Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
fintamariana22 a întrebat

București- care este cel mai bun sector pentru inv

publicat pe 7 ian. 2021 in categoria Investiții

Buna as dorii sa știu care este cel mai bun sector al Bucureștiului momentan pentru a investii într-un apartament care o sa fie dat in chirie ? Care sunt randamentele ?
As dorii sa știu ce tip se apartament este mai bine sa cumpăr ? Unul cu o camera sau cu doua ? Nu cunosc deloc piața dar caut sa fac o investiție
Va mulțumesc

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
11 ian. 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta. In primul rand, va sfatuim sa va concentrati analiza pe diversele zone din Bucuresti si nu pe anumite sectoare. Cererea de inchiriere are o dinamica diferita de la o zona la alta, chiar si in cadrul aceluiasi sector, insa se pot schita cateva aspecte care influenteaza pozitiv cererea, indiferent de cartier/ sector: accesul la mijloacele de transport (metroul, in special), infrastructura, asigurarea utilitatilor de baza (in ultimele luni, locuitorii capitalei s-au confruntat cu probleme destul de mari legate de sistemul public de incalzire / furnizare apa calda); proximitatea centrelor comerciale, posibilitatile de parcare, proximitatea parcurilor / zonelor verzi etc.
Consideram ca punctul de plecare ar trebui sa fie bugetul pe care il puteti aloca investitiei; apoi, este relevanta tipologia chiriasilor carora doriti sa va adresati. Din aceste puncte de vedere exista diferente foarte mari intre zonele de nord (Aviatiei, Baneasa, Pipera s.a. - acestea sunt caracterizate prin: preturi mari de achizitie, chirii mari, chiriasi – persoane cu venituri peste medie si firme) si zonele rezidentiale dezvoltate inainte de 1990 (Dristor, Militari, Berceni, Pantelimon, Mihai Bravu s.a. - preturi mai mici de achizitie, chirii lunare mai mici, chiriasi – persoane cu venituri medii, studenti etc.)
Daca doriti sa aflati care sunt statisticile cu privire la randamentul apartamentelor din Bucuresti, in functie de tipul acestora, zona etc, puteti face o cautare in portal - apartamente de vanzare/ inchiriere, Bucuresti. Alegeti din lista de rezultate acele anunturi care sunt de interes si accesati-le; in pagina de detaliu a fiecarui anunt, in partea de jos, exista rubrica “Pretul pe piata”; cu optiunea “Vezi detalii” - aici, printre altele, veti afla randamentul proprietatilor de gen (zona respectiva / Bucuresti) si evolutia preturilor.
Cateva articole imobiliare.ro care trateaza aceasta tema:
http://www.imobiliare.ro/feedback_264058
http://www.imobiliare.ro/feedback_264062
http://www.imobiliare.ro/feedback_264060
Va recomandam sa apelati si la serviciile unui broker imobiliar cu experienta – acesta cunoaste foarte bine piata, va poate sfatui si va poate prezenta variante de investitie. Pentru a identifica o agentie, aveti la dispozitie pe site lista actualizata: http://www.imobiliare.ro/feedback_263164 - puteti trimite mesaj direct din pagina de contact a fiecareia, completand formularul din partea stanga - “Ai nevoie de ajutor?”
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.