Dada Maxim a întrebat

Bună ziua.

publicat pe 19 Apr 2021 in categoria Cumpărători

Bună ziua. Ce condiții trebuie sa îndeplinesc ca și cumpărător dacă am în jur de 50 de ani și ce credit ipotecar pot obține?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
20 Apr 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Pentru a accesa un credit ipotecar, exista, la toate bancile / institutiile financiare, conditii privind varsta maxima a imprumutatului. Limita de varsta difera de la o institutie la alta, in general variaza intre 65 si 70 de ani, insa aceasta nu se calculeaza tinand cont de varsta curenta a solicitantului, aceasta se calculeaza la data achitarii integrale a imprumutului. De exemplu, daca limita maxima este fixata de o banca la 65 de ani, iar aplicantul are 50, acesta ar fi eligibil pentru un credit de maxim 15 ani. Aceasta are, evident, consecinte asupra sumei maxime pe care o puteti imprumuta.
Mai multe informatii (valoarea maxima a imprumutului, avans minim, venituri acceptate etc.) veti obtine de la fiecare banca/ institutie de credit in parte. Recomandarea noastra este ca, in prima instanta, sa accesati site-urile bancilor cu care v-ati dori sa lucrati si sa completati formularele on-line referitoare la credite (acestea au diverse denumiri: “Aplica acum”, “Cere informatii”, “Doresc sa fiu contactat”, "Vreau credit" etc.), pentru a fi contactat de catre un consultant care sa va ofere clarificari. O alta varianta este sa contactati un broker de credite – avantajul ar fi ca acesta lucreaza cu mai multi furnizori si va poate prezenta o oferta mai complexa de produse financiare potrivite nevoilor si asteptarilor dumneavoastra.
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.

Raporteaza

0