Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Bernard a întrebat

Care este comisionul pe care l-ai plati unei agentii imobiliare?

publicat pe 10 Feb 2014 in categoria Cumpărători

Avand in vedere ca de fiecare data se declanseaza un razboi cand vine vorba de plata comisionului de intermediere catre agentiile imobiliare as dori sa stiu, in opinia dvs de cumparatori, care este suma/procentul pe care ati fi dispus sa-l platiti pentru cel care va gaseste casa fara sa aveti nici o remuscare sau intrebari suplimentare?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
3 răspunsuri de la experți 96 răspunsuri de la cititori
ady a răspuns:
26 Aug 2015

1) Eu, ca cumparator, nu as vrea sa dau niciun comision agentului imobiliar. In mod normal, mi se pare logic ca doar cel care vinde sa plateasca comision (pt ca are de unde, doar vinde ceva = bani). Eu, care cumpar, poate fac eforturi mari numai ca sa obtin banii de apartament, cand aud si de comision deja ma gandesc la cele cateva luni de salam cu paine care vor urma.
2) Probabil unele persoane au avut noroc de niste agentii bune, sau agenti competenti. Totusi, in momentul in care agentii lucreaza pe comision, intervine un conflict de interese. Mai ales in cazul in care iau un procent si de la vanzator si de la cumparator. In conditia asta, sa-ti gaseasca un apartament sub pretul pietei ar fi ceva ce nu l-ar avantaja.
3) Bun,daca nu vrei nu apelezi la ei, mi se pare corect. Dar, in conditia in care peste tot dai numai de ei - ce te faci? De multe ori stau si ma crucesc, cand vad atatia oameni care apeleaza la agentii.
4) Deci motivul ar fi ca tu, ca propietar, nu ai timp sa te ocupi de vanzare si apelezi la agentii? Pai oricum trebuie sa iti faci timp pt vanzare, chiar daca angajezi o agentii. Vizionarile se fac numai impreuna cu tine, cheile apartamentului sunt la tine, tu semnezi contracte, etc. Oricum ai dat-o, daca vrei sa vinzi tre' sa te ocupi, nene.
5) In plus, nu e asa de mare greutate sa dai tu niste anunturi pe net si sa lipesti cateva afise prin cartier (sau sector). Din cati agenti imobiliari am intalnit eu si cu familia mea pana acuma, niciunul nu isi merita banii. Asta din cauza ca nu fac absolut nimic, de ce sa iti dea cineva niste bani cand tu nu faci nimic?. Da, e o munca cinstita, nu dau in cap la nimeni - dar nu e logica, nu se merita.
6) Nu va pune nimeni sa fiti agenti imobiliari, voi ati ales asta. Daca stati pe comision, e treaba voasta. Stai ceva pana vinzi, dar si cand ai vandut ai pus-o. Altii muncesc pe coate si tot nu iau banii aia si tu ii iei plimbandu-te. Nici la un servici pe salariu fix nu e lapte si miere, zici ca esti pe comision si acolo. In mod ironic, salariul e fix dar nu vine niciodata la fix.

Raporteaza

0