Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Daniel a întrebat

Buna ziua!

publicat pe 11 sept. 2019 in categoria Cumpărători

Imi puteti spune daca sau unde gasesc un grafic cu anotimpul/perioada/luna in care sunt cele mai multe anunturi postate?
Desi din tranzactii un site oficial remarc ca primavara si culmea vara sunt mai multe tranzactii totusi sunt putine anunturi in prezent pentru categoria Terenuri Iasi.
Totodata astept sa puneti si Iasiul, al doilea oras ca populatie, la analiza indice IMO.:)

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
11 sept. 2019
  • imobiliare.ro

Legat de numarul proprietatilor promovate intr-o anumita perioada, piata imobiliara are o dinamica specifica, influentata foarte mult si de factori externi: situatia economica nationala, reglemetarile noi in domeniu sau in domeniile conexe (de exemplu, politicile de creditare), pattern-urile comportamentale la nivel macro-social (aici putem trece: vacantele – lunile de vara si luna decembrie sunt mult mai ‘relaxate’, atat in materie de investitii, cat si in ceea ce priveste ofertele) s.a.
In privinta numarului de tranzactii, nu stim la ce site / articol faceti referire, insa, din analizele noastre si strans legat de cele expuse mai sus, primavara, de obicei, aduce o crestere semnificativa, urmand scaderile din lunile estivale. In raportul nostru trimestrial privind piata imobiliara rezidentiala, este prezentata evolutia tranzactiilor, la nivel national, pe luni, pentru ultimii 3 ani (pag.29, ‘Vanzari imobile, national’). In raport veti gasi informatii foarte detaliate despre piata imobiliara, inclusiv pentru Mun. Iasi. Acesta poate fi descarcat, gratuit, de aici: https://www.analizeimobiliare.ro/Raport_T2_2019/index.html
Informatii utile puteti gasi si articolele:
http://www.imobiliare.ro/feedback_67232
http://www.imobiliare.ro/feedback_67234

Nu in ultimul rand, am transmis colegilor nostri feedback-ul dumneavoastra anterior cu privire la indicele imobiliare.ro. In prezent, depunem eforturi pentru completarea datelor din piata si speram ca, in curand, vom avea pe site (din nou) statisticile pentru Iasi.