Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Roxyroxu a întrebat

Buna ziua

publicat pe 4 iul. 2018 in categoria Cumpărători

Eu locuiesc în afara Spania și am contract fix as dori sa știu dacă pot sa solicit prima casa și ce anume trebuie sa fac

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
Tudor Tureac a răspuns:
4 iul. 2018
  • Sud Rezidential
  • Broker imobiliar
  • Bucuresti

Buna ziua,
Pentru accesarea unui credit Prima Casa trebuie sa aveti cel putin un an vechime lucrat in Spania cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Societate la care lucrati este de preferta sa fie SRL. In cazul in care nu sunteti casatorit/a si nu aveti persoane in intretinere trebuie sa aveti un venit minim de 1300 euro net ( bani in mana). Daca sunteti casatorit/a legal venitul minim necesar este de 2000 euro net iar sotul/ sotia este necesar sa indeplineasca aceleasi conditii.
Sunt banci care in prima faza nu cer coplatitor dar pe masaura analizei exista posibilitatea sa ceara un coplatitor din Romania. Momentan nu va putem spune cu exactitate daca se cere sau nu coplatitor deoarece este o optiune care tine de banca.
Actele la un anumit moment trebuie traduse si legalizate. Analiza brokerului nu presupune traducerea si legalizarea dar la momentul depunerii in banca aceste documente trebuie traduse si legalizate .
Documente necesare:
- contract de munca
- extras de cont din care sa reiasa virarea salariului
-orice document / act aditional care face referire la conditiile de munca si salarizare.
De asemenea trebuie sa aveti o felxibilitate de a veni in tara si de a va prezenta la banca deoarece sunt semnaturi care se dau doar in nume propriu si nu pot fi inlicuite de procura.
Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0731.111.600

O zi buna!

  • Rating răspuns -/-
  • 0 evaluări