Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
popescu24adrian a întrebat

Apartamente noi vs apartament vechi(>1977)

publicat pe 28 mart. 2018 in categoria Cumpărători

Buna ziua! Din punctul de vedere constructiv si al reglementarilor actuale credeti ca apartamentele noi sunt mai bune calitativ decat cele dupa cutremurul din 1977? Poate exista un inginer constructor care sa ne lamureasca. Multumesc anticipat.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți 1 răspuns de la cititori
George Iliescu a răspuns:
28 mart. 2018
  • Evaluator
  • Bucuresti

Din punct de vedere strict al normelor și reglementarilor ,apartamentele construite după 1977 sunt mai bine proiectate pentru a rezista la un seism . Trebuie facuta insa disticția intre blocurile construite intre 1977 si 1990 ( sau incepute inainte de 1990 si finalizate dupa) și cele construite ulterior acestei perioade . Totul se rezuma la modul in care s-a pus in operă si s-a monitorizat realizarea proiectului din punct de vedere calitativ. Aici este o diferenta uriasă de la dezvoltator la dezvoltator in ceea ce priveste calitatea construcției. Degeaba este cladirea proiecatata bine conform normativelor daca nu s-au respectat normele de calitata in construcții.
De asemenea trebuie analizat blocul si din punct de vedere al regimului de inaltime, un bloc cu 4 nivele construit in anii 1960 ( cum sunt cele de tip H ) este in opinia mea la fel de sigur ca unul construit după 1977.
O zi buna

  • Rating răspuns 5/5
  • 1 evaluări