Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Serban a întrebat

Cand vreti sa cumparati un imobil,vedeti mai intai cu cat se poate…

publicat pe 29 May 2012 in categoria Cumpărători

Cand vreti sa cumparati un imobil,vedeti mai intai cu cat se poate inchiria.Normal in vest acest imobil prin inchiriere trebuie sa se amortizeze in 10 ani,hai maxim,maxim in 15 ani.Tot ce depaseste aceasta perioada sunt bani pierduti !!!Ex:daca luam o garsoniera si o inchiriem cu 200E/luna,pe ea nu trebuie sa dati mai mult de 24.000hai maximum 30.000E;TOT CE DEPASESTE ACEASTA SUMA SUNT BANI PIERDUTI!!!ce parere aveti domnule Ilias Papageorgiadis?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
30 May 2012

Sunt incantat sa aflu ca avem aceeasi abordare cand vine vorba despre proprietatile generatoare de veniti. Dar nu trebuie sa exageram. In Europa de Vest, proprietarile rezidentiale duc la un yield mediu de 2-4%. Doar proprietatie comerciale ajung la 6-8%. In Romania tintim 9-12% pentru proprietati comerciale (datorita a 1.000.000 de motive diferite) si 6-8% pentru cele rezidentiale. Tarile unde procentul pe sectorul rezidential se ridica la 10% sau mai mult sunt tari din Africa sau alte “piete emergente” unde proprietarul inchiriaza unui strain si atunci vorbim doar de 1-3% din intreaga piata. Asta se intampla si in SUA acum pentru ca preturile au scazut si milioane de case sunt de vanzare la preturi foarte mici (si totusi nu exista foarte multi cumparatori). Nu trebuie sa confundam 2 categorii diferite. Pe de alta parte, as vrea sa va reamintesc ca acest 6-8% ar trebui sa fie real, adica:
- Dupa ce toate costurile tranzactiei au fost platite
- Dupa renovare
- Dupa taxele pe proprietate
- Daca plecam de la premiza ca vom primi chirie in fiecare luna si nu doar pentru cateva luni.
Exista foarte multi parametrii ce trebuie luati in considerare. Daca nu tinem cont de acestia, s-ar putea sa cumparam ceva cu un “yield de 10%” si sa ne trezim cu 4-5%