf Mihai Ghita