Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Nadia a întrebat

Buna, nu inteleg agentia, am patit-o eu personal: ieri am sunat ptr…

publicat pe 20 oct. 2012 in categoria Cumpărători

Buna, nu inteleg agentia, am patit-o eu personal: ieri am sunat ptr un anunt sa vizionez o casa si raspunde la tel spune ca este agentie si ca daca vreau sa o vizionez sa merg cu buletinul sa faca un contract daca doresc sa o vizionez. De ce fac contract? Cine stie sa spuna si mie – ca nu am inteles daca mie nu place casa ce se intampla cu acel contract? Chiar nu stiu – am vizionat multe case, dar nu au cerut buletin. Mi se pare ciudat, voi ce spuneti? Astept raspunsuri, Nadia

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
3 răspunsuri de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
31 oct. 2012

Aveți dreptate. De ce să semnați un contract? De ce să plătiți pentru servicii? E mai bine ca acești oameni să muncească gratuit și să vă servească interesele, după cum doriți. Sau să aibă încredere că îi veți plăti. Presupun că reacționați la fel și când vreți să fiți plătită pentru munca dumneavoastră, pentru serviciile sau produsele pe care le vindeți. Sau atunci când munciți, nu semnați un contract cu angajatorul pentru că acesta vă va spune: „De ce să semnăm un contract? Să vedem întâi că muncești și nu vei pierde ce meriți să primești”. Veți accepta această propunere, nu? Sau veți vinde produsele/serviciile dumneavoastră și veți accepta să fiți plătită cu „bune intenții”.
Vorbind serios: Vreți să colaborați cu profesioniști? Dacă da, trebuie să semnați un contract, să fiți și dumneavoastră serioasă și să respectați cealaltă parte.
Preferați să lucrați cu amatori, hoți sau persoane neserioase? Atunci puteți colabora fără hârtii.
Ce poate face cu acel contract pe care îl semnați? De obicei nimic. Asta dacă nu semnați un contract în care acceptați să îl plătiți înainte să cumpărați proprietatea. În acest caz, este alegerea dumneavoastră dacă acceptați sau nu.
Știu că nu vă place să aflați adevărul. Însă dacă doriți să fiți respectată, trebuie să îi respectați pe ceilalți. Dacă nu oferiți respect, nici nu îl veți primi. (Reversul este și el valabil: dacă vă respectați partenerul și nu sunteți respectată, opriți colaborarea).

Vision Real Estate a răspuns:
23 oct. 2012

In mod normal se semneaza un contract de prestari servicii cu agentia inainte de vizionare, in care trebuie sa se prevada clar si explicit ca daca Dvs. cumparati imobilul situat la adresa X datorati comisionul Y.
Acesta este rostul solicitarii buletinului inainte de vizionare, iar cei care v-au solicitat acest lucru ar fi trebuit sa stie sa va si explice. Problema apare de la agentii care fac turism imobiliar fara contract si arata case, obisnuiesc clientul cu ideea ca asa este firesc, dupa care eventual se mai si mira ca au fost ,,sariti" la comision de catre acei clienti.
E greu cu ,,imobiliarele" astea...

Andrei a răspuns:
23 oct. 2012

Buna.Eu cred ca agentia vrea sa isi protejeje oferta, iar daca nu cumperi acea casa, nu ti se poate intamplanimic, doar ca acea casa nu o poti cumpara fara ei