Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Ionescu Daniela a întrebat

Buna ziua,am vizionat un apartament acum 2 saptamani si am semnat o…

publicat pe 13 dec. 2011 in categoria Cumpărători

Buna ziua,am vizionat un apartament acum 2 saptamani si am semnat o conventie cu respectivul agent imobiliar.Am facut o oferta de pret pentru a fi prezentata proprietarului, dar agentul nu a fost de acord,incerca sa ma convinga ca pretul este bun si nu a vrut sa intermedieze negocierea.Ce pot face in acest caz?Ma pot adresa altei agentii?Care sunt consecintele?Daca agentul respectiv nu ma ajuta, se poate rezilia conventia? va multumesc anticipat, Daniela

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
11 răspunsuri de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
25 ian. 2012

În primul rând, ar trebui să cereți să vă întâlniți cu proprietarul și să îi prezentați oferta direct. Dacă agentul refuză, atunci înseamnă că are ceva de ascuns și nu vă reprezintă interesele în această tranzacție. Când mă ocupam de apartamente, am concediat mulți agenți pentru că refuzau să negocieze prețul. Motivul pentru acest comportament: un acord cu proprietarul pentru un comision mai mare. Este rău? Nu, dar ar trebui să știți asta în avans.
Vă sugerez să duceți acest document pe care l-ați semnat la un avocat. Sunt sigur că soluții există (țineți cont de faptul că agenții care încearcă să vă păcălească, fac contracte proaste, pentru a evita să plătească un consultant serios). Personal i-aș trimite o notificare oficială, informarea acestuia că doresc să mă întâlnescu cu proprietarul, pentru a-i prezenta oferta mea. În caz contrar consider contractul anulat, pentru că nu îmi reprezintă interesele.
Dar cea mai bună alegere ar fi să uitați de proprietate și să găsiți alta. Și să lăsați acest „șarlatan” să își caute o altă victimă, în timp ce buzunarul său rămâne gol (din cauza lacomiei sale).