Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
mariana a întrebat

Am o casa ipotecata pe 25 de ani pentru 205000 franci elvetieni ,nu…

publicat pe 10 Nov 2011 in categoria Cumpărători

Am o casa ipotecata pe 25 de ani pentru 205000 franci elvetieni ,nu mai pot suporta ratele lunare aprx.1000 euro suntem bugetari, sa vand acum sau sa astept executarea silita .Care solutie este mai avantajoasa pentru mine

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
12 răspunsuri de la cititori
alexandru a răspuns:
3 Feb 2014

inchideti pozitia - noi am vandut toate bunurile -masini ,apartament 3 camere ,spatiu comercial de 50 mp-am scapat de ce era greu -mai avem rate de 300 euro ,credite fara ipoteca ,cand nu putem plati nu avem nici opresiune -nu mai sunt ipoteci cidoar gentlmen agreement cand vom fi eficienti vom plati tot ce datoram-avem zile grele ,dar nopti linistite -ag. imobiliara alexis

Raporteaza

0

mihaela a răspuns:
31 Jan 2014

Buna ziua, am uncredit ipotecar pe 23 de ani. Nu mai pot face fata ratelor si am gasit pe cineva sa il preia. problema este ca cel care vrea casa nu lucreaza, are ceva firma, deci nu are un venit constant. Am vorbit la banca si am inteles ca se poate prin notariat cu un act prin care cel care va plati ratele va deveni proprietar abia in momentul in care plateste tot creditul. Va rog sa-mi spuneti daca stiti de ce anume acte am nevoie la notariat. Cum se procedeaza?
Multumesc!

Raporteaza

0

Ilias Papageorgiadis a răspuns:
30 Nov 2011

De ce ați aștepta executarea? Un investitor ar putea aștepta executarea silită și, astfel, să evite să dea banii înapoi dar dumneavoastră sunteți proprietar și aveți interese opuse. O afacere proastă astăzi este mai bună decât o exectuare silită unde există riscul ca proprietatea dumneavoastră să se vândă la 60% mai puțin decât creditul ipotecar.

Raporteaza

0

CORAL a răspuns:
27 Nov 2011

ASA CU A SPUS Vanda : " Gasiti un cumparator pentru casa, faceti precontract de vanzare cumparare la Notariat prin care vi se achita INTEGRAL suma datorata bancii." IN DEFINITIV BANCA ISI VREA BANI DATORATI. INAINTE DE A EFECTUA PRECONTRACTUL LEGAL LA NOTAR - ADICA PROMISIUNEA DE VANZARE - CUMPARARE, ATREBUIE SA STII CAT DATOREZI BANCII, ASTFEL CA DIN BANII OBTINUTI PE PRECONTRACT SA STERGI IPOTECA DE GRADUL I A BANCII, apoi cum a spus si Vanda "finalizati vanzarea casei primind diferenta de suma cu care v-ati inteles sa vindeti imobilul." INSA INTRADEVAR " Este important ca promitentul cumparator sa cunoasca situatia juridica a imobilului inaintea semnarii oricarui act." SI MAI USOR ESTE " o modalitate de vanzare ar fi aceea de preluare de ipoteca". La promisiunea de vanzare cumparare se va scrie ca - XY va imprumuta cu suma de nn lei pentru a acoperii datoria la Banca Q si radierea ipotecii, fara dobanda, in considerarea unui termen de cel mult 60 zile (perioada necesara Banci sa elibereze adeverinta de efectuare a radieri ipotecii, adeverinta cu care veti merge la cadastrul personal sa radiati ipotesca si sa solicitat un CF nou ) urmand sa se intocmeasca contract de vanzare - cumparare la notar, IAR CUMPARATORUL SE OBIGA prin precontract A MAI ACHITA LA DATA PERFECTARII CONTRACTULUI SUMA DE NN LEI . La executare silita Banca pierde din suma, asa ca nu vad de ce ar fi imposibila vanzarea imobilului de proprietar.

Raporteaza

0

dan a răspuns:
24 Nov 2011

hmmm...fratele meu a facut credit ipotecar pe 25 ani la o banca ptr un apartament...problema este ca a semnat un precontract cu o firma imobiliara care vindea acest apartament care era dat spre vanzare la mai multe firme imobiliare...a cumparat de la alta cu un pret mai bun...acum firma imobiliara l-a dat in judecata si vrea sa-l execute silit...mentionez ca fratele locuieste si munceste in strainate...ce este de facut ?...astept raspuns !

Raporteaza

0

Costin a răspuns:
24 Nov 2011

Vanda stie ce vorbeste. Orice imobil ipotecat se poate vinde. Celorlalti, le recomand sa nu vorbesca despre un subiect pe care nu-l stapanesc.

Raporteaza

0

rodica a răspuns:
22 Nov 2011

ar fi mai bine sa mergeti la banca si vedeti care este solutia cea mai buna.ar fi pacat sa va pierdeti casa

Raporteaza

0

Vanda a răspuns:
14 Nov 2011

Orice imobil ipotecat se poate vinde. Gasiti un cumparator pentru casa, faceti precontract de vanzare cumparare la Notariat prin care vi se achita suma datorata bancii. Cu aceasta suma anulati ipoteca, dupa care finalizati vanzarea casei primind diferenta de suma cu care v-ati inteles sa vindeti imobilul. Este important ca promitentul cumparator sa cunoasca situatia juridica a imobilului inaintea semnarii oricarui act.Inca o modalitate de vanzare ar fi aceea de preluare de ipoteca. Mult noroc!

Raporteaza

0

huhurez a răspuns:
12 Nov 2011

nu poti sa vinzi o casa ipotecata, banca are ipoteca inscrisa in cartea funciara; vor demara executarea silita atit asupra imobilului ipotecat cit si asupra ta in calitate de debitor - deci alte bunuri din patrimoniul tau, poprire pe conturi si salariu... n-o sa poti sa mai iei niciodata credit si nici sa detii ceva pe numele tau

Raporteaza

0

Mircea a răspuns:
11 Nov 2011

La 1000 de euro rata pe 25 ani inseamna ca ai de platit 300.000 de euro
Enorm...

Raporteaza

0

corina a răspuns:
10 Nov 2011

Nu prea ai cum, sa vinzi un imobil ipotecat. Poti doar sa ajungi cumva la o intelegere cu banca,pentru o reesalonare. Succes!

Raporteaza

0

gabriel a răspuns:
10 Nov 2011

Citeste ce spune in contractul pe care l-ai semnat referitor la executarea silita : s-ar putea sa mentioneze ca te vor urmari pentru a-ti imputa diferenta de pret dintre cat aveai sa le dai si cat au obtinut ei pe casa ; preturile care se obtin la executarile silite pot fi foarte mici .....

Raporteaza

0